Καλλιόπη Βέττα με αφορμή την επίσκεψη της Υπουργού Παιδείας: «Το πολιτικό θράσος της κυβέρνησης για την Δυτική Μακεδονία συναγωνίζεται μόνο την ανικανότητά της να βελτιώσει την ζωή των κατοίκων στην περιοχή»

2 Απριλίου 2022
09:48

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα, με αφορμή την επίσκεψη της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκης Κεραμέως στην Κοζάνη, δήλωσε:

«Η επίσκεψη της κ. Κεραμέως στην Κοζάνη συνιστά την επιτομή του πολιτικού θράσους. Η απόφαση της να επισκεφτεί μια περιοχή που έχει υποστεί συντριπτικά πλήγματα από τις αποφάσεις της, είναι ενδεικτική της αλαζονείας και της αμετροέπειας της κυβέρνησης, που συναγωνίζεται μόνο με την ανικανότητά της.

Αντί να απολογηθεί για την αναστολή λειτουργίας έξι τμημάτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, τη κατάργηση των Διετών Προγραμμάτων Σπουδών των ΕΠΑ.Λ, τις μηδενικές προσλήψεις μελών Δ.Ε.Π., την χρηματοδοτική στασιμότητα παρά την υποτιθέμενη ρήτρα μετάβασης, η κ. Κεραμέως υποστήριξε, για μία ακόμη φορά, ότι η πολιτική της συμβάλλει στην αναβάθμιση της Παιδείας.

Προφανώς, για την ίδια το γεγονός ότι φέτος εισήχθησαν φοιτητές μόνο στις 2.311 από τις 5.390 θέσεις (ποσοστό 43%) του Π.Δ.Μ είναι αναβάθμιση, ενώ το ίδιο συνιστούν και τα  πάμπολλα κενά σε θέσεις βασικών και ειδικών μαθημάτων σε μια σειρά από εκπαιδευτικές μονάδες της Π.Ε. Κοζάνης.

Για την ίδια, όπως και για την κυβέρνηση, η μετακίνηση των μαθητών προς την ιδιωτική εκπαίδευση -στην οποία, εκτός των άλλων, δόθηκαν εν κρυπτώ πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα- αποτελεί στρατηγικό στόχο, και γι΄ αυτό εξάλλου δέχονται τα συγχαρητήρια – όπως και την χρηματοδότηση- των ιδιοκτητών των μεγάλων ιδιωτικών κολλεγίων, γεγονός που δεν έχουν πρόβλημα να το παραδεχτούν ακόμα και εντός των  κοινοβουλευτικών επιτροπών.

Την ώρα μάλιστα που όλοι οι οικονομικοί, κοινωνικοί και δημογραφικοί δείκτες επιδεινώνονται στην περιοχή μας, εξαιτίας της βίαιης και πρόχειρης ενεργειακής μετάβασης η κ. Κεραμέως εξήγγειλε, ως μεγάλη μεταρρυθμιστική τομή, την δημιουργία ειδικότητας ΙΕΚ για την απολιγνιτοποίηση (!).

Κλείνοντας, να αναφέρω το εξής: Μόλις πριν από λίγες ημέρες η Υπουργός Παιδείας απέρριψε 4 τροπολογίες του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ που θα έδιναν μια ανάσα στην εκπαιδευτική κοινότητα, αποκαθιστώντας, εν μέρει, την ισότητα και την δικαιοσύνη στην Παιδεία.

Συγκεκριμένα, η κ. Κεραμέως απέρριψε τις τροπολογίες για την κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής και της Τράπεζας Θεμάτων, τη μείωση της εξεταστέας ύλης για τις πανελλαδικές εξετάσεις του 2022 και την κατάργηση της μείωσης της τακτικής επιχορήγησης στα ΑΕΙ κατά 20%

Με αυτή της την επιλογή, σε μια εποχή που συσσωρεύονται οι πολλαπλές κρίσεις που διαχειρίζεται ανεπιτυχώς η Νέα Δημοκρατία,  αποδεικνύεται ότι η μόνη της έγνοια είναι η υπεράσπιση των ιδιωτικών συμφερόντων και η ασφυξία της δημόσιας εκπαίδευσης.

Η κοινωνία της Π.Ε. Κοζάνης γνωρίζει ποιοι την έχουν καταδικάσει σε μαρασμό. Οι επισκέψεις των κυβερνητικών στελεχών, μη εξαιρουμένης της φημολογούμενης έλευσης του Πρωθυπουργού την επόμενη εβδομάδα, δεν αλλάζουν τα δεδομένα.

Η αποτυχία, η απαξίωση και η υποβάθμιση της Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και όλης της χώρας, έχουν ως αποκλειστικό υπεύθυνο την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τον κ. Μητσοτάκη»

Με εκτίμηση

Γραφείο Βουλευτή ​

25 σχόλια

  • Συμφωνώ απόλυτα για την Κεραμέως. Έχει θράσος κι όχι μόνο γι’ αυτά που αναφέρονται, αλλά και για άλλα πολλά.
    Κι εσείς, όμως κυρία Βέττα, που σαν καλλιτέχνης δεν έχετε πάρει θέση για όσα συμβαίνουν στο ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, σαν να το πλησιάζετε το θράσος

    • Είσαι και εσυ της Αριστείας και διαβάζεις μόνο τον κυβερνητικό τύπο ;;;;Τι σπουδές έχεις κάνει και με τι βαθμούς πήρες το πτυχίο σου;;; Το έχεις μελετήσει το θέμα και εκφέρεις άποψη ;;; Άντε γιατί μας έχετε πρήξει με την αριστεία σας …

      • Φυσικά και το έχω μελετήσει ανεγκέφαλε. Είμαι διπλοματούχος Μηχανικός του Πολυτεχνείου, Οικονομολόγος και με μεταπτυχιακές σπουδές. Εσύ τι σπουδές έχεις κάνει αντε γιατί μας έχετε πρήξει με την ασχετοσύνη σας….

