Καλλιόπη Βέττα: «Ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. θα ανταποκριθεί στις μεγάλες προσδοκίες της κοινωνίας»

19 Απριλίου 2022
15:59

Η ολοκλήρωση του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. συνιστά μια ευκαιρία για αποτίμηση των πεπραγμένων του αλλά, κυρίως, για μια αποτύπωση των προοπτικών που ανοίγονται στην κοινωνία και την πολιτική σκηνή την επόμενη ημέρα.

Το Συνέδριο αποτέλεσε την κατάληξη μιας μακράς εσωκομματικής πορείας, με συνεδριάσεις, δεκάδες χιλιάδες εγγραφές νέων μελών, επιλογή συνέδρων.

Οι χιλιάδες σύνεδροι που παρευρέθηκαν στις εγκαταστάσεις του Ταε Κβον Ντο, υπερψήφισαν τις κατατιθέμενες προτάσεις για εκλογή Προέδρου και Κ.Ε. από τα μέλη του κόμματος, ενώ με απόλυτη ομοφωνία εγκρίθηκε η πολιτική απόφαση του Συνεδρίου, αλλά και η πρόταση για ποσόστωση 50% στην εκπροσώπηση των γυναικών στα νέα όργανα.

Ειδικά, η πρόταση που αφορά την ισάριθμη εκπροσώπηση των δύο φύλων στα κομματικά όργανα, σε μια εποχή που η εξίσωση των δικαιωμάτων είναι μονόδρομος, είναι πρωτοποριακή και αποτελεί οδηγό για την ανάλογη ισότιμη εκπροσώπηση στους κυβερνητικούς θώκους όταν – σύντομα- ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. ξαναγίνει κυβέρνηση.

Σε λίγες εβδομάδες, συγκεκριμένα στις 15 Μαΐου, θα ακολουθήσουν εκλογές για τη νέα Κ.Ε, όπως και για την ανανέωση της θητείας του Προέδρου, ενώ ταυτόχρονα, θα υπάρξει διαδικασία για την έγκριση συγκεκριμένων τροπολογιών που άπτονται του καταστατικού.

Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε σε συνθήκες δημοκρατικού πλουραλισμού, με διαφορετικές φωνές, απόψεις και προτάσεις, αλλά με την σύνθεση και την ομοψυχία να κυριαρχεί καθώς κοινή ήταν η παραδοχή ότι η χώρα χρειάζεται άμεσα μια προοδευτική αλλαγή.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η κυβέρνηση και τα φιλικά της ΜΜΕ, εστίασαν με το μικροσκόπιο σε ελάχιστες τοποθετήσεις που έτυχαν της αποδοκιμασίας, τόσο του επίσημου κόμματος, όσο και της συντριπτικής πλειοψηφίας των συνέδρων.

Η κυβέρνηση και οι συμπαραστάτες της, δεν μπορούν να ασχοληθούν με κάτι άλλο, όπως με τον πλούτο των συμβολών, την υποδειγματική διοργάνωση και την δημοκρατική σύνθεση γιατί στα πολιτικά τους ήθη ενδημεί η μονοφωνία, η υποταγή στον Αρχηγό και η αποσιώπηση της διαφορετικής άποψης.

-Πολιτική κατάσταση

Η Νέα Δημοκρατία έχει αποδειχθεί ότι είναι ανίκανη να διαχειριστεί τα καθημερινά προβλήματα: από την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας με τη μακάβρια πανευρωπαϊκή και παγκόσμια πρωτιά στη θνησιμότητα, την ακρίβεια στα αγαθά και τις πρώτες ύλες – πάνω από 7 στα 10 νοικοκυριά έχουν μειώσει τις αγορές τους σε είδη πρώτης ανάγκης καθώς ο πληθωρισμός έχει φτάσει σε ρεκόρ 27 ετών-, τις δυσθεώρητες αυξήσεις στο ρεύμα και τα καύσιμα έως την επίθεση στον κόσμο της εργασίας, το ρεκόρ εκκρεμών συντάξεων, τις απευθείας αναθέσεις, τις αντιδημοκρατικές πρακτικές ακόμα και τις ενδείξεις για παρακολούθηση δημοσιογράφων και τις προσπάθειες για τον επηρεασμό της δικαιοσύνης.

Το καθεστώς Μητσοτάκη έχει αποθρασυνθεί, διακυβεύει την δημοκρατική ομαλότητα, οξύνει την κρίση και πρέπει να τελειώσει άμεσα πριν προκαλέσει μεγαλύτερο πρόβλημα στη χώρα.

-Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη ημέρα

Κομβικό σημείο του Συνεδρίου, αποτέλεσε η συστηματοποιημένη και σαφής καταγραφή των δεσμεύσεων του κόμματος για την ανάταξη της κοινωνίας και της οικονομίας, σε μια προοδευτική και δημοκρατική βάση που θα συμπεριλαμβάνει τόσο τα ευάλωτα κοινωνικά στρώματα, όσο και τα μεσαία, που διαπιστώνουν καθημερινά την υποβάθμιση των προοπτικών τους.

Οι προτάσεις καταγράφηκαν σε 5+1 άξονες. Περιληπτικά, οι κυριότερες είναι οι εξής:

1.Άμεση και αποτελεσματική προστασία από το πρωτοφανές κύμα ακρίβειας:

Σε αυτό τον πυλώνα εντάσσεται η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, η επαναφορά του δημόσιου χαρακτήρα στην ΔΕΗ, το πλαφόν στην χοντρική τιμή του ρεύματος (με σκοπό τη μείωση του 50% τουλάχιστον της αύξησης που συντελέστηκε την φετινή χρονιά), η άμεση μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα στα κατώτατα ευρωπαϊκά επίπεδα και ολική επιστροφή του ΕΦΚ στους αγρότες.

Παράλληλα, μείωση του ΦΠΑ στον κατώτατο συντελεστή στα τρόφιμα και στα βασικά προϊόντα διαβίωσης και φορολόγηση των υπερκερδών στην ενέργεια (περίπου 1,5 δισ. ευρώ έως σήμερα) και απόδοση στους καταναλωτές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. δεσμεύεται απέναντι στους δοκιμαζόμενους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας ότι θα μετατεθεί χρονικά η απολιγνιτοποίηση και θα αξιοποιηθούν τα λιγνιτικά πεδία με στόχο την ενεργειακή επάρκεια και τη μείωση του κόστους ενέργειας. Το πείραμα Μητσοτάκη με την περιοχή τελειώνει με την απομάκρυνση του ίδιου και της κυβέρνησης του.

2.Ανάκτηση της εργασίας

Σε αυτό τον πυλώνα, υπήρξαν σαφείς δεσμεύσεις για επαναφορά όλων των ρυθμίσεων που κατάργησε η κυβέρνηση (αιτιολογημένη απόλυση, 8ωρο, συλλογικές συμβάσεις), επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, επανίδρυση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και σταδιακή εφαρμογή του 35ωρου χωρίς μείωση των αποδοχών

3.Στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και του αγροτικού κόσμου.

Σαφής δέσμευση για άμεση ρύθμιση του χρέους που δημιουργήθηκε στην πανδημία με διαγραφή μέρους του και τουλάχιστον 120 δόσεις, ενεργοποίηση χρηματοδοτικών προγραμμάτων από την Αναπτυξιακή Τράπεζα και ανασχεδιασμός των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ προκειμένου να ενταχθεί στον σχεδιασμό χρηματοδοτήσεων τόσο η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, όσο και η αγροτική παραγωγή.


4. Ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, νέο ΕΣΥ και στήριξη των συνταξιούχων.

