Noσοκομείο Δ. Μακεδονίας: Ανευθυνότητα ή εξυπηρέτηση συμφερόντων (Γράφει ο Γ. Σιδέρης)

30 Απριλίου 2022
17:50

Νοσοκομείο, μια πρόταση που ξεκίνησε το 2011 του τότε αντιδημάρχου Λάζαρου Μαλούτα και σημερινού δημάρχου Κοζάνης. Οπότε αποκλείουμε τις κινήσεις εντυπωσιασμού. Δεν μας αρέσει τίποτα από αυτά που έχουμε, αλλά όταν μας λένε ελάτε να τα αλλάξουμε εμείς δεν θέλουμε. Όπως διαφωνούσαν τότε με την τηλεθέρμανση γιατί σκάβανε όλη την πόλη το ίδιο συνέβη και με την πλατεία το ίδιο και με την βιβλιοθήκη που μερικοί την χαρακτήρισαν πως μοιάζει με τον Τιτανικό, αλλά στο τέλος άρεσαν σε όλους. Η αλήθεια είναι ότι όλοι αυτοί οι διαφωνούντες θέλουν ένα σύγχρονο νοσοκομείο αλλά τα πολιτικά και προσωπικά συμφέροντα τους, τους εγκλωβίζουν με αποτέλεσμα να την πληρώνουν οι πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας. Κρύβονται πίσω από το δάκτυλό τους και δεν έχουν το θάρρος να βγουν και να πουν τον πραγματικό λόγο. Εν ολίγοις μας προτρέπουν να συνεχίζουμε να τρέχουμε Θεσσαλονίκη και Γιάννενα ακόμη για απλά περιστατικά. Και όπως έλεγαν και οι παππούδες μας, από μασλάτια (λόγια) χόρτασα έργα δεν βλέπουμε. Μόνο φρου-φρου και αρώματα είστε. Πλήρη απογοήτευση και κανένας σχεδιασμός για το μέλλον και την ανάπτυξη της Δυτικής Μακεδονίας. Κύριοι ελάτε προ των ευθυνών σας, στηρίξτε τον λαό της Δυτικής Μακεδονίας. Έχουμε μία ευκαιρία ας την εκμεταλλευτούμε. Γιατί το 2023 (έτος εκλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση) είναι κοντά, ας μην αρκεστούν οι υποψήφιοι αυτοδιοικητικοί σε ανούσιες προεκλογικές υποσχέσεις όπως απολιγνιτοποίηση, τουρισμός, θέσεις εργασίας, νοσοκομείο κ.α.

ΥΓ. Καλή προσπάθεια η νέα πτέρυγα του Γ.Ν. Μαμάτσειο, αλλά τα μπαλώματα είναι μπαλώματα.

Γιάννης Σιδέρης Αρτοποιούς

31 σχόλια

  • Δεν μας λείπουν ντουβάρια. Γιατροί μας λείπουν και εξοπλισμός. Ας γεμίσουν γιατρούς το νοσοκομείο και μετά συζητάμε για νοσοκομείο. Αλλιώς πετάμε αετό

    • Για να έρθει στην Κοζάνη γιατρός,πρέπει πρώτα να ετοιμάσουμε το περιβάλλον που θα ασκεί το λειτούργημά του και μετά …ίδωμεν.
      Οχι πρώτα πρόσληψη και μετά …χτίζουμε.

        • Οι συνθήκες εργασίας και το περιβάλλον που εργάζεται κάποιος είναι ενας παράγοντας που όλοι επιθυμούν να είναι ότι καλύτερο.Αν εσύ νομίζεις ότι οι συνθήκες στο υπάρχον νοσοκομείο είναι οι καλύτερες τότε έχεις δίκιο.

  • Εσύ ρε φίλε έχεις ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Έχεις καταντήσει πιο γραφικός στην μαλουτοποιηση και από την Ακρόπολη. Έχεις καταλάβει ότι δεν σε παίρνουμε στα σοβαρά νομίζω;

    • Ο Σιδέρης λέει την άποψή του ανοιχτά και καλά κάνει, εσύ όμως κρύβεσαι.
      Σιδέρης Γιάννης μπράβο για το θάρρος της γνώμης.

      • Την άποψη του μπορεί να τη λέει ο καθένας. Αλλά αυτά που παρουσιάζει ο Σιδέρης είναι μια ρηχή οπτική χωρίς καθόλου δόση πραγματικότητας. Η είναι κλεισμένος σε μια γυάλα και δεν βλέπει πέρα από τη μύτη του (δεν κατανοεί η αναγνωρίζει τα προβλήματα της παρέας του Μαλουτα) η είπε να μας δουλέψει (γιατί μόνο για πλάκα μπορεί να πει κάποιος αυτά που λέει ο αρτοποιός) Εξάλλου είπαμε μικροί τρανοι στα καφενεία δεν γίνεται. Ο καθένας στο αντικείμενο του. Εξάλλου ο Σιδέρης δεν μπορεί να είναι αντικειμενικός γιατί είναι και κολλητός του δημάρχου. Οπότε είναι σαν να τα γράφει ο ίδιος ο μαλουτας. Το άσπρο μαύρο γιαννακη δεν γίνεται. Όσο και να παλεύεις.

  • Στα ψωμιά είσαι καλός εδώ είσαι άσχετος σε τέτοιο βαθμό που ξεπέρασες κάθε όριο έστω και στην ρηχή κριτική σου σκέψη..

  • νοσοκομειο πανεπιστημιακων προδιαγραφων υπαρχει και ειναι το μποδοσακειο,που το μονο που του λειπει ειναι η καλη στελεχωση,αυτο ισως καποιοι δεν μπορουν ακομα να χωνεψουν στην κοζανη,κριμα

      • Ας φέρουμε λοιπον καθηγητες και ιατρους πανεμιστημιακων προδιαγραφων στο Μποδοσακειο. Τα λεφτα που πεταει απ το παραθυρο σε ασχετα πραγματα και στην αυτοπροβολη της η κυβερνησαρα η υπεροχη που εχουμε – αλιμονο – θα μπορουσε να προσλαβει τουλαχιστον 4-5 τετοιους καθηγητες και μαλιστα σε μια περιοχη που το νοσοκομειο της μεσα στην διαρκεια της πανδημιας ολα αυτα τα 3 χρονια περιπου..ειναι και νοσοκομειο αναφορας πανελλαδικα.

        Παρολα αυτα και χωρις πανεπιστημιακων προδιαγραφων ειναι σιγουρα πολυ καλυτερο συγκριτικα με το Μαματσειο και τα υπολοιπα τριγυρω που υπαρχουν.

      • Επιτέλους το είπε κάποιος! Μας δουλεύουν για πανεπιστημιακό νοσοκομείο χωρίς ιατρική σχολή στην περιοχή…ντιπ αγράμματους μας θεωρούν και έτσι μας φέρονται…

  • Νομίζω ότι φταίει ο Λευτέρης…… Θυμάστε πιστεύω τι λέγατε….;;;;;;
    για όλα έφταιγε ο Λευτέρης, αδέσποτα…… χόρτα…… τηλεθέρμανση…… χιόνια…… κερκίδες…… κολυμβητήριο……. και…. και…. και……

  • Γιαννακο μικροί τρανοι στα καφενεία δεν γίνεται!!! Για να στο μεταφράσω: κάνε κανένα ψωμί ή καμία πίτα ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟΎΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΟΥΝ. Δεν έχεις ουδέτερη κρίση και κριτική σκέψη. Ελλάδα δεν είναι μόνο η Κοζάνη, τουτέστιν νοσοκομείο προδιαγραφών που περιγράφεις έχει η Πτολεμαΐδα. Μια καλή στελέχωση του λείπει και θα είναι αντάξιο των προσδοκιών μιας περιφέρειας. Εκτιθεσαι ολοκληρωτικά Γιαννακο με αυτά που γράφεις- τουτέστιν δεν είναι όλα θεατρικά δρώμενα και κασμερια. Εκτός και αν μας περιέγραψες την επόμενη θεατρική παράσταση για του χρον τς απουκριες.

    • Όσοι είναι άνω τον 50 ετών πρέπει να εξαφανιστούν απ’ την πολιτική ζωή του τόπου γιατί με την αντίληψη της πολιτικής που τους διακατέχει μας έχουν καταστρέψει.η Κολομβία μικρότερη διαφθορά έχει απ’ την Ελλάδα.

