Διαθέσιμα από την Πρωτομαγιά τα χάπια στα φαρμακεία των νοσοκομείων – Αναλυτικοί πίνακες για κάθε περιφέρεια

30 Απριλίου 2022
19:11

 

Ξεκινά από αύριο Πρωτομαγιά η διάθεση των χαπιών κατά του κορωνοϊού από τα φαρμακεία των νοσοκομείων.

Όπως ανακοίνωσε επίσημα το υπ. Υγείας, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η συνταγογράφηση του χαπιού από τον θεράποντα ιατρό.

“Το Υπουργείο Υγείας, με την αμέριστη υποστήριξη των νοσοκομειακών φαρμακοποιών έχει μεριμνήσει για την απρόσκοπτη πρόσβαση των ασθενών με Covid-19 στις θεραπείες αντιικών χαπιών τις ημέρες των αργιών – εφόσον αυτό κρίνεται αναγκαίο από το γιατρό τους”, αναφέρει το υπουργείο Υγείας σε ανακοίνωσή του.

Η προμήθεια των αντιικών θα γίνεται από τα φαρμακεία των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. για τις ημέρες Κυριακή 01/05/2022 και Δευτέρα 02/05/2022. Επισυνάπτεται σχετικός πίνακας με τα σημεία παραλαβής των αντιικών θεραπειών ανά την Επικράτεια καθώς και τηλέφωνα επικοινωνίας των φαρμακείων.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η έγκριση της αντιικής αγωγής Covid-19 από την αρμόδια Επιτροπή και στη συνέχεια η συνταγογράφηση της αγωγής από τον θεράποντα ιατρό.

Η αντιική αγωγή Covid-19 μπορεί να παραλαμβάνεται από συγγενή ή φίλο/φίλη του ασθενούς, κατά τις ώρες παραλαβής που έχουν οριστεί, με μόνη την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας του/της παραλαμβάνοντος/ουσας, το ΑΜΚΑ του ασθενούς και τον αριθμό της συνταγής. Για την είσοδο στα φαρμακεία των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. δεν είναι απαραίτητο Rapid test, είναι απαραίτητη φυσικά η χρήση προστατευτικής μάσκας.

newsit.gr

4 σχόλια

  • Συνταγογραφηση από τον θεράποντα ιατρό; Τα εμβόλια γιατί δεν συνταγογραφουντε αλλά το κάνεις με δική σου ευθύνη;

    • Επειδή καταλάβαμε που το πας, δηλαδή αν πάθεις εσύ κάτι από τα φάρμακα, γιατί όλα τα φάρμακα έχουν παρενέργειες, φαντάζομαι το ξέρεις και συμφωνείς, τί νομίζεις ότι θα γίνει; Θα σε αποζημιώσει ο ιατρός που σου τα συνταγογράφησε; Ή θα τον καταδικάσουν;

      • Εγώ δεν το πάω πουθενά αλλά το ακαταδιωκτο τα λέει όλα. Εφόσον ο γιατρός δεν θα πάθει τίποτα γιατί δεν συνταγογραφειται μπορείς να απαντήσεις;

        • Το φάρμακο είναι για τους άρρωστους ενώ το εμβόλιο είναι για το γενικό πληθυσμό. Πράγμα που σημαίνει πως στο φάρμακο ο γιατρός υπολογίζει τη σχέση ρίσκου-οφέλους. Πχ. οι χημειοθεραπείες είναι σίγουρο πως θα χειροτερέψουν την σωματική κατάσταση και την ποιότητα ζωής του καρκινοπαθούς με ελπίδα ο όγκος να παρουσιάσει ύφεση. Επομένως δεν μπορεί να κινηθείς νομικά εναντίον του γιατρού ή της φαρμακοβιομηχανίας εκτός αν έχεις στοιχεία για σκόπιμη αδικοπράγία.

          Στο εμβόλιο τα πράγματα είναι διαφορετικά επειδή αφορούν σε υγιείς, αφορούν το γενικό πληθυσμό, και επομένως λόγω της θεωρίας των αριθμών είναι δεδομένο πως θα υπάρχουν επιπλοκές. Για αυτό και τα κράτη θεσπίζουν το ακαταδίωκτο για πρόσωπα που εμπλέκονται γιατί αλλιώς δεν θα παρήγαγε κανένας εμβόλια και το βιοτικό μας επίπεδο θα ήταν όπως στη δεκαετία του ’20 (φυματίωση,ανεμοβλογιά σανατόρια κλπ.)

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι