kozan.gr: Κοζάνη: Πραγματοποιήθηκε, το βράδυ της Πέμπτης 31/3, η παρουσίαση των πρακτικών Β΄Συνεδρίου της Εταιρείας Δυτικομακεδονικών Μελετών: «Ο Διαρκής Αγώνας για την Απελευθέρωση στη Δυτική Μακεδονία 1821-1912, Κοζάνη 2021» (Φωτογραφίες)

31 Μαρτίου 2022
20:57

Ο Δήμος Κοζάνης σε συνεργασία με την Εταιρεία Δυτικομακεδονικών Μελετών παρουσίασαν το βράδυ, της Πέμπτης 31 Μαρτίου , στην αίθουσα «Κοβεντάρειο», τα πρακτικά του Β΄Συνεδρίου της Εταιρείας Δυτικομακεδονικών Μελετών: «Ο Διαρκής Αγώνας για την Απελευθέρωση στη Δυτική Μακεδονία 1821-1912, Κοζάνη 2021».

10 σχόλια

  • Γιατι ο κοσμος δεν ενδιαφερεται για τοσο σημαντικα και αξιολογα;Αξιζει καθε επαινος στους καπιασαντες.

    • Γιατί τον προσελκύουν πιο ελκυστικά θεάματα. Μήπως ο τρόπος παρουσίασης και διεξαγωγής είναι λίγο αναχρονιστικός και παρωχημένος;

  • Η Εταιρεία Δυτικομακεδονικών Μελετών (τυγχάνω μέλος της) από το 2012 καταβάλλει εργώδη προσπάθεια για τη μελέτη και ανάδειξη της Ιστορίας της Κοζάνης και της Δυ-τικής Μακεδονίας. Έχει εκδώσει Πρακτικά 2 Συνεδρίων, 4 τόμους του περιοδικού «Αλιάκμονος ρους» (ο 5ος είναι στο τυπογραφείο, ενώ ετοιμάζεται ο 6ος), καθώς και 3 μονογραφίες, ενώ έπεται και συνέχεια. Όλα αυτά με την απλή εισφορά των 20 ευρώ ετησίως των 30 μελών και την εθελοντική εργασία τους. Για την απόδοση των προση-κόντων τιμών, αναφέρω ότι τα Πρακτικά του 1ου Συνεδρίου της Εταιρείας τυπώθηκαν με χορηγία της Αντιπεριφέρειας Γρεβενών επί Ευάγγ. Σημανδράκου, ενώ τα πρόσφατα Πρακτικά του 2ου Συνεδρίου από τον Δήμο Κοζάνης με την υποστήριξη του Δημάρχου κ. Λαζ. Μαλούτα και των συνεργατών του. Το ενδιαφέρον, μάλιστα, του κ. Μαλούτα ήταν άμεσο, ειλικρινές και συνεχές.

    Όσον αφορά το κοινό της Κοζάνης αλλά και των άλλων πόλεων, είναι φυσικό καθένας να μεριμνά πρώτα για τις βιωτικές του και προσωπικές ανάγκες και να μην παρακινεί-ται εύκολα στις πολλές εκδηλώσεις που οργανώνονται στην πόλη. Θα περίμενα όμως να ενδιαφέρεται για τα αποτελέσματα της ιστορικής έρευνας, τόσο βάσει των εκδόσε-ων της Εταιρείας μας όσο και άλλων φορέων ή ιδιωτών. Η Εταιρεία Δυτικομακεδονι-κών Μελετών, βέβαια, θα συνεχίσει την ιστορική έρευνα και τις Επιστημονικές Εκδό-σεις, αξιοποιώντας και το πλούσιο αρχειακό υλικό της Βιβλιοθήκης Κοζάνης. Όλα τα μέλη εργάζονται (διατηρώντας αξιοπρεπές επιστημονικό επίπεδο) με σοβαρότητα, σιωπηρά και χωρίς διάθεση αυτοπροβολής ή ανταμοιβής. Το μόνο που προβάλλουμε είναι η ιστορία του τόπου, προσπάθεια την οποία μπορούν να συνδράμουν όσοι θέ-λουν, είτε ως μέλη είτε ως ενεργοί και συνειδητοποιημένοι πολίτες. Και όπως συνή-θως και ορθά λέμε, οι Εκδόσεις της Εταιρείας θα μείνουν κτήμα ες αεί.

    • Αφήστε τους διαρκείς αγώνες και χαϊδέψτε τις διαρκείς σιαγόνες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που τις ξέρετε καλά ως ες αεί κτηματίες διαμένοντες στα ούλα τους. Οι πολίτες μια χαρά συνειδητοποιημένοι είναι, αποκτήστε κι εσείς συνείδηση κάποτε και σταματήστε να καμαρώνετε τον ειλικρινή σας φίλο στο Δημαρχείο για τζάμπα μελάνι και χαρτί. 30 μέλη είστε, δώστε ένα 100άρικο ο ένας, εκδώστε μόνοι σας και σταματήστε να γελοιοποιήστε βαρώντας νταούλια. Αυτά οι αγωνιστές που πιάνετε στα στόματά σας δεν θα τα ενέκριναν ως στάση ζωής.

    • Είναι βέβαια οι προσήκουσες/των προσηκουσών τιμών και όχι οι προσήκοντες/των προσηκόντων τιμών. Κατά τα άλλα διατηρείτε ένα αξιοπρεπέστατο επιστημονικό και φιλολογικό επίπεδο στην Ακαδημία και την Εταιρεία. Στο προσήκον, πάντα, μέτρο. Έχει γούστο τώρα το βιβλίο να έχει 1-2 τέτοια αμίμητα σε κάθε σελίδα, ες αεί.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.