Την Δευτέρα 11 Απριλίου πραγματοποιήθηκε ψυχοεκπαιδευτική δράση της Δομής Ασυνόδευτων Ανηλίκων Προσφύγων του Κοινωνικού ΕΚΑΒ που βρίσκεται στην Νεράιδα, στα πλαίσια του προγράμματος του EWC “Σχολεία για όλους/Schools for all” στο Γυμνάσιο Σερβίων σχετικά με την αποσαφήνιση των όρων “μετανάστης” και “πρόσφυγας”, ώστε να γνωρίσουν οι μαθητές της Α’ και Γ’ γυμνασίου τους συμμαθητές τους ακόμα καλύτερα και να τους λυθούν απορίες που μπορεί να έχουν.

Οι μαθητές δεν δίστασαν να υποβάλλουν τα ερωτήματά τους στους ψυχολόγους της Δομής Κιουρτίδη Κυριάκο και Τόζιου Θεολογία σχετικά με τους λόγους που φτάνουν τα προσφυγόπουλα στην Ευρώπη και τις συνθήκες διαβίωσής τους στις δομές φιλοξενίας αλλά και πολλά άλλα. Επίσης, τα παιδιά θέλησαν να στείλουν μηνύματα αλληγγύης και αγάπης αποτυπώνοντάς τα σε πανό απο χαρτόνια με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού της δομής Βολάκη Ασημίνας.

Όλοι οι μαθητές κατέληξαν πως κάθε παιδί ανεξάρτητως εθνικότητας και οικονομικής κατάστασης αξίζει να έχει τα απαραίτητα για τη διαβίωσή του όπως στέγη και φαγητό αλλα και ασφάλεια της οποίας απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ειρήνη.