Ανακοίνωση Δήμου Εορδαίας για τα ηλεκτρικά πατίνια που κυκλοφόρησαν στην πόλη της Πτολεμαΐδας: “Σημαντικός είναι ο σεβασμός των δημόσιων και κοινόχρηστων χώρων, οι οποίοι δεν μπορεί να καταλαμβάνονται χωρίς απολύτως καμία άδεια”

19 Απριλίου 2022
11:49

 

Το τελευταίο διάστημα παρατηρήθηκε κυκλοφορία ηλεκτρικών πατινιών στην Πτολεμαΐδα, τα οποία ενοικιάζονται για λίγη ώρα από ιδιωτική εταιρεία, μέσω εφαρμογής στο κινητό τηλέφωνο.

Πρώτη μας προτεραιότητα ως Δήμος Εορδαίας είναι η ασφαλής μετακίνηση των αναβατών, αλλά και των υπολοίπων χρηστών των δρόμων και των πεζοδρομίων στην πόλη καθώς και στις Κοινότητες μας.

Αναφορικά με την εταιρεία που ενοικιάζει τα ηλεκτρικά πατίνια, θέλουμε να επισημάνουμε ότι εξίσου σημαντικός είναι και ο σεβασμός των δημόσιων και κοινόχρηστων χώρων, οι οποίοι δεν μπορεί να καταλαμβάνονται χωρίς απολύτως καμία άδεια, με συνέπεια να δημιουργούνται ζητήματα σε πεζούς, σε Άτομα με Αναπηρία, σε μητέρες με τα καροτσάκια και ούτω καθεξής.

Η δημοτική αρχή ενθαρρύνει την  χρήση κάθε πρότασης για εναλλακτική και φιλική προς το περιβάλλον μετακίνηση, αλλά τονίζουμε ότι οι χρήστες των πατινιών θα πρέπει να είναι προσεκτικοί και να τηρούν τον ΚΟΚ, έστω και αν δεν υπάρχει απολύτως κανένα νομοθετικό πλαίσιο, κάτι για το οποίο οφείλει να μεριμνήσει η Πολιτεία.

Ως Δήμος Εορδαίας έχουμε ήδη αποστείλει εξώδικη πρόσκληση στην εταιρεία ενοικίασης των ηλεκτρικών πατινιών στο οποίο υπογραμμίζουμε ότι εάν αυτά συνεχίσουν να είναι σταθμευμένα άναρχα χωρίς άδεια, καταλαμβάνοντας δημόσιους χώρους και κοινόχρηστες τοποθεσίες, ο Δήμος Εορδαίας θα προχωρήσει στην περισυλλογή τους και θα επιβάλλει εάν χρειαστεί τα όποια πρόστιμα ή τέλη προβλέπει η κείμενη νομοθεσία.

Τέλος κλείνοντας επαναλαμβάνουμε ότι στις μετακινήσεις και την ψυχαγωγία, προτεραιότητα είναι η ασφάλεια των πολιτών και για αυτό εφιστούμε την προσοχή όσων κάνουν χρήση των ηλεκτρικών πατινιών, για συνετή χρήση και απόλυτο σεβασμό στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

34 σχόλια

  • Ποιος μιλάει …. η δημοτική αρχή …
    Που σέβεστε τους πολίτες … ουστ λαμόγια
    που μυριστήκατε ευκαιρία να αρμέξετε φράγκα!!!

  • Δηλαδή για να καταλάβω, τα πατίνια αυτά καταλαμβάνουν χώρο στην κεντρική πλατεία Κοζάνης χωρίς άδεια ή ενοικίαση χώρου; Αν είναι έτσι να γεμίσω και εγώ πατίνια την πλατεία.

  • Θα συμφωνήσω με Την παραπάνω Κυρία Κατερίνα,
    Μιλάει ο Δήμος,που η πόλη είναι σαν να μας βομβάρδισαν.
    Και το καλύτερο , λέει ενδιαφέρεται για την ασφάλεια των πολιτών …χαχαχαχαχ
    Αυτό που μένει στο μυαλό του καθενός είναι οι προτασούλα με τα έντονα γράμματα «χωρίς απολύτως καμία άδεια»
    Εε να μην τρώει κι ο Δήμος κάνα φράγκο ;;;

  • Ερώτηση … ποια η διαφορά με τα εκατοντάδες μηχανάκια ποδήλατα που είναι «προσωρινά σταθμευμένα»σε διαφορά σημεία στην πόλη από τα συγκεκριμένα πατίνια ;
    Μπράβο κερδίσατε … είναι αυτό που έγραψαν και οι παραπάνω…

    • Τα συγκεκριμένα τα έχω δει παραταγμένα στη σειρά στον πεζόδρομο μπροστά στο ρολόι της Κοζάνης και δίπλα στα τραπεζοκαθίσματα των καφέ. Όπως αυτά καταλαμβάνουν χώρο χωρίς να πληρώνουν, να μη πληρώνουν ούτε τα καφέ! Εμείς που πληρώνουμε τι είμαστε, κορόϊδα;

      • Τα ηλεκτρικά πατίνια νομικά ανήκουν στην κατηγορία των ποδηλάτων. Να φανταστώ τα ίδια παράπονα κανείς και για τα ποδήλατα που βλέπεις στα πεζοδρόμια . Σωστά ; Ρε ουστ από εδώ

  • Έτσι πολύ σωστά. Τα Καβάλανε πάνε ανάποδα σε δρόμους, τσίτα τα γκάζια όσο πάει βγαίνουν ανάποδα μέσα από στενά σίγουρα θα γίνει ατύχημα. Κ Δήμαρχε Κοζάνης και κύριοι τς Δημοτικής Αστυνομίας πριν να είναι αργά κάντε κάτι για να αποφύγουμε το μοιραίο. Θεωρείται τροχό φόρο όχημα και πρέπει να σέβεται τους νόμους το ίδιο και οι ποδηλάτες ερασιτέχνες.

    • Επίσης να καταργήσουμε τα μηχανάκια που τα καβαλάνε και πάνε ανάποδα στον δρόμο, που παρκάρουν πάνω στα πεζοδρόμια και τις πλατείες, χωρίς να επιτρέπεται, ενώ για τα πατίνια επιτρέπεται να παρκάρουν σε πεζοδρόμια και πλατείες. Να καταργήσουμε επίσης τα αυτοκίνητα γιατί τα παρκάρουν πάνω σε διαβάσεις και σε θέσεις ΑΜΕΑ. Τα πατίνια πάνε ως 25 χλμ και για αυτό είναι σαν τα ποδήλατα. Το πρόβλημά μας είναι η έλλειψη κυκλοφοριακής παιδείας και όχι τα ηλεκτρικά πατίνια. Μάλλον έχουμε εθιστεί στο διοξείδιο του άνθρακα!

  • Υπάρχει κανονισμός λειτουργίας κοινόχρηστων χώρων. Είναι κακό να ζητά ο δήμος την εφαρμογή του; Αν είναι να πάω να βάλω καντίνα πάνω στην πλατεία κι ούτε γάτα ούτε ζημιά! Αντί να χαίρεστε που εφαρμόζεται ο κανονισμός κι ο νόμος ζητάτε την παρανομία;

  • Μάλλον η εταιρία δεν είναι ψηφοφόροι κοζανης και πτολεμαιδας οι δήμοι δεν κοιτάνε που γίνεται χαμός από επικίνδυνες αυθαίρετες κατασκευές και έχουν γεμίσει τις πόλης κοζανης και πτολεμαιδας με καφάσια και καρεκλες να κρατάνε μπροστά από το σπι και το μαγαζί τους πάρκινγκ και καταλαμβανοντας ακόμη και τα πεζοδρόμια χωρίς να μπορούν άνθρωποι με ειδικές ανάγκες να περάσουν μόνο τα χρηματα από τα παρκόμετρα θέλουν!!

