Γιώργος Αδαμίδης, στους 105,5, στο Κόκκινο: «Η εξόρυξη λιγνίτη είναι μια δύσκολη πολυπαραγοντική διαδικασία που θέλει προσωπικό το οποίο δεν υπάρχει καθώς το έχουν στείλει στη σύνταξη, 4.500 άνθρωποι λείπουν αυτή τη στιγμή»

7 Απριλίου 2022
12:53
Με αφορμή τη χθεσινή πανελλαδική απεργία μίλησε Στο Κόκκινο ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στην απουσία συλλογικών συμβάσεων που η κυβέρνηση της ΝΔ κατάργησε, για την ακρίβεια η οποία έχει φτάσει σε ασύλληπτα νούμερα, για την ενεργειακή κρίση και την έλλειψη προσωπικού στη ΔΕΗ ώστε να γίνει εξόρυξη περισσότερου λιγνίτη και να καλυφθούν οι ενεργειακές ανάγκες της χώρας.
Στον Νίκο Ξυδάκη ο κ. Αδαμίδης μίλησε για τη ζοφερή πραγματικότητα που ο λαός δεν θα αντέξει και σύντομα θα κινητοποιηθεί η κοινωνία για να πάρει αυτά που δικαιούται και της αξίζουν. Αναφέρθηκε στις επιπτώσεις της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία στην ενέργεια, οι οποίες όπως είπε «δεν έχουν φανεί ακόμα καθώς μέχρι σήμερα έχουμε κανονική ροή του φυσικού αερίου και δεν έχουμε έλλειψη».
Αν αυτό προκύψει είναι βέβαιο ότι η ζήτηση δεν θα μπορέσει να καλυφθεί ακόμα και αν μεταφερθεί υγροποιημένο φυσικό αέριο σε αποθήκες αυτό δεν αρκεί για να καλυφθεί το σύνολο της ζήτησης, εξήγησε.
Τόνισε πως «εδώ με φυσική ροή πέρυσι και όλες οι μονάδες εντός λειτουργίας επιστρατεύσαμε και μια μονάδα λιγνίτη που είχε κλείσει οκτώ μήνες πριν για να μπορέσουμε να κρατήσουμε τις κρίσιμες ημέρες.».
Ο κ. Αδαμίδης εξήγησε ότι το εργατικό δυναμικό των ορυχείων έχει αποδεκατιστεί και ότι από τις επτά λιγνιτικές μονάδες σήμερα λειτουργούν μόλις δύο – και αυτό γίνεται για να αποθηκευτεί λιγνίτης – αν και η μη λειτουργία τους αυξάνει σε δυσθεώρητα ύψη τις τιμές στη χονδρική.
Μάλιστα επισήμανε πως προφανώς θα υπάρχει πρόβλημα, κάτι που εξήγγειλε και η κυβέρνηση καθώς είπε ως σενάριο τη διακοπή λειτουργίας ενεργοβόρων επιχειρήσεων, βιομηχανιών στη χώρα για να μειωθεί η ζήτηση. «Και εγώ προσθέτω και εκ περιτροπής διακοπές ανά την επικράτεια μισής ή μιας ώρας όταν τα πράγματα θα είναι πάρα πολύ δύσκολα.» σημείωσε ο κ. Αδαμίδης.
Τόνισε παράλληλα πως η απόφαση της κυβέρνησης τώρα να αυξήσουν τη λιγνιτική παραγωγή δεν είναι κάτι που γίνεται άμεσα, καθώς «η εξόρυξη λιγνίτη είναι μια δύσκολη πολυπαραγοντική διαδικασία που θέλει προσωπικό το οποίο δεν υπάρχει καθώς το έχουν στείλει στη σύνταξη, 4.500 άνθρωποι λείπουν αυτή τη στιγμή». Και αυτό αφορά και το τακτικό προσωπικό και συμβασιούχους. «Για να έχουμε την παραγωγή του επιπέδου του 2018 και του 2019 δηλαδή 20 εκατ. τόνους λιγνίτη, καθώς τώρα έχουμε 10 εκατ. τόνους και θέλουν να φτάσουν τα 15 εκατ. τόνους αλλά γι’ αυτό χρειάζεται προσωπικό και αυτό προς το παρόν δεν υπάρχει στην εταιρία.» επισήμανε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.
«Επιμένω θα υπάρχει έλλειμα ενέργειας τους επόμενους μήνες με δεδομένο ότι πάμε σε απεξάρτηση από το ρώσικο φυσικό αέριο» καθώς το 45% εισάγεται από τη Ρωσία. Παράλληλα ο κ. Αδαμίδης αναφέρθηκε και στην επικείμενη καταστροφή των ηλεκτροπαραγωγικών μονάδων, που έχουν κατασκευαστεί για να λειτουργούν με φυσικό αέριο, και θέλουν τώρα να τις βάλουν να δουλέψουν με πετρέλαιο.

15 σχόλια

  • Είδατε τι μεγάλο κακό κάνατε! και θα κάνετε! στην χώρα, με τον άκρατο αριστερό λαϊκισμό που τόσα χρόνια πορεύεστε!
    -Εάν δεν βάζατε τρικλοποδιές ,δεν δημιουργούσατε εμπόδια δεν καθυστερούσατε την “πράσινη ανάπτυξη ” η χώρα δεν θα πλήρωνε αυτό το βαρύ τίμημα της ακρίβειας τώρα!!!

    • Το κακο που κανατε εσεις στη χωρα με τις νεοφιλελε εμμονες σας και τα αρπα κολλα απο παντου αρκει να τρωει καλα το μεγαλο σοι της διαπλοκης που δυστυχως κυβερναει για λιγο καιρο ακομη να δεις που μας καταντησε. Αντε να χειροκροτησετε τα ταγματα του Αζοφ που φερατε στη βουλη σημερα και ντρεπεται με σας ολος ο κοσμος πλεον και αφηστε αυτα τα πιασαρικα που ξερετε.
      Ειστε η απολυτη καταστροφη για την περιοχη και την χωρα γενικοτερα και οσο πιο γρηγορα απαλλαγουμε απο σας τοσο πιο καλο θα ειναι για ολο τον κοσμο που προσπαθει να επιβιωσει.

      Αντε ψευτες τολματε να μιλατε και για ακριβεια εσεις που μας φερατε το ΔΝΤ και πληρωναμε το μαρμαρο 10 χρονια τωρα απ το μεγαλο μπαμ του 2009 μεχρι το 2015 που ο κοσμος εζησε τις μεγαλυτερες μειωσεις.

    • Ενώ τώρα που στ’ αρπάζει τετραπλάσια ο Λάτσης και Περιστέρης είναι καλά; Άντε ξεκουμπιστείτε δεξιά αρπακτικά της ολιγαρχίας και των καρτέλ. ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ.

  • Επειδή κλαίτε με μαύρο δάκρυ για την επιχείρηση,θα σας πω το εξής.Αν αύριο το πρωί ανακοινωθεί η πρόσληψη εργαζομένων ορισμένου χρόνου, με πτυχία ( και όχι ανειδίκευτων εργατών απόφοιτων δημοτικού που προσλαμβάνωταν) με χίλια ευρώ το μήνα σας πληροφορω θα γινόταν παρέλαση αιτήσεων .

  • Το έχουν στείλει στη σύνταξη;;;Γι’αυτό δεν έχετε πλέον με το μέρος σας ούτε τον κόσμο… επειδή εξακολουθείτε να ζείτε σε παράλληλο σύμπαν. Το 95% των Ελλήνων θα έκανε πολλαπλές τούμπες αν το “έστελναν” στη σύνταξη με 2χιλ. το μήνα και 150χιλ. εφάπαξ, σύντροφε.

  • ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΡΙΣΜΕΝΑ Μ.Μ.Ε.(ΚΥΡΙΩΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΑ),ΔΙΝΟΥΝ ΒΗΜΑ ΣΕ ΑΜΟΡΦΩΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΑΡΑΔΕΣ.

    • Ετσι λειτουργουν οι δημοκρατιες κυριε ταδε…
      αν δεν σας αρεσει ο αντιλογος αλλαξτε χωρα
      πηγαιντε στην Ουκρανια εκει στα ταγματα του Αζοφ που καποιοι στελνουν και κατασχεμενα καλασνικοφ ενω μιλανε για ειρηνη κιολας…

  • Εσύ και το συνάφη σου προωθήσατε τα προγράμματα εθελούσιας στους ήδη
    θεμελιωμενους συνταξιοδοτικά εργαζόμενους !!!!!!!Και τώρα δήθεν ενδιαφέρεστε πως θα δουλέψουν τα ορυχεία …..μας δουλεύετε

  • Oταν η Διοίκηση της ΔΕΗ εξήγγειλε προγράμματα εθελούσιας εξόδου η ΓΕΝΟΠ διαπραγματευόταν ” σκληρά” μόνο το ύψος του bonus.
    Τώρα ο Πρόεδρος διαμαρτύρεται για την έλλειψη προσωπικού στα Ορυχεία, τα οποία αμφιβάλλω εάν μπορούν πλέον να τροφοδοτήσουν τις μονάδες.

    Καλή νύχτα

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.