Συνάντηση του δημάρχου Κοζάνης Λάζαρου Μαλούτα με τον πρέσβη της Γερμανίας Ερνστ Ράιχελ

13 Απριλίου 2022
15:25

Συνάντηση με τον πρέσβη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Δρ. Ερνστ Ράιχελ, είχε ο δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας, την Τετάρτη 13 Απριλίου 2022, στο Δημαρχείο.

Κεντρικά θέματα συζήτησης αποτέλεσαν η ενεργειακή μετάβαση της περιοχής, η πράσινη ανάπτυξη και ο ψηφιακός μετασχηματισμός.

Αναλυτικότερα, ο κ. Μαλούτας αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο Δήμος Κοζάνης, καθώς και στις δράσεις που έχει υλοποιήσει, όπως η υποβολή πρότασης για ένταξη στην Αποστολή«100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις της Ευρώπης», η ανάπτυξη συνεργασίας με τους τρεις δήμους που αποτελούν τις έδρες των διασυνοριακών Περιφερειών, καθώς και η έγκριση του συνόλου της πρότασης του Δήμου Κοζάνης για έργα ΣΔΙΤ, ύψους 80 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Δρ. Ράιχελ αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον της γερμανικής πλευράς για ανάπτυξη επενδύσεων στην περιοχή, δράσεις κυκλικής οικονομίας και συνεργασία σε διάφορους τομείς.

 

 

 

5 σχόλια

  • Θα κάνουν κάτι επενδύσεις οι Γερμανοί στην περιοχή μας…σωθκαμι.

    Herr Reichel, wenn Sie das wirklich ernst meinen,lassen Sie Mutos in Ruhe.

  • Ο πρέσβυς ρώτησε γιατί τα περισσότερα μαγαζιά είναι κλειστά και γράφουν θρίλερ! Επίσης ρώτησε γιατί εσείς στη Δυτική Μακεδονία που είναι η φτωχότερη περιφέρειας της Ευρώπης και με την υψηλότερη ανεργία σταματάτε το λιγνίτη ενώ η πλούσια Γερμανία θα συνεχίσει ως το 2040?

    • Ρώτησε αλλά του είπαμε για την κλίματική ουδετερότητα του δήμου του 2030. έχω μεγάλη απορία αν άντεξε να μην γελάσει

  • Ο Γερμανός πρέσβης μετέφερε τις ευχαριστίες και νέες «εντολές» της Γερμανίας στου υποταχτικούς ηγέτες μας Κασαπίδη Μαλουτα για την άνευ όρων παράδοση της περιοχης μας στη νέου τύπου οικονομική κατοχή ..!!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.