Προτείνεται μια νέα δομή του ΕΣΥ με πολλαπλασιασμό των δομών Πρωτοβάθμιας Υγείας, οικογενειακός γιατρός, δίκτυο ολοκληρωμένης ψηφιακής παρακολούθησης και κατ’ οίκον φροντίδας. Μαζικές προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, ξεκινώντας από αυτούς που έδωσαν τη μάχη της πανδημίας στην πρώτη γραμμή. Αναφορικά με τους συνταξιούχους, θα επιστραφούν τα 3 δις ευρώ που τους στέρησε η κυβέρνηση, προκειμένου να καλύψει τη μαύρη τρύπα της ιδιωτικοποίησης της επικουρικής ασφάλισης και θα θεσπιστεί ξανά η 13η σύνταξη.

5.Νέα γενιά.

Αποκαθίσταται η δυνατότητα πρόσβασης των νέων στη γνώση με ενίσχυση της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και απλοποίηση της πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ενώ διπλασιάζονται τα μέλη ΔΕΠ και η χρηματοδότηση στα πανεπιστήμια. Παράλληλα, για να ενισχυθεί το δικαίωμα στη στέγη των νέων, δημιουργείται μια Τράπεζα Στέγης και συνδυασμένες παρεμβάσεις (φορολογικά κίνητρα, περιορισμός βραχύχρονης μίσθωσης και κυμαινόμενη επιδότηση στέγης έως του ποσού των 350 ευρώ το μήνα για ζευγάρια με δυο παιδιά)


5+1. Αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου.

Βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη με στροφή στην ποιότητα, σε προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας με αντίστοιχο περιβαλλοντικό και κοινωνικό αποτύπωμα, αύξηση της εγχώριας παραγωγής, αύξηση του μεριδίου του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος στο οποίο συμβάλλει η εγχώρια μεταποίηση και βιομηχανία και βελτίωση της παραγωγικότητας του αγροτικού τομέα. Επίσης, δίνεται προτεραιότητα στην δίκαιη πράσινη και ψηφιακή μετάβαση, αποκέντρωση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές και ενίσχυση και επέκταση των προγραμμάτων εξοικονόμησης ενέργειας

Επόμενη ημέρα

Η επόμενη ημέρα, μετά το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., βρίσκει τα στελέχη του κόμματος σε εγρήγορση και ετοιμότητα, ώστε να ανταποκριθούν στις υψηλές αξιώσεις που έχει η κοινωνία.

Με δίκαιο και αυστηρό βλέμμα, θα γίνει η αποτίμηση των δικών του κυβερνητικών πεπραγμένων, η σύγκριση με την κυβέρνηση – ολετήρα της ΝΔ, αλλά κυρίως η προοπτική που ανοίγεται για το μέλλον. Από τη μια, η ευημερία για λίγους και εκλεκτούς, με ακρίβεια, αυξήσεις, απόγνωση για τους υπόλοιπους. Από την άλλη, η συμπεριληπτική ανάπτυξη, με δίχτυ ασφαλείας για όλες και όλους, πρόνοια και μέτρα στήριξης για τα ευάλωτα και μεσαία κοινωνικά στρώματα.

Είναι πλέον σαφές ότι η ελληνική κοινωνία θα πάρει τη σωστή απόφαση και θα δικαιωθεί για την επιλογή της.

Καλλιόπη Βέττα

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης

44 σχόλια

  • Έχει γίνει πλέον βαρετή η κυρία. Είχαν ο αρχηγός και το κόμμα της την ευκαιρία να κάνουν όσα ωραία λεν αλλά όλοι ζήσαμε το αποτέλεσμα της αποτυχίας και της ανικανότητας τους.

