kozan.gr: Εκδικάστηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή του Δήμου Σερβίων για τον αποχαρακτηρισμό του Δάσους της Μεσιανής, στη θέση “Μάνα Νερού” – Σε 4 – 6 μήνες αναμένεται η απόφαση

9 Απριλίου 2022
10:57
Σύμφωνα με πληροφορίες του kozan.gr, που παρουσιάζει το θέμα, εκδικάσθηκε την Τετάρτη 6/4, στο Συμβούλιο της Επικρατείας, η προσφυγή του Δήμου Σερβίων, κατά του Ελληνικού Δημοσίου, με την οποία ζητά την κατάργηση της απόφασης της Επιτροπής Δασολογίου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δ. Μακεδονίας, με την οποία το Δάσος της Μεσιανής (στη θέση “Μάνα Νερού”) αποχαρακτηρίστηκε από Δάσος (και χαρακτηρίστηκε ως δασική έκταση), με αποτέλεσμα να προχωρήσουν οι διαδικασίες εγκατάστασης 82 φωτοβολταϊκών σταθμών. Αν και στη συνέχεια, μετά από πολλές επαφές και συνεννοήσεις, των εμπλεκόμενων φορέων με την εταιρεία Kiefer, βρέθηκε η “χρυσή” τομή για την έκδοση νέων, αντίστοιχων, σε αριθμό, αποφάσεων εγκατάστασης, στις θέσεις ¨Αετοράχη¨, της Τοπικής Κοινότητας Κοιλάδας & σε περιοχή μεταξύ Κοινότητας Μεσσιανής και Ροδίτη,   η προσφυγή του Δήμου Σερβίων προχώρησε διότι το Δάσος στη Μεσιανή συνεχίζει να θεωρείται δασική έκταση και θεωρητικά μπορεί οπωσδήποτε και στο μέλλον να επιχειρήσει. Η απόφαση τοy ΣΤΕ αναμένεται μέσα στους επόμενους 4-6 μήνες κι αν τελικά η προσφυγή γίνει αποδεκτή τότε, ενδεχομένως, να προκαλέσει και μια σειρά νέων εξελίξεων στη συγκεκριμένη υπόθεση, καθώς από το σκεπτικό της απόφασης ενδεχομένως να υπάρξουν νέα δεδομένα.

kozan.gr

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι