Παντρεμένοι κι ανύπαντροι στο Καπνοχώρι Κοζάνης το Μ. Σάββατο 23/4 (Γράφει η Αγάπη Αμαραντίδου)

21 Απριλίου 2022
13:07
Κανένα σχόλιο

ΜΕΓ. ΣΑΒΒΑΤΟ 23/4/22 και ώρα 17:00 , μικροί – μεγάλοι , εκλεκτοί μας , ΜΕΛΗ και ΦΙΛΟΙ του Συλλόγου , ΟΛΟΙ στο γήπεδο του Καπνοχωρίου . ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ μεταξύ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΩΝ – ΑΝΥΠΑΝΤΡΩΝ! ΑΝΑΒΙΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΕΘΙΜΟ!
📌✏️Λίγα λόγια για την ιστορία…
Κάπου γύρω στα μέσα της δεκαετίας του ‘70 , η πρόταση του αγαπητού συγχωριανού μας Γιάννη Σ. Γεροντίδη , για ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ παντρεμένων και ανύπαντρων ( αρχικά την δεύτερη μέρα του Πάσχα και με τους ηττημένους να προσφέρουν κατσίκι ! στο γλέντι , μετά το πέρας του αγώνα 😊),πήρε σάρκα και οστά! Αργότερα καθιερώθηκε για το απόγευμα Μ. Σαββάτου , στο κλείσιμο της Εβδομάδας των Παθών και του χαρμόσυνου «Χριστός Ανέστη» , που μετρούσε πλέον αντίστροφα !!!…….
✏️Πλούσια η Ιστορία της αγάπης για τον Αθλητισμό ( Ποδόσφαιρο , Πάλη , Στίβο , Μότοκρός (motocross) , Πολεμικές Τέχνες , Ορειβασία Παραολυμπιακά αθλήματα κλπ. ) στη Γενέτειρά μας !!! ………….Το Αθλητικό Σωματείο «Φοίνιξ» , μέλος της Ε.Π.Ο. Ελλάδος , ιδρύθηκε το έτος 1928 και αργότερα ανέδειξε καταξιωμένα ταλέντα στο χώρο του Ποδοσφαίρου και εκτός συνόρων Καπνοχωρίου .
Το 1972 επανιδρύθηκε και αναγνωρίστηκε νομικά το Νέο Αθλητικό Σωματείο με την ίδια επωνυμία , επίσης απο τα πρώτα ( για την εποχή )στην περιοχή .
Παραθέτω , μαζί με τον θαυμασμό μου για τους ανθρώπους που μας συνδέει ο άρρηκτος κρίκος της Γενέτειρας , ονόματα Αθλητών απο το χώρο του Ποδοσφαίρου ( με αλφαβητική σειρά ) , που άφησαν το σημάδι τους , κάνοντας όλους εμάς υπερήφανους !…..
1. Αθανασιάδης Ιωάννης : Στην Π.Ο. Κοζάνης και Τερματοφύλακας στην Ομάδα του ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης .
2. Αμαραντίδης Βασίλειος : ποδοσφαιριστής στον Άρη Θεσσαλονίκης και στην Ποδοσφαιρική Ομάδα του Στρατού της Π.Α.Υ.Π. , επίσης στην Θεσσαλονίκη .
2.1. Αμαραντίδης Αλέξανδρος του Βασιλείου : Στον Άτλαντα Μενεμένης.
2.2.Αμαραντίδης Βασίλειος του Αλέξανδρου : ξεκίνησε από την Ακαδημία Ποδοσφαίρου Κερμανίδη , τον πήρανε στους Κ 17 στην Κιέβο Βερόνας , στην συνέχεια στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης , στον Πανσεραϊκό , στον Αγροτικό Αστέρα στην Αλμωπό Αριδαίας και τώρα παίζει στον Εθνικό Σοχού
2.3.Αμαραντίδης Βασίλειος του Δημητρίου στον Ελευθεριακό Θεσσαλονίκης .
3. Γεροντίδης Ιωάννης : Στον Ολυμπιακό Κοζάνης και πρώτος προπονητής της Α.Ε.Ποντίων
4. Γεροντίδης Μωϋσής : Στον Ολυμπιακό Κοζάνης.
5. Γεροντίδης Παναγιώτης : Στην Ποδοσφαιρική Ομάδα του Πανεπιστημίου .
6. Γεωργιάδης Χρήστος του Χαραλάμπου : Στην Π.Ο. Ξηροκρήνης Θεσσαλονίκης και στην Π.Ο. STEYER ELLAS .
7. Δενεσίδης Κυριάκος : Π.Ο. Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης .
8. Ιωσηφίδης Νικόλαος του Κωνσταντίνου στην Π.Ο. Σιάτιστας (Β´ Εθνική).
9. Σαμουκατσίδης Θεόδωρος του Θεόφιλου : Τερματοφύλακας στην Π.Ο. της Σπάρτης ( Β´Εθνική ).
10. Σιδηρόπουλος Βασίλειος του Παρασκευά : Στην Π. Ο. Σιάτιστας (Β´Εθνική).
11. Τσαουσίδης Γεώργιος του Αρχιμήδη : Α.Ε.Ποντίων .
12. Τσαουσίδης Μιχαήλ : Π. Ο. Μακροχωρίου Βεροίας .
13. Χατζηπαύλου Νικόλαος : Α.Ε.Ποντίων .
14. Χεριστανίδης Γεώργιος : στην Π. Ο. Κολοκοτρώνης Θεσσαλονίκης .
Στη συνέχεια , η αθλητική σκυτάλη πέρασε στις νεότερες γενιές , που εξακολουθούν να την τιμούν επάξια !!!
1. Θεοδωρίδης Μάριος
2.Μακρυγιάννης Ιωάννης
3. Σαμουκατσίδης Θεόφιλος του Γεωργίου
4.Σταυρίδης Χρήστος του Κωνσταντίνου
5.Τσαουσίδης Στάθης του Θεοφάνη
6. Τσοπανίδης Ηλίας του Κωνσταντίνου .
📌Υ.Σ. 1ο : Το Φωτογραφικό υλικό που σας παραθέτω , είναι : 4 φωτό απο τον αγώνα στις 14/4/2012 & οι υπόλοιπες είναι απο τον τελευταίο στις 4/5/2013 .
📌Υ.Σ. 2ο : Μεγάλο αφιέρωμα στους αθλητές του Καπνοχωρίου σε ΟΛΑ τα Αθλήματα , θα ανακοινωθεί εν ευθέτω χρόνω….
📌ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ & ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ !!! ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ♥️
Για το Δ. Σ.
Η Πρόεδρος του Συλλόγου
🙏♥️🌈🌍🦠🕊

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.