Την ένταξη της Πράξης «Συντήρηση Αρχοντικού Χριστόπουλου στην Καστοριά», υπέγραψε ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Κασαπίδης, σήμερα Δευτέρα 18 Απριλίου

18 Απριλίου 2022
14:27

 

 

         Την ένταξη της Πράξης «Συντήρηση Αρχοντικού Χριστόπουλου στην Καστοριά», υπέγραψε ο Περιφερειάρχης, κ. Γιώργος Κασαπίδης, σήμερα Δευτέρα 18 Απριλίου 2022.

            Δικαιούχος είναι ο Δήμος Καστοριάς, με την Πράξη χωρικά να αφορά στην περιοχή παρέμβασης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) της πόλης της Καστοριάς.

            Μέσω των παρεμβάσεων που θα πραγματοποιηθούν, το Αρχοντικό Χριστόπουλου προορίζεται να λειτουργήσει ως χώρος αφιερωμένος στον Καστοριανό ποιητή Αθανάσιο Χριστόπουλο. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στο εσωτερικό του αρχοντικού, όπου ταυτόχρονα με την ανακάλυψη των ιδιαίτερων αρχιτεκτονικών χαρακτηριστικών του κτιρίου, θα ενημερώνονται  για τη ζωή και το έργο του ποιητή και καθώς και με τη βιβλιογραφία που σχετίζεται με την ιστορία και την αρχιτεκτονική των αρχοντικών της Καστοριάς.

            Το συνολικό ποσό της επιλέξιμης δαπάνης, ανέρχεται σε 1.200.000,00€ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

            Η Περιφερειακή Αρχή, υλοποιεί έργα που στοχεύουν στη διατήρηση και ανάδειξη της πλούσιας πολιτιστικής και αρχιτεκτονικής  κληρονομιάς της Δυτικής Μακεδονίας, καθιστώντας την περιοχή πόλο έλξης για νέους επισκέπτες, στηρίζοντας έτσι την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη του τόπου.

14 σχόλια

    • Αχαχαχα καλό…. ακόμα περιμένουμε τα 1800 ευρώ από το πρόγραμμα στήριξης ρευστότητας covid-19 που ανακοινώθηκε το 2020… την ίδια ώρα στη Θεσσαλία ανακοίνωσαν 2ο πρόγραμμα στήριξης ρευστότητας!

  • 4 ΕΚ. ΠΟΛΙΤΕΣ ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ, ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ 2 ΕΚ. ΠΟΛΙΤΩΝ, 3.500.000 ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΝ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ, ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΠΟΥ ΞΟΔΕΥΟΥΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΕ ΑΔΕΙΑ ΚΤΙΡΙΑ….

  • Ελάτε τρόλ του διαδικτύου βρείτε τρόπο να κάνετε μια ακόμα θετική είδηση και θετική πράξη του Γιώργου αρνητική…ταλέντο έχετε…κάτι θα βρείτε να πείτε πάλι…όσο και να προσπαθείτε πάλι το ίδιο θα γίνει : Κασαπιδης 50% και στις επόμενες εκλογές

    • Αν ο Κασαπιδης πάρει το ποσοστό που λέτε στις επόμενες εκλογές τότε πραγματικά οι μόνοι που θα ψηφίσουν θα ναι οι παπάδες που τόσο οφελήθηκαν από την θητεία του! Κανείς άλλος!

    • ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ. ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΔΕΝ ΠΑΕΙ. ΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΑΣΑΠΙΔΗ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΛΛΑ ΔΕ ΓΥΡΝΑΕΙ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑ. Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΜΑΚΡΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΕΠΩΝΥΜΗ. ΑΣ ΒΑΛΕΙ ΚΟΤΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΚΗΠΑΚΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΗΣΥΧΟΥΣ. ΑΡΚΕΤΗ ΖΗΜΙΑ ΕΚΑΝΕ.

    • Μην κρινεις εξ ιδιων τα αλλοτρια
      εσυ εισαι το τρολ ο αυλικος του ανυπαρκτου
      που στην σφαιρα της φαντασιας σου νομιζεις οτι ακομα εχουμε 2019 και θα σε αφησει ο κοσμακις να του πουλατε ασπιρινη για τον καρκινο που λεει και ενα ρητο. Ουτε 5% και καλη επιστροφη στα ρεπορταζ στους σταβλους το παιδι του λαου αυλικε μου σε λιγοτερο απο 12 μηνες!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.