  • Αν και δεν πιστεύω ότι θα τα δει η “αρμόδια αρχή” αυτά τα σχόλια όμως:
    1. Έχετε τηρήσει έστω και στο ελάχιστο να υπάρχει διεύλευση πεζών από τα πεζοδρόμια σε διάφορα σημεία της πόλης αντί να ενθαρρύνεται τις καφετέριες να βάζουν τραπεζοκαθίσματα παντού; Αυτά δεν πιάνουν χώρο;
    2. Έχετε σκεφτεί ίσως να βάλετε διαγραμμίσεις στους δρόμους; Είναι σύνηθες φαινόμενο όλες οι πόλεις σε ΟΛΟ τον κόσμο να χρησιμοποιούν διαγραμμίσεις. Εμείς έχουμε το φαινόμενο εδώ ότι όλα εννοούνται.
    3. Η δημοτική αστυνομία υπάρχει; Δεν την έχω δει εδώ και χρόνια.
    4. Η χρήση πατινιών και ποδηλάτων χρησιμοποιείται κατα κόρον σε ΟΛΟ τον κόσμο, επειδή κάποιος ανεγκέφαλος δεν έβαλε το πατίνι στην άκρη δεν σημαίνει ότι θα τα σταματήσουμε ΟΛΑ.

  • δημαρχε. ριξε μια ματια την κατάσταση των πεζοδρομων που σταθμέυουν τα αυτοκίνητα με μπορστάρη τον πρόεδρο του εργατικού κεντρου που αφήνει τη μερσεντε στην εισοδο του κτιρίου και μετά μιλα για τα πατίνια

  • Αν και πιστεύω ότι κανείς της τοπικής αρχής δεν του καίγεται καρφάκι για αυτά που γράφονται εδώ όμως:
    1. Η χρήση πατινιών και ποδηλάτων είναι καθημερινότητα σε σχεδόν ΟΛΕΣ τις πόλεις. Αν ένας ανεγκέφαλος δεν το πάρκαρε στην άκρη του πεζοδρομίου δεν σημαίνει ότι κόβουμε τις υπηρεσίες όλων.
    2. Το ότι σε άλλες περιπτώσεις δεν μπορούμε να περάσουμε από το πεζοδρόμιο γιατί οι καφετέριες έχουν απλώσει τραπεζοκαθίσματα σε όλο το πεζοδρόμιο, δεν είναι πρόβλημα;
    3. Το ότι δεν έχουμε μπει στον κόπο να βάλουμε διαγραμμίσεις στους δρόμους, δεν είναι πρόβλημα; Σε ποια χώρα έχετε δει δρόμους χωρίς διαγράμμιση; Είναι καν νόμιμο ότι δεν υπάρχει;
    4. Το ότι δεν έχετε κάνει τίποτα απολύτως για τις μηχανές και τα αυτοκίνητα που τρέχουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα στους κεντρικούς δρόμους, δεν είναι πρόβλημα; Είμαστε απλά τυχεροί που δεν έχει γίνει ακόμα ατύχημα αλλά στατιστικά είναι αναμενόμενο. Για να μην αναφέρουμε ότι ο θόρυβος από τις μηχανές είναι εκκωφαντικός.
    5. Το ότι δεν έχουμε δει ποτέ την Δημοτική Αστυνομία πουθενά για χρόνια, δεν είναι πρόβλημα;
    Μήπως λοιπόν αντί να κοιτάμε τις χειρότερες πόλεις στον κόσμο, είναι μια καλή ιδέα να κοιτάμε τις καλύτερες μπάς και πάρουμε μερικές ιδέες;

  • Δεν κοιτάει τα χάλια του δήμου του σε όλους τους παράγοντες και τις ψευτικες υποσχέσεις τα πατίνια τους πείραξαν… εγω θα πω οτι του φανει! Ειναι όπου φυσά ο άνεμος…

  • Ο δήμος δεν ενδιαφέρεται εδώ και καιρό για την ασφάλεια των πολιτών αλλά και την εύρυθμη λειτουργία της πόλης! Απόδειξη ότι οι πεζόδρομοι είναι γεμάτοι ΙΧ μηχανάκια και φορτηγά… Χώρια τα τραπεζοκαθίσματα που γνωστές επιχειρήσεις της πόλης δεν αφήνουν ελεύθερους τους προβλεπόμενους χώρους η δεν έχουν πληρώσει πότε άδεια τα τελευταία 20-30 χρόνια!