    • Κάτσε και σκέψου πόσες φορές δώσατε την ευκαιρια στη ΝΔ να σας σωσει τις τελευταιες δεκαετιες και το αποτελεσμα το ζουμε ολοι σημερα.
      Ειναι τουλαχιστον ανοητο και αστειο να το παιζετε ιεροεξεταστες ολοι εσεις και τοσο …. ”τιμωροι” ενος κομματος που κυβερνησε τη χωρα μετα απο 40 χρονια πρωτη φορα και στην ουσια περα απο τα δικα του λαθη που εκανε που κανεις δεν το αμφισβητει αυτο τα περισσοτερα ομως εγιναν διοτι οταν παρελαβαν την διακυβερνηση βρηκαν αδεια ταμεια και ειχαν να αντιμετωπισουν αυτα που αφησε η ΝΔ πισω της.

      Καλο θα ηταν να βαλετε καποιοι την μνημη σας να δουλεψει , και οχι να λεμε οτι μας κατεβαινει.
      Ο Συριζα εχει δικαιωμα τουλαχιστον 1 ακομη φορα να κυβερνησει εχει το δικαιωμα της ευκαιριας η ΝΔ καμια απολυτως.

      • Ρε γραφικέ, δεν βαρέθηκες να γράφεις μπούρδες, το φράκαρες το kozan. Ο σύριζα κυβέρνησε 4 χρόνια(και αυτά από σπόντα) γιατί όλα τα στελέχη του είναι σαν εσένα. Ποιος ασχολούνταν και θα ασχολείται σε λίγο καιρό, με τέτοιες περιπτοσάρες.

        • Ελα τραβα που θα μας κανεις και κριτικη ποσο θα γραφουμε
          δεν μιλαω με βολεμενα δεξιοτρολ της συμφορας!

          Αν δεν εχεις επειχηρηματα καλυτερα μην απαντας , κουραζεις!

          • Τι να κυβερνησετε πλάκα κάνετε; εδώ δεν μπορείτε να κάνετε ένα συνέδριο.

          • Καλά ρε τιτανομεγιστε , έχεις γνώσεις του τι γράφεις . Αν κουράζει ο φίλος που σου γράφει παραπάνω , εσυ τι ακριβώς κανείς ?Σύνελθε 15 σχόλια έχεις γράψει μόνο σήμερα . Φτάνει ρε παιδαρε !!
            Η ζωή είναι ωραία .

        • Που τα βρήκες τα 40 χρόνια
          χρόνια ρε φιλαράκι ? 1974- 1981 = 7
          1990- 1993 = 3
          2004 – 2009 = 5 για την πραγματικότητα 5,5 ( Μάρτιος με Οκτώβριο)
          2012- 2015 = 3
          2019- 2022 =3
          Σύνολα όλες οι παραπάνω περίοδοι μας κάνουν 21 χρόνια διακυβέρνησης από την ΝΔ στα σχεδόν 50 χρόνια που έχουν περάσει από τη πτώση της χούντας .Χρειάζεσαι διάβασμα τόσο στην ιστορία όσο και στα μαθηματικά .

          • 40 συνολικα εννοωντας οτι κυβερνησε το κομμα σου καποιες φορες σε συγκυβερνηση με το Πασοκ
            τελος παντων ακομα και εγω να κανω λαθος και να ειναι οπως τα γραφεις…και παλι δεν υπαρχει καμια δικαιολογια 21 χρονια λιγα ειναι δηλαδη? Τι εχετε καταφερει λεβεντη μου μεσα σε αυτα τα 21 χρονια διακυβερνησης? Φτιαξατε κατι καλο στη χωρα μηπως? Ειδαν χαιρι και προκοπη οι πολιτες?

            Αν εγω χρειαζομαι διαβασμα στην ιστορια και τα μαθηματικα εσυ μαλλον χρειαζεται να ακονισεις την μνημη σου σωστα , και οχι κατα το δοκουν.

