Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης: “Φτωχοποίηση της κοινωνίας με υπογραφή της κυβέρνησης Μητσοτάκη!”

5 Απριλίου 2022
11:25
Η κυβέρνηση της ΝΔ επέλεξε να αντιμετωπίσει το κύμα ακρίβειας, που έχει εδραιωθεί εδώ και μήνες στη χώρα, με αδιαφορία και ολιγωρία. Από το καλοκαίρι του2021 δεν έλαβε κανένα ουσιαστικό μέτρο για τον περιορισμό και την καταπολέμηση της διαφαινόμενης ακρίβειας και κυρίως της αύξησης των ενεργειακών τιμολογίων με αποτέλεσμα οι πολίτες να γίνουν έρμαιο μιας κρίσης που συνεχώς επιδεινώνεται .
Αλλεπάλληλες ανατιμήσεις στην ενέργεια ,στα καύσιμα και στα είδη πρώτης ανάγκης έχουν γονατίσει νοικοκυριά, επιχειρήσεις, εργαζόμενους και συνταξιούχους που πλέον δε μπορούν να καλύψουν βασικές βιοτικές ανάγκες. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Ελλάδας αποτελούν το 98,2% του συνόλου των επιχειρήσεων με μερίδιο απασχόλησης 88%. Δίνουν το 64% της προστιθέμενης αξίας ,συμβάλλουν στη μείωση οικονομικών και κοινωνικών ανισοτήτων. Δυστυχώς σήμερα, όπως όλα δείχνουν, πάνω από το 40% δηλώνει ότι αισθάνεται ανασφάλεια επαγγελματικής επιβίωσης. Παράλληλα τα νοικοκυριά ασφυκτιούν ,αφού ολοένα και περισσότερο μειώνεται η αγοραστική τους δύναμη, αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους και να ανταπεξέλθουν στα απαραίτητα έξοδα της καθημερινότητας.

Η αμετροέπεια της κυβέρνησης δεν έχει όρια αφού αντί να αφουγκραστεί τα προβλήματα της κοινωνίας μιλά για γκρίνια και λαϊκισμό ενώ παράλληλα τροφοδοτεί την αισχροκέρδεια των καρτέλ που λειτουργούν στην αγορά ενέργειας και τους μισθούς των γαλάζιων golden boys που φτάνουν έως και τα 28.000 ευρώ . Αρνείται πεισματικά εδώ και μήνες να μειώσει τον ΕΦΚ στην ενέργεια και το ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης υποστηρίζοντας ότι αυτό δεν είναι εφικτό δημοσιονομικά. Όμως, ιδιωτικοποιώντας την επικουρική ασφάλιση επιβαρύνει τη δημόσια οικονομία με 1,5δις το χρόνο, όσο ακριβώς θα κόστιζε η μείωση του ΕΦΚ σε καύσιμα και ενέργεια για ένα χρόνο στα κατώτατα ευρωπαϊκά επίπεδα. Δεν αποτελεί αστοχία αλλά στρατηγική της κυβέρνησης να υποβαθμίζει τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης προκειμένου να αποφύγει τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ,των εργαζομένων, των συνταξιούχων και ολόκληρης της κοινωνίας. Δεν στοιχίζουν ακριβά τα μέτρα κατά της ακρίβειας. Ακριβά στοιχίζει για την κοινωνία η κυβερνητική πολιτική του κ. Μητσοτάκη . Δε μπορεί να συνεχίσει να εμπαίζει τους πολίτες με μέτρα ασπιρίνες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προτείνει:
-Αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800ευρώ για στήριξη του διαθέσιμου εισοδήματος και της κατανάλωσης.
– Αναπροσαρμογή των τιμολογίων της ΔΕΗ, όπως έγινε επί ΣΥΡΙΖΑ όπου επί 4,5 χρόνια δεν είχαμε ούτε μια αύξηση στο ρεύμα .
-Μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του ΕΦΚ στην ενέργεια.
-Αναδρομική φορολόγηση των υπερκερδών στους παρόχους ενέργειας και επιστροφή των χρημάτων που θα προκύψουν στους καταναλωτές.
Αρκετά πλήρωσε η κοινωνία την κυβερνητική αδράνεια τόσους μήνες .Είναι ώρα να παραιτηθεί η κυβέρνηση της ΝΔ και να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές προκειμένου να αναλάβει μια προοδευτική κυβέρνηση που θα εργάζεται για τους πολλούς και θα κρατήσει την κοινωνία όρθια. Η κυβέρνηση της ΝΔ ούτε θέλει ,ούτε μπορεί. ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ κήρυξαν 24ωρη απεργία και συλλαλητήρια, πανελλαδικού χαρακτήρα, στις 6 Απριλίου ενάντια στην ακρίβεια που έχει υποβαθμίσει το βιοτικό επίπεδο των πολιτών. Συμμετέχουμε, στηρίζουμε ,δυναμώνουμε τη φωνή τους γιατί το θέμα της ακρίβειας μας αφορά όλους.

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΖΑΝΗΣ</div>

23 σχόλια

        • Μας κυβερνάει ο Εφιάλτης με τους νανογιλεκους ακροδεξιούς φίλους του , αφού ακόμα ζούμε και δεν έχουμε εμπλακεί σε πόλεμο με τις τακτικές σας το λέμε και άθλο.

          • Τιτανομεγιστε άλλος εκμεταλλευτικέ τις ψήφους τον ΝΑΖΙ για να σύρει την χώρα σε εκλογές με τα γνωστά καταστροφικά αποτελέσματα . Όταν η ΝΔ τους έστειλε στην φυλακή το κόμμα σου τους χτυπούσε φιλικά στην πλάτη .
            Σε παρακαλώ μην ζορίζεσαι τόσο , δεν θέλω να πάθεις και κανένα κακό.

  • Αν δεν πέσουν το συντομότερο δυνατόν , δεν πρόκειται να δούμε άσπρη μέρα. Μόνο τα χειρότερα θα βλέπουμε με τους ανεκδιηγητους που μπλέξαμε.

  • ο βλαχος μια φορα παταει στην καλαμια!Δεν χρειαζεται να ξαναζησουμε αυτα που ζησαμε με σας!Καλη τυχη σας ευχομαι!Ο Μητσοτακης δεν συγκρινεται και θα ξαναβγει.Συνηθιστε τα εδρανα της αντιπολιτευσης .

    • Ο βλαχος λεει μια φορα παταει την καλαμια…
      και 40 χρονια εν τω μεταξυ ψηφιζε τους ιδιους και τους ιδιους αχαχαχαχαχα…ουτε τις καταλληλες παροιμιες δεν ξερετε να χρησιμοποιησετε δεξιοσουρδοτρολ της συμφορας! Ειστε απλα αστειοι!

      Ο γονος που το παιζει πρωθυπουργος κατρακυλαει μερα με την μερα ολο και περισσοτερο και εσυ ακομα ζεις με το αφηγημα του 2019 που με λιγο προπαγανδα και λιγο πατριωτισμο που σας πουλησε καταφερατε να τον κανετε κυβερνηση τον πιο επικινδυνο Εφιαλτη της συγχρονης μεταπολιτευτικης ιστοριας.

      • Ότι πείτε κύριε τιτανομεγιστε !!! Περιμένουμε τον Νταουλιερη να μας λύσει όλα τα προβλήματα μας με το μαγικό του ραβδάκι . Όπως ακριβώς την πρώτη φορά , μόνο που το μαγικό ραβδάκι αποδείχτηκε μαγικό αγγουράκι για όλο τον Ελληνικό λαό .
        Βρε αϊντε από δω !!!! Ο λαός δεν ξεχνά την σημαίνει πρώτη φορά αριστερά .