  • Τα πατίνια διέπονται από την ίδια αρχή με τα ποδήλατα. Δηλαδή τι θέλετε; να μην μπορούν τα παιδιά μας να κάνουν ποδήλατο; Χαζέψατε ντιπ; Ποιον ΚΟΚ τηρούν τα ποδήλατα; Και αφού το πάτε εκεί. Πόσους χώρους στάθμευσης ανα γειτονιά έχετε για τα ποδήλατα; Εδω προσπαθούν οι ιδιώτες (πχ φροντιστήρια) να βάλουν ίδια κεφάλαια για να κατασκευάσουν θέσεις στάθμευσης ποδηλάτων και δεν τους αφήνετε. Αντε κλείστε καμιά τρύπα που περνάς απο την Β. Κωνσταντινου και είναι χειρότερη και από την βομβαρδισμένη Μαριούπολη ξεβουλώστε κανά φρεάτιο που όταν βρέχει χρειάζεται να φτιάξουμε γέφυρες για να περνάμε τον δρόμο και αφήστε τα ποδήλατα τα πατίνια και την ήπια μορφή μετακίνησης ήσυχη.. Βρήκατε να ασχοληθείτε. Όλα τα άλλα τα λύσατε..

    • Σύμφωνα με τη νομοθεσία, τα πατίνια αυτά των οποίων η ταχύτητα φτάνει τα 25 χιλιόμετρα την ώρα, θα πρέπει να κινούνται αποκλειστικά στο δρόμο αλλά κατά βάση σε δευτερεύουσες οδούς και όχι σε κεντρικές οδικές αρτηρίες (όπως π.χ. η λεωφόρος Συγγρού ή η Μεσογείων), ενώ όπως είναι λογικό η κυκλοφορία τους θα απαγορεύεται και στους αυτοκινητοδρόμους. Τα πατίνια είναι υποχρεωμένα να ακολουθούν τους κανόνες του ΚΟΚ (να σταματούν σε ερυθρό σηματοδότη, κλπ.), ενώ σε συνεργασία με τις εταιρίας εισαγωγής, διανομής και ενοικίασης θα υπάρχει και «κόφτης» της ταχύτητας στα 25 χιλιόμετρα ώστε να διασφαλιστεί ότι ο χρήστης δε θα μπορεί να τα «πειράξει» αυξάνοντας την ταχύτητα. Συνεπώς πρέπει να ξεκαθαριστεί αν επιτρέπεται να κινούνται σε πεζοδρόμια, πεζόδρομους και πλατείες.

  • Στην πόλη που ο καθένας παρατάει το αυτοκίνητό του στη μέση του δρόμου (ενώ πέντε μέτρα παρακάτω χωράει να παρκάρει φορτηγό) μην τυχόν και περπατήσει,
    στην πόλη που στα πεζοδρόμια υπάρχουν σε μόνιμη βάση παρκαρισμένα αυτοκίνητα,
    στην πόλη που αυτοκίνητα παρκάρουν σε γωνίες δρόμων και κανείς δεν κάνει κάτι, μας έφταιξαν τα πατίνια.

    Με την κα Αντωνιάδου όλα καλά;

  • Η ποιο άχαρη δημοτική αρχή.
    Τίποτα μα τίποτα αυτά τα χρόνια κρίμα όμως , άνθρωποι άκυροι σε θέσεις με μηδενικό έργο .
    Αθηνά προχώρησε δυναμικά μπορείς!

  • Στα καφε που εχουν ρημαξει την πλατεία δεν βγάλατε καμια ανακοίνωση ντρέπεται ο κόσμος να περπατήσει να κανει την βολτα του οπως παλιά να νιωσει πλατεία! Δείτε την Κοζάνη για σεμινάριο η και άλλες πόλεις!

  • Αμάξια πάνω σε πεζοδρόμια, μηχανάκια κάνουν μπαντιλικια όλοι την νύχτα στην πόλη, τραπεζοκαθίσματα μέσα στην πλατεία, επίσης δεν μπορείς να περάσεις από μπονσαι δίφωνο μπακαρα γτ γίνεται χαμός και μας πείραξαν τα 10 πατίνια που έφεραν στην πόλη. Εκεί στον δήμο πρέπει να βαρατε χειρονακτική εργασία και σε υπερωρίες.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.