  • ΤΙ ΛΕΤΕ ΤΩΡΑ..ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΛΕΙ ΨΕΜΜΑΤΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ?ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΤΟΝ ΠΙΝΟΚΙΟ?ΟΛΑ ΟΣΑ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΚΑΙΑ ΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ..ΜΕ ΕΝΑΝ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ..ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΟ ΝΤΑΟΥΛΙ ΑΥΤΟς ΚΑΙΝΑ ΧΟΡΕΥΕΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΟΛΗ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΛΑ ΒΑΡΥ ΑΣΗΚΩΤΟ ΨΕΥΤΟΜΑΓΓΑ ΤΟΝ ΠΟΛΑΚΗ ΝΑ Τ ΒΑΡΑΕΙ..ΓΙΑ ΓΕΛΕΙΑ ΕΙΣΤΕ..ΤΕΤΑΡΤΟ ΚΟΜΜΑ ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΣΤΙς ΕΚΟΓΕς ΝΑ ΛΕΤΕ ΔΟΞΑ ΤΟΝ..ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΑΙ ΒΕΤΤΑ..

  • Άστο σου λέω άστο!!!
    -Tι να πρωτοθημηθούμε από τις “ένδοξες” ημέρες διακυβέρνησή των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
    –Από γεγονότα θέλετε… [καπιταλ κοντρολ, Μακεδονικό, συνεκμετάλλευση του Αιγαίου, παρανομη μετανάστευση, περίγελος όλου του κόσμου με την διαπραγμάτευση του Τσίπρα Αλέξη, τα επιτόκια στον ουρανό, κτλ κτλ]
    –Από πρόσωπα θέλετε… Βαρουφάκης Καμμένος Τασία Πολάκης Τσακαλώτος κτλ κτλ Α!!!!και ο καλύτερος ο Τσίπρας με της αυταπάτες του!!! Γι αυτό σου λέω γιορτινές μέρες τι τα σκαλίζεις ….Άστο σιγα σιγά θα ξεχαστείτε όπως οι ΑΝΕΛ και τόσοι άλλοι λαϊκιστές και λαοπλάνοι…

    • Δυστυχώς μας κυβερνάτε εσείς που μας καταντήσατε το κοριτσακι με τα σπιρτα. Ευτυχως ο εφιαλτης οπου να ναι τελειωνει και θα απαλαγουμε μια και καλη σε λιγους μηνες απ το τσιρκο σας που διελυσε την οικονομια την δημοσια υγεια τον πολιτισμο την παιδεια και αλλα πολλα.

      • Μπράβο γραφικούλη !!!! Το έβγαλες και σήμερα το μεροκάματο. Έξι σχόλιο σου, μόνο στην συγκεκριμένη είδηση , βάλε και καμία δεκαριά σε όλες τις υπόλοιπες , σύνολο δεκαέξι . Άντε προλαβαίνεις να φτάσεις τα είκοσι και μετά να κοιμηθείς ήρεμος ότι έβαλες και εσυ το λιθαράκι σου για να πέσει ο μπλε θίασος .

        • Οχι θα αφησουμε την δεξιοφωλια του Σουρδισταν να μπαινουν ολα τα βολεμενα και να κραζουν , και να νομιζουν οτι λενε και εξυπναδες απ αυτα που τους εμαθε το αντισυριζα μετωπο εκει απ τα υπογεια της Πειραιως! Οσο για γραφεια αστο σιγουρα δεν σας παιρνει να μιλατε εσεις τα μπλε παιδακια οταν εδω μεσα απ τα τοσα σχολια που κανετε καθημερινα ειμαστε πλεον βεβαιοι απ τα 10 τα 8 ειναι σιγουρα τα τρολ του γραφειου του καθε Σταθικα και του καθε Αμανατιδη.

          Κλαψε τωρα κι εσυ και τα υπολοιπα τρολ που πονατε ομολογουμενως παρα πολυ και ειναι ολοφανερο. Λυπαμαι που δεν σας αφηνουμε να λετε τι καλα που τα εχετε κανει ολα και για ολα φταιει ο κακος ο Συριζας αλλα στην δημοκρατια ξερεις επιτρεπεται οι αλλοι να εχουν αντιθετη γνωμη.

