Μία φορά και έναν καιρό!!!… (του Ιωάννη Ρόνα*)

1 Απριλίου 2022
12:02
Κανένα σχόλιο

            

                                      ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ 

       Μια φορά και έναν καιρό (!) στην Ελλάδα και τον κόσμο συνέβησαν κάποια πράγματα σε βάρος των λαών.

Κάποια λοιπόν χρονική περίοδο εδώ,  είχε «αποφασιστεί»  να γίνει πανηγύρι(!) στο Χρηματιστήριο των Αθηνών. Δηλαδή «σχεδιάστηκε», είπαν, για να ανεβοκατεβαίνουν οι αξίες των εισηγμένων μετοχών  ώστε οι ενδιαφερόμενοι σγορο-πωλητές να ασχολούνται μ αυτό και με στόχο την μεγάλη  κερδοσκοπία. Τα πράγματα πήγαιναν καλά. Είχε σχολιαστεί από ξένα, πολύ ανώτερα πολιτικά  πρόσωπα, ότι το Χρηματιστήριο είναι ο καθρέφτης της χώρας στην οικονομία. Μιλάμε για πραγματικό πανηγύρι(!) του είδους. Αποτέλεσμα ήταν να παρασυρθούν και άσχετοι μ αυτό το παιγνίδι για  να κερδίσουν οι λίγοι, βασικά,  είτε με σχετική γνώση, είτε από τύχη, είτε από άλλες δυνατότητες(!) των και να χάσουν οι πολλοί που ασχολήθηκαν μ αυτό. Οικονομική καταστροφή έγινε στην Ελλάδα, είχαν πει,  εξ αιτίας αυτού.

                                           ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ «ΚΡΑΧ» ΣΤΙΣ ΗΠΑ

        Αργότερα έγινε ένα οικονομικό «κράχ», που λένε, στις ΗΠΑ, με πρωταγωνιστές τράπεζες. Το πρόβλημα επεκτάθηκε στον κόσμο. Πλάκωσε φτώχεια και στην Ελλάδα.

                                             ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ

        Μετά  σκέφτηκαν κάποιοι  ότι και αυτή η χώρα, η Ελλάδα, να χρεωκοπήσει. Δεν υπήρχε όμως μεγάλο τραπεζικό πρόβλημα,  αλλά δημοσιονομικό. Βρήκαν λοιπόν τον τρόπο προκειμένου να σωθούν ξένες τράπεζες που τους ένοιαζε, κατ ομολογία των. Για να σωθεί όμως η Ελλάδα, στη συνέχεια, από την χρεωκοπία, της έδωσαν, τάχα, πολλά χρήματα που δάνεια τα είπαν. Όλοι χαιρόταν για τα τόσο μεγάλα δάνεια που δεν είχαν δοθεί σε κανέναν άλλο. «Μνημόνια» τα βάπτισαν και συμμετείχαν σ αυτά τρείς δανειστές που τους ονόμασαν «τρόϊκα» (ο παλιός αραμπάς).

Οι δανειστές, στα χαρτιά (τις συμβάσεις!!!), που οι ίδιοι συνέταξαν, έγραψαν πως η Ελλάδα, εξ αιτίας του «σωτήριου» αυτού δανεισμού, χάνει την Εθνική της Κυριαρχία, υπέρ των δανειστών μέχρι την αποπληρωμή των δανείων. Τόσο καλά καμωμένα. Σκλαβιά δηλαδή στους υπηκόους.

Και έτσι άρχισε η λιτότητα, η φτώχεια, οι μειώσεις μισθών και συντάξεων χωρίς επιστροφή, οι αυτοκτονίες κ.ά. Δυστυχία ήρθε στον κόσμο της κακόμοιρης χώρας.

                                                            Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ

         Αρκετά αργότερα, οι μεγάλοι που κυριαρχούν τον κόσμο σκέφτηκαν ότι οι δικοί  

 των (!) άνθρωποι,  αλλά και οι ίδιοι ακόμα, έπρεπε να πλουτίσουν περισσότερο και για  αυτό χρειαζόταν να πτωχεύσουν οι λαοί της γης ή ακόμα και να μειωθεί ο πληθυσμός της. Βρήκαν λοιπόν τον τρόπο, για καλή τους τύχη(!!!) βέβαια, εξ αιτίας  μιας πανδημίας που προέκυψε(!!!) και  την εκμεταλλεύτηκαν. Πολλοί κέρδισαν πολλά, πολλοί αρρώστησαν, πολλοί πέθαναν, πάρα πολλοί καταστράφηκαν οικογενειακά,  οικονομικά και επαγγελματικά.

