Τι συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Επιμελητηρίων Δυτικής Μακεδονίας, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12/4

13 Απριλίου 2022
11:59

Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Επιμελητηρίων Δυτικής Μακεδονίας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12.04.2022 στο κτίριο της ΖΕΠ στην Κοζάνη. Στη συνεδρίαση παρέστησαν ο Πρόεδρος του Π.Ε.Σ. Δυτικής Μακεδονίας και του Επιμελητηρίου Καστοριάς κ Καραταγλίδης Χαράλαμπος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κοζάνης κ Μητλιάγκας Ιωάννης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φλώρινας κ Σαπαλίδης Σάββας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γρεβενών κ Ράμμος Νίκος, ο κ Πουγαρίδης Αντώνης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΒΕ Κοζάνης, ο κ Χασιώτης Ευθύμιος μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΒΕ Κοζάνης και η κα Τογκαρίδου Κων/να Διοικητική Προϊσταμένη ΕΒΕ Καστοριάς. Αρχικά πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Κασαπίδη Γεώργιο και την αντιπεριφερειάρχη επιχειρηματικότητας κα. Ευφροσύνη Ντιό, κατά την οποία διεξοδικώς αναλύθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις της Δυτικής Μακεδονίας με έμφαση στο ενεργειακό κόστος και την επιτακτική ανάγκη στήριξης αυτών.
Η έλλειψη εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού και μεταποιητικών μονάδων στη Δυτική Μακεδονία, η αναγκαιότητα πραγματοποίησης δράσεων επιχειρηματικότητας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, η εξεύρεση χρηματοδοτικών εργαλείων για τη στήριξη των επιχειρήσεων και η αγαστή συνεργασία Επιμελητηρίων με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας είναι ζητήματα που τέθηκαν στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ Κασαπίδη Γεώργιο ο οποίος τόνισε τον καταλυτικό ρόλο που διαδραματίζουν οι επιχειρήσεις στο μεταβατικό στάδιο της απολιγνιτοποίησης ενώ αναφέρθηκε διεξοδικά και στα στάδια της απολιγνιτοποίησης και τις προοπτικές που δημιουργούνται για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Επιπρόσθετα τονίστηκε η αναγκαιότητα για συλλογική δράση από κοινού με τα Επιμελητήρια Δυτικής Μακεδονίας για τη στήριξη των επιχειρήσεων και τη δημιουργία πλαισίου συνεργασίας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της επιχειρηματικότητας. Ο κ Κασαπίδης εξέφρασε την επιθυμία συμμετοχής του στις συνεδριάσεις του ΠΕΣ Δυτικής Μακεδονίας για να υφίσταται η δυνατότητα άμεσης και συνεχούς ενημέρωσης της Περιφέρειας, αίτημα που έγινε αποδεκτό από το σύνολο των παρισταμένων.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον κ Παπαδόπουλο Ιωάννη Προϊστάμενο της Διαχειριστικής Αρχής για την ενίσχυση των επιχειρήσεων μέσω προσκλήσεων για την επιχειρηματικότητα και με τον κ Μαυροματίδη Δημήτριο, Διευθυντή Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε ειδική αναφορά στη Δομή Στήριξης RIS Δυτικής Μακεδονίας και στην αναγκαιότητα συνεργασίας με τα Επιμελητήρια της Δυτικής Μακεδονίας.

5 σχόλια

 • Όπως το δημοσίευσε το kozan.gr, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας (που δεν έχει τόσο μεγάλο πρόβλημα ανεργίας όπως εδώ αλλά έχει και θάλασσα) τρέχουν νέο πρόγραμμα 23.500.000€ («Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον Covid-19 στη Θεσσαλία – ΑΝΑΣΑ ΙΙ») με δημόσια χρηματοδότηση να καλύπτει Κεφάλαιο Κίνησης έως το 100% των εξόδων της επιχείρησης το 2020 με ελάχιστο ποσό επιχορήγησης τα 2.000,00 € και μέγιστο τα 7.000€.

  Στην Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας δεν έχουν δώσει ακόμα ούτε τα 1800 ευρώ από το 2020, και απλά μας προτείνουν να βάλουμε κηπάκους και κοτούλες στα μαγαζιά μας για να γεμίσουν!
  https://kozan.gr/archives/397535

 • ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΝ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΘΑ ΠΑΝΕ ΜΑΖΙ! ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΧΑΝΤΑΚΩΣΕ ΜΕ ΤΑ 40ΑΡΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΑ.
  ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΚΑΣΑΠΙΔΗ!

 • Λογια ξύλινα, περιεχομενο μηδέν
  Μετα απο τρια χρόνια ακόμη ενημερώνεται.

  Πραγματικά σε τι ονειρικό κόσμο ζει αυτός ο Περιφερειάρχης δεν το χωράει το μυαλό.

  Η Ντιο στα χαμένα. Ο Κιανας εξαφανισμένος κ η ζωη συνεχίζεται…

 • Eξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό και μεταποιητικές μονάδες υπάρχουν σε αυθονία. Το πρόβλημα είναι η οικονομική κρίση που ξεκίνησε με τον κορωνοϊο και αυτήν πρέπει να καταπολεμήσετε. Πρώτα πρώτα να ακυρωθεί η επιστροφή των επιστρεπτέων προκαταβολών μιας και καμιά επιχείρηση δεν έχει τα χρήματα για να τα επιστρέψει. Ξοδεύτηκαν όλα για να κρατηθούν ανοικτές την περίοδο 2020-2021 των σκληρών υγιειονομικών μέτρων. Έπειτα να δοθεί νέο κεφάλαιο κίνησης για την κάλυψη των συσσωρευμένων χρεών του τέλους του 2021 και της αρχής του 2022. Όλη αυτή η ζημιά είναι αποτέλεσμα των μέτρων της κυβέρνησης και οφείλει να επανορθώσει.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.