Επίσκεψη του Γερμανού Πρέσβη, Δρ. Ernst Reichel, στα γραφεία του CluBE

18 Απριλίου 2022
11:49

 

Tην Τετάρτη 13 Απριλίου 2022, ο Αξιότιμος Πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Δρ. Ernst Reichel, επισκέφτηκε τα γραφεία του Cluster Βιοοικονομίας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας και μας τίμησε με την παρουσία του συζητώντας με τη Διοίκηση του Cluster και τα στελέχη του, τις δυνατότητες διεύρυνσης των συνεργασιών μεταξύ φορέων και επιχειρήσεων της περιοχής και της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας.

Ο κ. Πρέσβης συνοδευόταν στην επίσκεψή του από τον κ. Dorn, επικεφαλής του Οικονομικού Τμήματος της Πρεσβείας, καθώς και τους κ. Θεοδωράκη, Διευθυντή Παραρτήματος Β. Ελλάδος και κα. Θάνου Υπεύθυνη Τμήματος Μελών Β. Ελλάδος του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.

Από πλευράς CluBE, μετά το θερμό καλωσόρισμα, έγινε παρουσίαση όλων των δραστηριοτήτων και των έργων που υλοποιεί το CluBE από το Διευθυντή του Ιωάννη Φάλλα και το Διαχειριστή του Νίκο Ντάβο ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο εμβληματικό έργο παραγωγής πράσινου υδρογόνου White Dragon. Ακολούθησε ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συζήτηση γύρω από την πρόταση αυτή, λόγω της μετάβασης από τον λιγνίτη στις ΑΠΕ και σε άλλες μορφές ενέργειας, μία μεταβατική κατάσταση στην οποία βρίσκεται και η Γερμανία, καθώς και άλλες χώρες της Ευρώπης. Στον πυρήνα της συζήτησης υπήρξε η ενεργειακή μετάβαση της περιοχής και η μετάβαση προς καθαρότερες μορφές ενέργειας μέσω και της αποθήκευσής της, λόγω και των πρόσφατων διεθνών εξελίξεων.

Αναφέροντας ότι η μετάβαση αυτή δεν είναι μία εύκολη διαδικασία, ο κ. Πρέσβης τόνισε παράλληλα πως η Ελλάδα αποτελεί μία χώρα με ιδανικές συνθήκες για την παραγωγή ΑΠΕ, με την Κοζάνη και τη Δυτική Μακεδονία να βρίσκονται στο επίκεντρο, λόγω της τεχνογνωσίας και της βιομηχανικής κουλτούρας που έχει αναπτυχθεί επί πολλές δεκαετίες στο τοπικό οικοσύστημα. Τέλος, αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον της Γερμανικής πλευράς για ανάπτυξη επενδύσεων και συνεργασιών στην περιοχή στους τομείς της ενέργειας, κυκλικής οικονομίας, βιοενέργειας, βιοοικονομίας, εξοικονόμησης ενέργειας και πλήθος άλλων τομέων της παραγωγικής οικονομίας.

2 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.