        • Ριξε μια ματια στο ευρωβαρομετρο αν ξερεις τι ειναι , και μετα ανοιξε τον λογαριασμο της ΔΕΗ και ξανακοιτα τον και μετα σκεψου ποιος θα απογοητευτει την βραδια των εκλογων που ερχονται σε λιγο καιρο.

  • Εάν ανταποκριθεί όπως και την πρώτη φορά καλον θα είναι να παραδώσει την ευκαιρία αυτή σε άλλο αντιπολιτευόμενο την ΝΔ κομμα

    • Μαλλον ξεχνας οτι την πρωτη φορα πληρωνε τα σπασμενα της ΝΔ που οταν επεσαν δεν αφησαν ουτε χαρτι στην τουαλετα οι Σαμαροβενιζελοι και οι Μητσοτακηδες τοτε υπουργοι εργασιας ακομη.

      Ευτυχως υπαρχει και κοσμος που δεν ξεχασε την μεγαλυτερη λεηλασια που εζησε απ το 2009 μεχρι το 2015 απο το μπλε συνονθύλευμα.

      • Τιτανομεγιστε θέλω να διηγηθώ ένα περιστατικό που μου συνεβει χθες . Ήμουν που λες με κάποιους φίλους ομοϊδεάτες μου , μπλε παιδάκια δηλαδή και συζητούσαμε για την πολιτική κατάσταση , πάνω στην κουβέντα τους λέω ότι οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ αναθάρρησαν και ονειρεύονται εξουσία και πετάγεται ο ένας και μου τη αναθάρρησαν ρε φίλε ? Ένας ανόητος είναι και γράφει συνέχεια στο Κozan.gr κάτι για ΝΔ Ζουργια και κάτι αρλούμπες .
        Πρόσεξε το τιτανομεγιστε ,σε κοροϊδεύει ο κόσμος .

        • Ο/Η Χειροτερεύει η κατάσταση σας τρεξτε να βρειτε τον γιατρο σας πολυ πανικος από τωρα? λέει:

          ΑΚου να δεις τι επαθα εγω…
          προχθες το πρωι ημουν για καφε στη δουλεια με κατι φιλαρακια ζαιοι ολοι τωρα… και πιανουμε το θεμα κΕριακος και νουδουλα με τα εγκαιρα μετρα.. και τι μου λεει ρε φιλε ο ενας… του λεω ρε συ η Νδ ονειρευεται επανεκλογη με τοσα αισχη που εχει κανει… και μου λεει… ρε φιλε τι καθεσαι και ασχολεισαι με τα καλοβολεμενα τρολ στη δεξιοφωλια της Σουρδιας.. δεν τα βλεπεις πως κουτουλανε ολα τους απ τον πανικο τους γραφουν 45 σχολια τυπου μπραβο σταθη κινησεις ουσιας ο κακος ο συριζα φταιει για ολα και τα σχετικα μπας και το πιστεψουν και οι ιδιοι. Μην νευριαζεις με την σουρδοφωλια της δεξιας.

          Προσεξε το τιτανομεγιστε σας εχουμε παρει χαμπαρι και το αστειο ειναι οτι μας επιβεβαιωνετε καθε μερα κιολας και νιωθετε και καλα με αυτο!

    • Πηγαινε σε ενα σουπερμαρκετ εσυ να δεις την ακριβεια που φτασατε ταβανι , και μετα πληρωσε και κανενα λογαριασμο της ΔΕΗ η μαλλον της ΕΗ γιατι το Δ το διωξατε και πανηγυριζετε κιολας γι αυτο , επειδη ο τριημερακιας σας εδωσε το 17% στην κορουλα του. Εκει να δεις ταμπουρλα και αγωνιες!

      Και εχετε και το θρασσος να κρυβεστε και πισω απο το ψευτοαλλοθι του πολεμου της Ουκρανιας για ολα αυτα που εχετε δημιουργησει ειδικα τους τελευταιους μηνες.

