Πριν λίγο καιρό «κάποιοι» θέλανε να εγκαταστήσουν φωτοβολταϊκό πάρκο μέσα στη λίμνη του Σισανίου, τώρα θα βγουν τιμητές της ανάπλασης (Γράφει η Χ. Μαρκούση, δημοτική σύμβουλος Βοΐου)

30 Μαρτίου 2022
20:10

Μια πολύ θετική εξέλιξη για τον Δήμο Βοΐου είναι η ένταξη του έργου «Οικοτουριστική Ανάπτυξη και Αειφόρος Διαχείριση παραλίμνιας περιοχής φράγματος Σισανίου» από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, από το πρόγραμμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ», προϋπολογισμού 9.856.000€. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο για την περιοχή μας που θα συμβάλει στην τουριστική ανάπτυξη στα πλαίσια της βιώσιμης ανάπτυξης (κοινωνική, περιβαλλοντική και οικονομική), με δράσεις που σέβονται το περιβάλλον, και θέτοντας γερές βάσεις για την άρση της απομόνωσης της περιοχής, την δημιουργία θέσεων εργασίας, αλλά και την δυνατότητα καλύτερης προώθησης των τοπικών αγροτικών προϊόντων (φασόλια, τυροκομικά προϊόντα, κλπ), τις βάσεις μιας μακροπρόθεσμης ανάπτυξης.
Το αστείο είναι ότι αν και πριν λίγο καιρό «κάποιοι» θέλανε να εγκαταστήσουν φωτοβολταϊκό πάρκο μέσα στη λίμνη του Σισανίου, τώρα θα βγουν τιμητές της ανάπλασης. Οι ίδιοι πάλι τώρα ξαναπροσπαθούν να επαναφέρουν στο προσκήνιο την κατασκευή του υδροηλεκτρικού που απορρίφτηκε από την επιτροπή περιβάλλοντος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ας γνωρίζουν ότι αυτή τη φορά θα έρθουν αντιμέτωποι πάλι με την τοπική κοινωνία και όχι μόνο. Θυμίζω ότι η μοναδική παράταξη που προσυπέγραψε τότε στη συλλογή υπογραφών ήταν αυτή στην οποία και εγώ ανήκω «οι ενεργοί πολίτες – ισχυρός δήμος»

3 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.