O Γεώργιος Λαγογιάννης, Πλειοψηφών Τοπικός Σύμβουλος Πλατανορεύματος για το θέμα στέγασης των συλλόγων του χωριού

19 Απριλίου 2022
10:35
Κανένα σχόλιο

Στις 8-1 2011 στην κατάμεστη αίθουσα τελετών, κατά τη διάρκεια των προγραμματικών μου δηλώσεων, είχα τονίσει, μεταξύ άλλων, ότι επιβάλλεται οι σύλλογοι του χωριού να έχουν το δικό τους δημοτικό χώρο, ώστε να περιορίζονται τα έξοδά τους.

Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι όλοι οι σύλλογοι ξεκινούν με μεγάλο ενθουσιασμό και μεγαλεπήβολα σχέδια, αλλά σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα αρχίζει η φθορά και τα προβλήματα, γεγονός που επιτείνει η οικονομική κρίση και το δημογραφικό.

Την περίοδο από τον Φεβρουάριο ως τον Νοέμβριο του 2011, διαμορφώσαμε, μετά από πολύ μεγάλη προσπάθεια, το ισόγειο της κοινότητας και δημιουργήσαμε γραφεία για τον Μορφωτικό Σύλλογο και το 2015 ολοκληρώσαμε την αίθουσα μετονομάζοντάς την σε «Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων», τοποθετώντας, μάλιστα, και μαρμάρινη πλάκα, για να σταματήσει η διαμάχη ανάμεσα στους δύο συλλόγους.

Το 2012 διαμορφώσαμε τον χώρο που στεγάζεται ο Αθλητικός Σύλλογος διπλασιάζοντάς τον, στον οποίο σήμερα στεγάζεται και ο Ορειβατικός Σύλλογος, κατόπιν δικής μου πρότασης, παρότι στην αρχή οι διοικούντες ήταν αρνητικοί. Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσω ότι τους βοήθησα να εκδώσουν ΑΦΜ, μετά από απόφαση που ελήφθη στις 7 Ιανουαρίου του 2013, να τους παραχωρηθεί αίθουσα στο κοινοτικό κατάστημα, κάτι που δηλώθηκε στην εφορία. Το «ευχαριστώ» τους μου το εξαργύρωσαν στις 26 Μαΐου του 2019.

Στις 1-1-2018, στον πρωτοχρονιάτικο χορό είχα ανακοινώσει ότι το οίκημα στο υπ’ αριθμόν 230 οικόπεδο, μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες (κτηματολόγιο, σύνδεση ηλεκτρικής παροχής κλπ), να παραχωρηθεί για χρήση στον Σύλλογο Γυναικών. Κι επειδή υπάρχει έντονη παραφιλολογία για το συγκεκριμένο θέμα εδώ και χρόνια, τους προκαλώ σε δημόσια συζήτηση σε αίθουσα του χωριού και όχι στα γραφεία των κυνηγών στα Σέρβια. Ήρθε η ώρα να ακουστεί η αλήθεια, να ακουστεί ποιος τους απειλούσε με ασφαλιστικά μέτρα, μετά από ομολογία της ίδιας της προέδρου στις 31-5-2019, ημέρα Παρασκευή και ώρα 16.30.( Ευστάθιος Τζικανούλας)

Στις 10-2-2021 απέστειλα συστημένες επιστολές και στον Μορφωτικό, αλλά και στον Σύλλογο Γυναικών, ως όφειλα, επειδή κάποιοι αμφισβητούσαν τα λεγόμενά μου. Ας κάνουν τον κόπο να ρωτήσουν τον πρόεδρο του Μορφωτικού και αντιπρόεδρο τι συζητήσεις κάναμε και καταλήξαμε να χρησιμοποιείται ο συγκεκριμένος χώρος για αποθήκη των υλικών.

Στη μεγάλη μου αυτή προσπάθεια σημαντική υπήρξε η βοήθεια του τότε αντιδημάρχου Γεωργίου Παναγιωτούλα, και πολλών συγχωριανών μου, βέβαια, τους οποίους και ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου.

Επί τη ευκαιρία θα μου επιτρέψετε να καταθέσω και την άποψή μου για ένα θέμα που δυστυχώς εδώ και 4 χρόνια κάποιοι κύκλοι το συντηρούν από σκοπιμότητα. Ουδέποτε μπήκα στη διαδικασία να συγκεντρώσω υπογραφές να διώξω  τον….. από το χωριό και τονίζω ότι « Είμαι πάρα πολύ μικρός για να διαπράξω τέτοια μεγάλη ατιμία, αλλά θα περίμενα από τους εμπνευστές και τους εκτελεστές αυτής της απαράδεκτης αθλιότητας μια δημόσια συγγνώμη. Εξάλλου, το να αναγνωρίζουμε τα λάθη μας είναι μόνο ανδρεία».

ΛΑΓΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΠΛΕΙΟΨΗΦΩΝ ΤΟΠΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΛΑΤΑΝΟΡΕΥΜΑΤΟΣ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.