Συνάντηση του ΔΣ της ΠΟΣΠΗΕΦ με τον τον Αναπληρωτή Διευθυντή του ΔΕΔΔΗΕ Η. Μενεγάτο

1 Απριλίου 2022
10:20
Κανένα σχόλιο

Στις 2832022 και μετά από μία περίοδο αποχής από δια ζώσης Επισκέψεις το ΔΣ της ΠΟΣΠΗΕΦ αποτελούμενο από τον Πρόεδρο Παναγή Γιάννη , τον Αντιπρόεδρο Αρη Νίκα , το Γενικό Γραμματέα Τσικούρα Πέτρο, τον ταμία
Σιαμπανόπουλο Αντώνη , και τα μέλη Κυανίδη Γιάννη , Γιώργο Λιούμη και Τόκα Στέργιο .επισκέφτηκε τον Αναπληρωτή Διευθυντή του ΔΕΔΔΗΕ κύριο Ηρακλή Μενεγάτο σε προγραμματισμένη συνάντηση μας . Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα Κεντρικά Γραφεία του ΔΕΔΔΗΕ στην Αθήνα.

Το κύριο ζήτημα που τέθηκε ήταν το θέμα των πολύ μεγάλων Καθυστερήσεων στη χορήγηση Όρων Σύνδεσης , στην υλοποίηση και έγκριση των μελετών, αλλά και στην υλοποίηση των Έργων διασύνδεσης των Φωτοβολταικών Πάρκων, που ξεπερνάει τους 12 μήνες από την υπογραφή της Σύμβασης με τον ΔΕΔΔΗΕ .
Ο κ. Μενεγάτος αρχικά δήλωσε ότι ο Όγκος των έργων που έχει συσσωρευτεί στον ΔΕΔΔΗΕ είναι απίστευτα μεγάλος και μας παρουσίασε στοιχεία που καταδείκνυαν το πολύ μεγάλο ρυθμό αύξησης διαχρονικά τόσο της χορήγησης
Όρων σύνδεσης, όσο και της Σύνδεσης των Φ/Β Σταθμών .


 

Παράλληλα, ο κ Μενεγάτος μας ανέπτυξε τις Προσπάθειες που γίνονται για την Επίσπευση των Συνδέσεων Φωτοβολταικών Πάρκων και των Μελετών .
Η ΠΟΣΠΗΕΦ επισήμανε ότι ο μεγάλος όγκος των έργων ήταν αναμενόμενος και έπρεπε να προβλεφθούν οι σχετικές ανάγκες .
M
ας τονίστηκε ότι ο ΔΕΔΔΗΕ καταβάλλει προσπάθειες έτσι ώστε σε ένα μήνα από σήμερα η Συμβατική Χρονική Διάρκεια των 12 μηνών που δίνεται στο ΔΕΔΔΗΕ για την ολοκλήρωση των Έργων Σύνδεσης ενός Πάρκου (και πολλές
φορές παραβιάζεται) δεν θα θεωρείται προθεσμία υλοποίησης των Έργων από το ΔΕΔΔΗΕ. Η προθεσμία αυτή θα είναι για μερικές ακραίες περιπτώσεις που απαιτούνται δύσκολες και χρονοβόρες επεμβάσεις για την κατασκευή του
Δικτύου.

Επίσης η Υλοποίηση Μελέτης ενός Φυσιολογικού Δικτύου δεν θα ξεπερνάει τον ένα Μήνα και η Έγκριση της Μελέτης μία εβδομάδα .
Η συζήτηση διήρκεσε σχεδόν 1,5 ώρα και κρίθηκε από όλους μας εξαιρετικά Παραγωγική. Για μία ακόμα φορά συμφωνήσαμε να είμαστε σε επαφή για οτιδήποτε Προκύπτει .
Η Δεύτερη Δρομολογημένη Συνάντηση μας ήταν με τον Πρόεδρο του ΔΑΠΕΕΠ κ. Γιάννη Γιαρέντη .
Η ΠΟΣΠΗΕΦ εξέφρασε την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι δεν υπάρχουν καθυστερήσεις στις πληρωμές των Φ/Β Σταθμών κάτι για το οποίο ο Πρόεδρος του ΔΑΠΕΕΠ μας διαβεβαίωσε ότι έχουν καταβληθεί τεράστιες Προσπάθειες από τη Μεριά του.


Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν πολύ σημαντική Οικονομική Ενίσχυση που δόθηκε από τον ΕΛΑΠΕ μέσω του ΔΑΠΕΕΠ στο Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης . ΟΙ ΑΠΕ ενίσχυσαν τα Νοικοκυριά και τις Επιχειρήσεις με το Ποσό των 780.000.000 ευρώ
βοηθώντας τα έτσι να απαλύνουν το δυσβάσταχτο πλέον Ενεργειακό κόστος που προκύπτει από την αύξηση της τιμής του Φυσικού Αερίου .

Ο Πρόεδρος του ΔΑΠΕΕΠ διαβεβαίωσε το ΔΣ της ΠΟΣΠΗΕΦ ότι οι Μελλοντικές Πληρωμές των Φ/Β Παραγωγών δεν κινδυνεύουν από τα ποσό που δόθηκε ως Ενίσχυση στο Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης .
Επιπλέον, ζητήθηκε από την ΠΟΣΠΗΕΦ να υπάρχει νωρίτερά ενημέρωση για την Επιστροφή των Ποσών από τους Παραγωγούς με Σύμβαση Ενίσχυσης Διαφορικής Προσαύξησης ΣΕΔΠ στο ΔΑΠΕΕΠ κάτι για το οποίο ο Πρόεδρος του ΔΑΠΕΕΠ δε φάνηκε αρνητικός .

Τέλος συζητήθηκαν και τα δημοσιεύματα που θέλουν 418 Φωτοβολταικά πάρκα να έχουν αύξηση ισχύος καθώς και το θέμα της μείωσης των Συντελεστών απόκλισης στα πλαίσια του Μεταβατικού Μηχανισμού Βέλτιστης Ακρίβειας Πρόβλεψης .
Η συζήτηση διεξήχθη σε Εξαιρετικά καλό κλίμα .

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.