  • Τα αποτελέσματα της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ τα εκτίμησε ο Ελληνικός Λαός γι’αυτό έχασε της εκλογές,να θυμηθούμε τις ασφαλιστικές εισφορές βάσει εισοδήματος,την προκαταβολή φόρου και άλλες καλές πολιτικές,ακόμη και σήμερα οι πολίτες έχουν ρυθμίσεις στα ταμεία από τα καλά εκείνα χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

    • Ενώ τώρα ούτε εισφορές αλληλεγγύης ούτε τίποτε … όλα για τους έχοντες … 100 χρόνια Κούλης ? και να σε δω πως θα πληρώσεις τη ΔΕΗ

      • Δηλαδή ρε μεγάλε αν είχαμε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα πληρώναμε φθηνότερο ρεύμα ? Όπως ακριβώς πληρώναμε και λιγότερους φόρους .
        Μεγάλε ευτυχώς ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει πρώτη φορά αριστερά .

      • κοιμασαι ορθιος μερα μεσημερι..η απλα βολεμενος του τσιπρακου και θελεισ να βολεωεισ και τα εγγονια σου..ακομα μιλας για το τιμολογιο της δεη χωρις να ντρεπεσαι..αλλα γιατι?βολεμενος εισαι ..εσυ να ντραπεις?

  • Μίλησε και η βουλευτής μας αντί να κάνει κριτική σε αυτούς που κάνουν έργο ας μας κάνει μια παρουσίαση τι έχει προσφέρει (εκτός από τράγουδια).

  • Η κυρία τι λει:όλοι στα πανεπιστήμια σε κάθε πόλι πανεπιστήμιο και σε κάθε χωριό σχολές για να ικανοποιτε ο γονιός ότι το παιδί του σπουδαζει

  • Κυρια Βεττα ασε το πολιτικο θρασσος που εχει η ΝΔ για την δυτικη Μακεδονια και πεσμας εσυ που τα ξερεις καλα για την Βορεια Μακεδονια πως τα καταφερατε τοσο καλα!!!

  • OI ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ; ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΚΙ ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΑΠΡΙΛΗΣ. ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ;

  • Ο άλλος λέει αν είχαμε συριζα δε θα πληρώναμε λιγότερο ρεύμα. Ο άλλος λέει η περιστέρα ήταν νηπιαγωγός, όχι διδάκτωρ ηλεκτρολόγος μηχανικός. Έχουν κάνει καλή δουλειά τα μμε, μην εκπλαγούμε αν ξαναβγούν κι απ’ το 1950 που ζούμε σήμερα πάμε στο 1935 λίγο πριν τον Μεταξά…

    • Πάντως μεγάλε επι ΣΥΡΙΖΑ καθόμασταν στην ουρά για βγάλουμε 40 ευρώ την ημέρα . Έτσι κάνει ο κόσμος στις χώρες του τρίτου κόσμου για ένα κομμάτι ψωμί . Αυτή είναι η πρόοδος που ονειρεύεστε εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ.? Έχετε ακόμα θράσος και μιλάτε ΟΥΓΚΑΝΟΙ.

      • Εσύ δεν έχεις το ελάχιστο μυαλό να καταλάβεις ότι για αυτά που πέρασες επί Σύριζα, έφταιγαν αυτοί που επί σαράντα χρόνια έφαγαν και τα τσιμέντα. Κακομοίρη. Μου έμαθες και το ουγκανοι.

        • Α ναι ??? Για τις αυταπάτες του Τσίπρα , τα Νταουλια, τον Γιανη, το go back madame Merkel, τα τέταρτο και σκληρότερο μνημόνιο , κλπ φταίνε οι άλλοι ? Όχι ρε ΟΥΓΚΑΝΕ δεν φταίνε οι άλλοι , οι μόνοι που φταίνε είναι κάποιοι αφελείς σαν εσένα που πίστεψαν τον μεγαλύτερο πολιτικό ψεύτη που πέρασε ποτέ από την Ελλάδα.

          • Απο το 2009 (μην παω και πιο πισω…) που εσκασε η μεγαλη φουσκα της χρεωκοπιας μεχρι το 2015…ποιος εκανε ριφιφι στα δημοσια ταμεια ρε πονηριδη? Ο Συριζα κυβερνουσε και τοτε ε? Κατι Καραμανληδες και ΣαμαροΒενιζελους ειχαμε εκτος αν ζεις στη Σομαλια και οχι στην Ελλαδα και δεν ξερεις τι μεσολαβησε μεχρι να γινει ο Συριζα κυβερνηση.
            Αντε φουκαρα ε φουκαρα.. εσυ ηθελες μεσα σε μια νυχτα ο Τσιπρας να κανει μια κλιτς με το μαγικο ραβδακι και να σε κανει εκατομμυριουχο και να μην εχεις βασανα , και τους αλλους που τους ψηφιζες 40 χρονια σε καταντησαν να ζεις σαν το κοριτσακι με τα σπιρτα και ακομα συνεχιζεις να τους πιστευεις και τους ξαναψηφιζεις.

            Μου ξυπνησατε τωρα και καλα ολοι και σας εφταιξε ενας Τσιπρας μονο , λες και η ιστορια της χωρας ξεκιναει απ το 2015.
            Αντε μαθε πρωτα την ιστορια τι προηγηθηκε και ποιους ”σωτηρες” ψηφιζες και μετα ελα τον Σεπτεμβριο μεταξεστατεος να μας τα ξαναπεις

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.