                                  ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ

          Σχεδόν όλα τα κράτη της γης, συνεπεία της πανδημίας, αναστατώθηκαν και αποφάσισαν να βοηθήσουν οικονομικά τους λαούς των για να τους προστατέψουν (!). Λεφτά όμως δεν περίσσευαν. Έψαξαν λοιπόν να  βρουν χρήματα γι αυτό. Έτσι,  συνεννοήθηκαν, λένε, με τους έχοντες, πετρελαιοκράτες, ας πούμε και άλλους, για να δώσουν εκείνοι χρήματα και όταν συνέλθει κάπως η κατάσταση να αυξήσουν τα προϊόντα τους για αποκατάσταση τυχούσας(!)  ζημιάς των, εξ αυτού. Έτσι και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος, που λέμε. Να μη τους πάρουν και χαμπάρι για το τι ακριβώς κάνουν.

Κατά συνέπεια, η ενέργεια και τα παράγωγα ξαφνικά αύξησαν το κόστος παραγωγής και άλλων  εξόδων, κατά 300% (;), πάνω – κάτω,  μέχρι τον καταναλωτή. Μα  πως έγινε αυτό ξαφνικά και αυξήθηκαν αυτά τόσο πολύ; Δεν ξανάγινε . Οι οικονομολόγοι ψάχνουν ακόμα. Κανείς δεν απολογήθηκε. Απλά, φτωχοποιήθηκε ξανά ο κόσμος. Πάλι τα ίδια. Η ένδεια συνεχίζεται.

                     ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΕ ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΚΡΑΤΗ

        Παράλληλα, κάποιοι προγραμμάτισαν να κάνουν έναν πόλεμο , γιατί δεν έγινε κάτι τέτοιο εδώ και μερικά χρόνια και πολλά μαζεύτηκαν. Ο κόσμος ήταν ζαλισμένος και με την πανδημία, δεν ήξερε τι του γίνεται  και στη ζούλα κάτι το σπουδαίο μπορούσε να επιτευχθεί. Διάλεξαν λοιπόν να συμμετέχουν  σ αυτό το εγχείρημα δυό γειτονικές και  Ευρωπαϊκές χώρες, που ήταν έτοιμες για καυγά και με Ορθόδοξο Χριστιανικό πληθυσμό μάλιστα και οι δυό , επί το πλείστον . Όχι αλλόθρησκες χώρες, ούτε αιρετικές, ούτε άθεες. Σκέτος εμφύλιος Ορθοδόξων Χριστιανών. Σκόπιμο αυτό; Υπάρχει η υποψία. Γερές μπίζνες και εδώ. Κατανάλωση πολεμικού υλικού, μείωση πληθυσμού, Οικοδομικές  χαρές και ευτυχίες με την  ισοπέδωση ολόκληρων πόλεων επειδή ακολουθεί ανοικοδόμηση. Εκατομμύρια θηλυκοί, κυρίως, πρόσφυγες να ψάχνουν(!) για δουλειά σε ξένα μέρη για την επιβίωση, ξεκαθάρισμα γεωπολιτικών λογαριασμών, εκμετάλλευση δημητριακών, που εκεί καλλιεργούνται εν πολλοίς για όλο τον κόσμο, το ίδιο και με τον ορυκτό πλούτο, τα αέρια, τα πετρέλαια  αυτών και τόσα άλλα μη ονομαζόμενα. Ωραία πράγματα. Κάποιοι μεγάλοι κερδίζουν και κάποιοι μικροί χάνουν. Σκοτώνονται. Ξεκληρίζονται.

