«Προλαμβάνοντας και αντιμετωπίζοντας τη σεξουαλική παρενόχληση στις τοπικές κοινωνίες»: Ολοκληρώθηκε η ημερίδα της ΚΕΔΕ σε συνεργασία με το Δήμο Κοζάνης (Δελτίο τύπου)

14 Απριλίου 2022
15:20
Κανένα σχόλιο

 

 

Το ζήτημα της σεξουαλικής παρενόχλησης αναδείχθηκε κατά τη διάρκεια της  2ης ημερίδας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της ΚΕΔΕ, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Δήμο Κοζάνης, την  Τετάρτη 14 Απριλίου 2022, στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης.

Στη ημερίδα με τίτλο «Προλαμβάνοντας και αντιμετωπίζοντας τη σεξουαλική παρενόχληση στις τοπικές κοινωνίες», πραγματοποίησαν εισηγήσεις εξαιρετικοί ομιλητές, μεταξύ των οποίων:

  • Η υφυπουργός για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια, Μαρία Συρεγγέλα
  • η πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αγ. Ευστρατίου, Μαρία Κακαλή,
  • η γενική γραμματέας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Καλυψώ Γούλα,
  • η πρόεδρος του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας, Μαρίνα Στέφου,
  • η εκπρόσωπος του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης -Υπεύθυνη Σπουδών και Έρευνας, Ελένη Κασσελούρη,
  • η Επικ. Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Γεωργία Μπρώνη,
  • η μεταπτυχιακή φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Κατερίνα Τριανταφυλλοπούλου,
  • η πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας και αντιδήμαρχος Κοζάνης Νούλα Τουμπουλίδου και ο υπεύθυνος του Ξενώνα φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών Δήμου Κοζάνης, Δημήτριος Λεούδης,
  • η ψυχολόγος του Συμβουλευτικού Κέντρου Καστοριάς Κατερίνα Τσιόλα,
  • η νομικός του Συμβουλευτικού Κέντρου Πειραιά, Γεωργία Μίλκα και
  • οι σύμβουλοι υποδοχής του Συμβουλευτικού Κέντρου Κοζάνης, Κωνσταντίνα Μπισιρίτσα και των Ιωαννίνων, Ευαγγελία Πανάγου.

Επίσης, χαιρετισμό απηύθυναν ο δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας, η αντιπεριφερειάρχης Νέας Γενιάς, Αθλητισμού και Πολιτισμού Δυτικής Μακεδονίας, Όλα Πουταχίδου, ο πρόεδρος της  Π.Ε.Δ. Ηπείρου  και δήμαρχος Δωδώνης, Χρήστος Ντακαλέτσης και η Πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας Ηπείρου και Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Παναγιώτα Μητροκώστα.

Την εκδήλωση συντόνισαν η πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας και αντιδήμαρχος Κοζάνης, Νούλα Τουμπουλίδου και ο επιστημονικός συνεργάτης της Επιτροπής Ισότητας της Κ.Ε.Δ.Ε., Δημήτρης Παρσάνογλου.

Στο πλαίσιο της ημερίδας αναζητήθηκαν οι τρόποι περαιτέρω ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των τοπικών κοινωνιών, οι νομοθετικές πρωτοβουλίες για τη σεξουαλική παρενόχλησή και οι συνέργειες που θα πρέπει να δομηθούν ανάμεσα στην κεντρική εξουσία, στην τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και στους τοπικούς φορείς, ώστε να προληφθούν και να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι πολυποίκιλες προκλήσεις που απορρέουν από τις έμφυλες σχέσεις.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.