Αναβίωσε στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης το παραδοσιακό έθιμο “Λαζαρίνες” από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κρόκου

13 Απριλίου 2022
11:29

Σήμερα στο σχολείο μας αναβίωσε το παραδοσιακό έθιμο “Λαζαρίνες” από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κρόκου. Οι μαθητές παρακολούθησαν το έθιμο, έμαθαν για την ιστορία και τον συμβολισμό της στολής των “Λαζαρίνων”, τραγούδησαν, χόρεψαν και υποδέχτηκαν την Άνοιξη.

Η διευθύντρια του 9ου Δημοτικού Σχολείου Σαββίδου Σταυρούλα και ο Σύλλογος Διδασκόντων ευχαριστούν θερμά

τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κρόκου

 

2 σχόλια

  • Θερμα συγχαρητηρια!!!Η διδακτικη διασταση του “γιατι” και του”πως”,αναμφισβητητα θα διασωσουν και θα εξασφαλισουν τη βιωσιμοτητα και την τηρηση των εθιμων κι απο τις νεες γενιες.Η πρωτοβουλια του 9ου Δ.Σ.θα βοηθησει τους αυριανους πολιτες να διακρινουν την τηρηση των εθιμων απο την τυπολστρεια και την εφαρμογη απο την εθιμολαγνεια.

  • Συνχαρητηρια στον πολιτιστικο συλλογο για την διαδοση της παραδοσης και στην Διευθυντρια και τους Δασκαλους του 9ου Δημοτικου για την προσκληση ,Πρεπει να μαθαινουν τα παιδια τις παραδοσεις μας και να μεταλαμπαδευονται απο γενεια σε γενεια για να μην σβησουν.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.