Ενισχύσεις και εκτροφέων γουνοφόρων ζώων; (του Ιωάννη Ρόνα*)

4 Απριλίου 2022
12:27
Κανένα σχόλιο

                                                                    

        Στο κανάλι 1 του Πειραιά ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Γεωργαντάς (που προέρχεται από αγροτικό Νομό και ξέρει τι κάνει), είπε μεταξύ άλλων ότι, έχει διασφαλιστεί από την Ε.Ε για πολλά προϊόντα που εξάγαμε (ως χώρα) με παραλήπτες τις εμπόλεμες χώρες, να ενεργοποιηθεί το μέτρο των κρατικών ενισχύσεων, για απορρόφηση των προϊόντων αυτών στις εγχώριες αγορές.

Τα ενδύματα από γουναρικά που εκεί εξάγονταν, βασικά και προέρχονταν από ζωάκια Ελληνικής εκτροφής (Δυτ. Μακεδονία) υπάρχει μέριμνα σ αυτό το  πρόγραμμα; Επειδή δεν το γνωρίζουμε γι αυτό και  αναδεικνύουμε το θέμα  προς ενημέρωση των ενδιαφερομένων γουνοποιών, εκτροφέων και λογιστών- φοροτεχνικών.

Βέβαια, λαμβάνουμε υπόψιν και το γεγονός ότι οι παραγόμενες ποσότητες  ενδυμάτων γούνας που πωλούνται στην Ελλάδα είναι συγκριτικά ελάχιστες σε σχέση με αυτές που εξάγονται στον κόσμο και  ειδικά στις εμπόλεμες αυτές χώρες.

Οι διοικήσεις των σχετικών φορέων ελπίζουμε να ενημερώσουν τους συναδέλφους των αλλά και τους εμπλεκόμενους επιτηδευματίες (λογιστές- φοροτεχνικοί) εφόσον έχουν λάβει γνώση από το ΥΑΑΤ. (καλύτερα εγγράφως).

           Του κ. Ιωάννη Ρόνα

                                                                                                                  Φορο-σύμβουλου

αρθρογράφου

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.