        • Δεν ειμαι νουδουλος μακεδονομαχος για να βολευτω Δημητρη μην μπερδευεσαι. Για βολεματα αν θες απευθυνσου στο γραφειο του Σταθικα π.χ. ξερουν εκει τα παιδια και ο ιδιος ποιους διορισε και που γιατι εγω ξερω , κοσμο που δεν ηθελε να τους βλεπει στα ματια του και μετα ξαφνικα τους εκανε θεους και αλλα πολλα. Για βολεματα λοιπον εκει στο μπλε συρφετο.

          • Εσυ δηλαδή Γιώργο δεν είσαι βολεμένος του ΣΥΡΙΖΑ ? Η κοινωνία της Κοζάνης είναι μικρή

      • Δηλαδή από όλα αυτά που περιγράφεις πιστεύεις ότι θα μας σώσει ο Τσιπρας ? Πως ακριβώς ? Θα τα καταργήσει με ένα αρθο και ένα νόμο ,όπως τα μνημονια ? Πες μας τι πίνεις και δεν μας δίνεις .

  • ΑΡΧΙΣΑΝ ΠΑΛΙ ΤΟ 2014 ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ .ΤΟΤΕ ΤΑ ΕΣΚΙΖΑΝ ΟΛΑ .ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΤΑ ΑΤΜ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΓΙΑ 20 ΕΥΡΩ .ΤΟΤΕ ΕΙΧΑΝ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ.ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΠΑΛΙ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΜΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ.

    • Εσυ εισαι ο αντικειμενικος ειπαμε ε? Που δεν ψηφιζεις Μητσοτακη αλλα σε καθε αρθρο του Συριζα κραζεις μονο Συριζα? Ναι Νικολακη αντικειμενικε μου? Θες να ακουσεις και συγνωμες απ τον Συριζα γιατι? Επειδη σου δωσαν ξανα την ελπιδα να γινεις ανθρωπος οταν σε καταντησαν και παλι οι νουδουληδες – που δεν τους ψηφισες κιολας αλιμονο εεε? – να ζεις σαν το κοριτσακι με τα σπιρτα?

      Εχει παει ο διχασμος η προπαγανδα η στοχοποιηση κλαδων και ανθρωπων συννεφο 3 χρονια τωρα αντικειμενικε μου Νικολακη που δεν ψηφιζεις και ΝΔ κιολας… και θες να σου πει και ο Συριζα συγνωμη

      • ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΩ ΝΔ ΕΝΑ ΚΑΙ ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ ΨΕΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΘΥΜΑΣΑΙ ΤΙ ΛΕΕΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ Ο ΠΟΛΑΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΤΟ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΧ ΜΑΝΙΟΣ ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΕΛΠΙΔΑ ΜΑΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΗΤΑΝ ΠΩΣ ΘΑ ΚΡΑΤΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΑΦΗΣΑΝ ΤΑΜΕΙΟ ΓΕΜΑΤΟ.

  • Την μονη υπηρεσια που μπορειτε να προσφερετε στον τοπο ειναι να μην ξανακυβερνησετε,αρκετη καταστροφη προκαλεσατε 4μιση χρονια που κυβερνησατε!!! Επισης βλεποντας το συνεδριο σας που παρεπιπτωντος μετατραπηκε σε τσιρκο,κανουμε τον στσυρο μας που στην εποχη της πανδημιας και του πολεμου δεν μας κυβερνατε!!!

    • Ο/Η Ανασταση θα ειναι πραγματικη εκεινη την Κυριακη που θα πεσει το συνονθυλευμα σας λέει:

      Την καταστροφη που προκαλεσε η αγια οικογενεια με τον γονο απ το Χαρβαρντ που βγαλατε θα μεινει στην ιστορια και θα την θυμομαστε για πολλα ετη και ετη. Το μεγαλυτερο τσιρκο ειστε εσεις που καθομαστε 3 χρονια τωρα και ανεχομαστε τις μπαρουφολογιες του καθε ανικανου και επικινδυνου αριστου να μας κουναει το δαχτυλο για σοβαρα ζητηματα.

