Εορδαία: Αξιοποιούνται έργα για το αρδευτικό δίκτυο του Εμπορίου

13 Απριλίου 2022
14:55

Τα έργα που πριν από χρόνια ολοκληρώθηκαν στην Κοινότητα Εμπορίου, με αφορμή την κατασκευή της Λιμνοδεξαμενής Αναρράχης, αξιοποιούνται, με τη διασύνδεση των δύο φραγματιδίων ώστε οι διαθέσιμοι υδάτινοι πόροι να καταλήγουν στο υπάρχον αρδευτικό του Εμπορίου, να προστατευτεί η περιοχή από τις πλημμύρες, να εξοικονομηθεί ενέργεια, και να μην πάνε χαμένα τα κονδύλια που διατέθηκαν.  Όπως ανάφερε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας ο Αντιδήμαρχος τεχνικών έργων, Νίκος Φουρκιώτης,  το έργο της Λιμνοδεξαμενής Αναρράχης, συνολικού προϋπολογισμού έξι (6) εκατομμυρίων ευρώ περίπου,  ύστερα από περιπέτειες και αντιπαραθέσεις μεταξύ και των δύο γειτονικών Κοινοτήτων, απεντάχθηκε, το 2017, πλήν όμως και μέχρι τη ματαίωση του,  κατασκευάστηκαν τα μισά έργα, οπότε και αποφασίστηκε, η εκμετάλλευση τους, συναινώντας προς τούτο και ο Δήμος Εορδαίας.  Στην απόφαση αυτή κατέληξαν, ύστερα από συζήτηση και συμφωνία, οι ενδιαφερόμενες πλευρές( Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, Δήμος Εορδαίας, Κοινότητα Εμπορίου, παρουσία των τεχνικών Υπηρεσιών της ΠΔΜ) υπό τον όρο της σύστασης Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων ( ΤΟΕΒ),  με  σκοπό τη διαχείριση του αρδευτικού φράγματος, και της συναίνεσης του Δήμου, αφού θα είναι ο ιδιοκτήτης του έργου

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.