        • Συγνώμη που ο Τσίπρας δεν σε έκανε εκατομμυριούχο με το μαγικό ραβδάκι δεξιοτρολ την άλλη φορά θα κάνει μαγικά και θα σας διορίσει όλους στο “κακό” δημόσιο όπως έκανε ο Εφιάλτης σας με τους μακεδονομάχους τους “ακομματιστους” χαχαχαχα

          • Τιτανομεγιστε μην ξύνεσαι στην κλουτσα του τσοπάνη . Ασε τις δουλειές και το δημόσιο κατά μέρος . Δεν σε πέρνει !!!!!

      • Τιτάνα κάνε όνειρα έρχεται ο Τσίπρας. “άιντε άιντε”. Να παρακαλάς να γίνει κανένας πόλεμος ακόμη και να πέσει και κανένας μετεωρίτης για αυξηθούν οι ελπίδες του δικού σου αλλιώς δεν τρέχει τίποτα.

        • Εγινε τιτανοτιτανα μου οοοτι πεις!
          Σας εχω εμπιστοσυνη εσας τους σωτηρες , ξερω ασπουμε οτι θα στειλετε κι αλλα οπλα και σε αλλα ταγματα ειτε του Αζοφ ειτε οπου αλλου ενδεχομενως γινει πολεμος
          οπλα για την ειρηνη πρωτιστως πανω απο ολα!

          Για κουνα το κεφαλι σου να δεις κανει φραπε? Φτασαμε στο σημειο με τις τακτικες σας να ψαχνουμε που ειναι τα καταφυγια μη μας στειλει πεσκεσι η .. ρωσικη ”Αρκουδα” καμια ρουκετα με σας που μπλεξαμε!

    • πάντως βενζίνη 2,10 το λίτρο και λογαριασμούς ρεύματος 500 600 και 800 ευρώ δεν πλήρωνες με ΣΥΡΙΖΑ…..αλλά τι σου λέω θέλει και μυαλό για να το αντιληφθείς αυτό….τέλος πάντων βγές να μαζέψεις βρόχινο νερό (αποφυγή θερμοσίφωνα) να κάνεις μπάνιο την ημέρα των εκλογών να μην είσαι άπλυτος βλάχος!!

  • ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΘΥ ΥΠΝΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΡΙΝ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ .ΟΤΑΝ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΣΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΥΠΗΡΧΕ ΣΙΓΗ ΤΩΡΑ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ;ΑΠΕΚΤΗΣΑΝ ΦΩΝΗ ΛΙΓΟ ΝΤΡΟΠΗ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ ΛΟΤΟΦΑΓΟΙ.

  • ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΝΗΜΜΟΝΙΟ ΤΟ ΕΒΑΛΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΤΑ 20ΡΙΚΑ ΑΠΟ ΑΤΜ ΤΟΝ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΕΦΚ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΜΗΠΩΣ ΘΥΜΑΣΑΙ ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΕΚΑΝΕ; ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ .ΣΗΜ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΝΔ ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ.

    • χαχαχαχα, το καλύτερο και πιο σοβαρό σχόλιο. Ειδικά αφιερωμένο στα παραπάνω δεξιά και αριστερά γίδια.

  • Μεγαλυτερος εφιαλτης απ τον Εφιαλτη του Λεωνιδα,εκεινος πουλησε την Αρχαια Ελλαδα,αυτος την σημερινη και μεγαλυτερος Εφιαλτης,απ τον Εφιαλτη που εριξε την Νεα Δημοκρατια το 1991και τον πατερα του

  • Ο Τσίπρας πούλησε την Μακεδονία.
    Ο Κούλης την Ελλάδα ολόκληρη.
    Οι ανόητοι κάτοικοι, μαλώνουν ως κομματόσκυλα, πριν ταπεινωθούν οριστικά από την διαφαινόμενη πείνα.
    Αυροί είμαστε.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.