      Κανε τωρα οσους σταυρους θες δεξιουλη
      και πηγαινε τωρα το πασχα σε καμια εκκλησια μπας και αλλαξεις μυαλα γιατι κατι τετοιοι σαν εσας μας κατεστρεψαν και ζουμε αυτα που ζουμε τωρα.
      Και μετα το πασχα μην ξεχασεις να πληρωσεις τους λογαριασμους του ρευματος που τους φτασατε στο θεο με τα εξυπνα μετρα σας!

      • Μιλάς για συνονθύλευμα; από το συνέδριο σας φάνηκε πόσο δεμένο κόμμα είστε. Ο καθένας το κοντό του και το μακρύ του και όποιος δεν συμφωνεί τον βρίζουμε.

  • Οι μπουρδολογοι της Νεας Δημαγωγιας,μετα τις δικαιες μεταβασεις στα πρασινα αλογα,εφεραν νομοσχεδιο με το όνομα” δουλειές ξανα”!!
    Βρε μπαρουφολόγοι,ξεχάσατε την λέξη,ποτέ!!
    Ποτέ δουλειές ξανά!!

  • Είχατε την κυβέρνηση και την ευκαιρία να αποδείξετε την φιλολαϊκή σας και δίκαιοι πολιτική
    Αντιθέτως στον αγροτικό κόσμο επιβάλατε την ποιο βαριά φορολογία με 100/100 προκαταβολή φόρου με 50/100 φορολογία
    Και με τον Νόμο ορόσημο 4387 Κατρούγκαλου που τα πήρατε όλα
    Η Αριστερά γεννήθηκε να υπηρετεί τον άνθρωπο και τον εργαζόμενοι τον άνεργο και όχι μόνο
    Έχουμε δυστυχώς μνήμη

  • Τα ταμπούρλα που χτυπάνε,τρια χρόνια τώρα,με τους Ν.Γεωργιαδη,τον καταδικασμενο,τον( Δούκα,τον Γεωργαντα),που διναν διχιλιαρα για να ξαναψηφιστει η επιτελικη μπουρδολογια,τα ταμπούρλα με τους λογαριασμους στα υψη,με την ανεργια,δεν τ ακους δεξιουλη;ατιμούλικο!!

    • Ακου θα ανταποκριθουμε στις προσδοκιες σου λεει!!! Μπου αχαχαχαχαχα!!! Βρε καημενοι εσεις δεν μπορειτε να τα βρειτε μεταξυ σας,και το παρδαλο κατσικι γελασε με το συνεδριο σας!! Μετα απο 100 χρονια μπορει να το σκεφτουμε να σας ψηφισουμε!!!

      • Και χωρις την δικη σου ψηφο σου νουμερο θα επιζησουμε και οχι μονο θα επιζησουμε αλλα θα βγουμε κιολας και θα κοκκινισει ξανα το σβερκακι σου οπως και το ’15 και μαλιστα και με μικρη διαφορα απ τον τριημερακια γονο σου για να πονεσει και περισσοτερο!

  • Δεξιόπουλα,η διαφορα απο 25 μοναδες διαφορα,εγινε,20,εγινε 15, εγινε 10,8_6, και χθες 5,3!!!
    Για ηθικους λογους,θα ψηφισετε και σεις ΣΥΡΙΖΑ,γιατι;
    Γιατι οπως το 2015, η κυβερνηση βρηκε ερηπεια,απ τον λαομισητο σαμαρα καο κατεστραμενη οικονομια,τα ιδια θα ξαναβρει και την επομενη των εκλογων!!
    Τυχεροι θα ειστε,ολο και καποιο επιδομα θα υπαρχει για σας,δεξιοστρουμφάκια,ψάξτε για ΑΤΜ!!
    Μονον καταστροφη αφηνει πισω της η Δεξια!!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.