                                    ΚΑΙ ΟΙ  ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΓΕΝΙΚΑ  

         Α, ρε πολιτικοί που τάχα κυβερνάτε κόσμο, τι θα γίνει με εσάς; Και στην Ελλάδα γυρίσανε όλα πίσω συνεπεία των παραπάνω. Φτώχεια, ένδεια, παρά τις Κυβερνητικές προσπάθειες να αποφευχθούν , αλλά η ανέχεια στην πρώτη γραμμή. Ακριβά τα τρόφιμα, η ενέργεια, η δυσκολία αποπληρωμής των «κατασκευασμένων» υποχρεώσεων (δανείων). Δεν υπάρχει πρόθεση καταγγελίας των μνημονίων.  Ούτε υπάρχει σκέψη για σεισάχθεια. Μέγα λάθος της εποχής και θα αποδειχθεί. Μιλούν μόνο για μορατόριουμ, λεγόμενο (με ρυθμίσεις πάνω από 400 μηνιαίες δόσεις, αλλά ποιος θα ζει;). Μα ούτε έτσι πληρώνονται οι «υποχρεώσεις». Που να βρεθούν τα χρήματα με την ακρίβεια που επιβλήθηκε. Κρίμα στα μεγάλα πτυχία. Διαδίδονται απειλές για κατασχέσεις, πλειστηριασμούς σε 400 χιλιάδες, λένε, νοικοκύρηδες, κατά εντολή των αποικιοκρατών μας . Όλα  αυτά είναι  προ των πυλών. Όλεθρος. Γι αυτό τα άγχη και οι αρρώστιες. Α, ρε πολιτικοί, ο κόσμος νόμιζε  ότι εσείς τον βοηθάτε στις δυσκολίες του. Λάθος. Αλλού είναι το ενδιαφέρον σας. Τώρα όμως έμαθε.

( Οι πολιτικοί μας, όλοι, πήραν απόφαση, λένε, ακούστηκε, να μείνουν διαδοχικά με τις οικογένειες τους δυό (2) μήνες  του χειμώνα στη Δυτ. Μακεδονία, την προσεχή τετραετία, για να δουν από κοντά την διαφορά από  την κεντρο- νότια Ελλάδα. Να δουν τι θα πει  φτώχεια, τι θα πει  απολιγνιτοποίηση και τι θα πει καταστροφή της γουνοποιϊας στην  περιοχή  και μετά θα αποφασίσουν στις  απαιτήσεις των  για ανταπόκριση των ακριτών αυτών στις υποχρεώσεις που κάθε φορά επιβάλλουν στους «στρατηγικούς κακοπληρωτές!» του κράτους και των τραπεζών ).  Κάντε το και μας τα λέτε.

                                     ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ (!!!)           

Ερώτημα: – Μα,  όλο αυτό είναι ένα άσχημο παραμύθι! Πολύ άσχημο. Δεν ήθελα να το ακούσω  ούτε και να το διαβάσω.

Απάντηση: – E, το είπαμε στην αρχή. Δεν ξεκινήσαμε… « … μια φορά και έναν καιρό(!!!)» . Έτσι δεν είναι; Εσύ το δέχτηκες. Τι περίμενες! Αν όμως ενοχλεί η λέξη «παραμύθι» πες το μύθο. Και τα δυό είναι αποκαλυπτικά και διδακτικά. Τέτοια παραμύθια να μη τα ξέρει ο λαός; Πως ξέρει το « ο λύκος και τα επτά κατσικάκια» ή « ο Ηρακλής και η Λερναία Ύδρα» κ.ά.

Ερώτημα:  –  Τέλος πάντων. Και αν τα ξέρει αυτά ο λαός, τι μπορεί να κάνει;

Απάντηση: – Μπορεί. Μπορεί. Μπορεί!!!

         Άντε, καληνύχτα. Γύρνα τώρα από το άλλο πλευρό. Να παρακαλείς του χρόνου τέτοιο καιρό να είναι καλύτερα τα πράγματα, γιατί μέχρι τότε…!!!. Πόλεμος γίνεται στη γειτονιά μας και δυσκολίες θα υπάρξουν. Μακριά όμως από εμάς κάτι τέτοιο.

Α, και κάτι άλλο. Οι πολιτικοί μας ετοιμάζονται για εκλογές ως το 2023 , αλλά θα τις κάνουν όπως και  όταν αποφασίσουν οι αποικιοκράτες μας.  Θα τα πούμε.

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ. ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ.

  Του κ. Ιωάννη Ρόνα

Φορο-συμβούλου

Αρθρογράφου

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.