  • Ποιος τους σταματάει και δεν το κάνουν? Αλλά ώσπου να το κάνουν να λειτουργεί το υπάρχων με γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, όπως λειτουργούσε μέχρι προ covid εποχή. Το θέμα που έπεσε τώρα ελπίζω να μην είναι στάχτη στα μάτια του κόσμου για να γίνει το υπάρχων κέντρο υγείας και ΦΑΤΕ ΜΑΤΙΑ ΨΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΛΙΑ ΠΕΡΙΔΡΟΜΟ !!!!!

  • Παρταλόπλα Γιουνάϊτεντ. Θκος μας να είναι κι ας είναι ό’τ νά’ναι

    Τώρα και νοοσοκομειολόγος.

  • Μίλησε και ο Σιδέρης. Γιαννακο δεν μιλάς αγόρι μου στις μπαμπες που έρχονται να πάρουν μια φρατζολα ψωμί που σε ακούνε όπως τον Μαρξ οι φοιτητές στα πανεπιστήμια του σοβιέτ. Ηρέμησε λίγο. Στην ίδια πόλη ζούμε και βλέπουμε καλύτερα από εσένα τι παίζει.

  • Το Μποδοσάκειο από παράρτημα του Μαματσειου …….. θέλουν να το κάνουν Περιφέρειακο !!!!!

  • Γιαννακο το νέο νοσοκομείο το έφερε στο προσκήνιο ο Σημανδρακος. Το είπε προεκλογικά και μετά εκλογικά δεκάδες φορές.
    Ο Μαλουτας ένα άρθρο έγραψε το 2011. Μετά δεν τον ακούσαμε ποτε.

  • Ο/Η Μποδοσακειο νοσοκομειο....το στολιδι της Δ.Μακεδονιας τελος! λέει:

    Νοσοκομειο και μαλιστα στολιδι υπαρχει και λεγεται Μποδοσακειο
    εκει στη Σουρδια καιρος ειναι να το καταλαβετε ορισμενοι γιατι εχετε αρχισει και γινεστε γραφικοι εκτος απο τον φαταουλισμο που σας διακατεχει ετσι κι αλλιως χρονια τωρα.

    • Καημένε απο τη μια λέτε δεν ειναι κτίρια ρα νοσοκομεία και απο την αλλη το στολίδι και το στολίδι. Τι να το κανω οταν ο δυτικομακεδονας απο το Μεταξα και την ελατη θέλει πανω απο μια μιάμιση ώρα. Καθε δευτερόλεπτο μετράει και καθε περιφέρεια εχςι την πρωτεύουσα της. Περίμενε να δεις και τα στοιχεία της απογραφής και θα σε κοπεί ο βήχας. Το λαθος έγινε απο την αρχή που πηρατε νοσοκομείο αλλα το λάθος δεν μπορεί να συνεχιστεί. Αντε φιλάκια στο λασποχωρι με τους τοπικιστες

      • Γιατι πονας? Ας ησασταν αξιοι εκει στη Σουρδια φαταουλιστες μου να φτιαχνατε η να εξοπλιζατε εκεινο τον λαβυρινθο που εχετε εκει περα που μεχρι και οι ιδιοι οι Σουρδοι σας το λενε οτι δεν πιανει μια μπροστα στο Μποδοσακειο. Ειναι τυχαιο που ακομα και στην εποχη της πανδημιας ολα αυτα τα 2-3 χρονια το Μποδοσακειο εγινε νοσοκομειο αναφορας και οχι το δικο σας εκει περα? Ελα βρε φουκαρα μου τωρα μεινε εκει στη Σουρδια σου με το ρολογακι σου που εχεις την βλαχονοοτροπια οτι ειστε και δευτερη Σαλονικη τρομαρα σας…ενω δεν ειστε ουτε καν πολη με τις ανηφορες και τις κατηφορες λες και ζουμε στο 1950 με τα καρα. Θα μας πεις και τοπικιστες ποιοι εισεις? Που ειστε φουλ κομπλεξικοι απο παλια… ολα να τα παρετε εσεις να πανε στο Σουρδισταν μα γιατι? Μα γιατι λεει ειναι πρωτευουσα νομου και ειμαστε μεγαλυτεροι πλυθησμιακα τρεχε γυρευε δηλαδη. Τριχες κατσαρες.
        Αντε φιλακια στο New York των φτωχων Λαζαρακς και στις ανηφορες αν δεν μπορεις να ανεβεις φωναξε κανεναν να σε σπρωξει.

  • Σιδέρη όσο και να παλεύεις ο Σημανδρακος πρότεινε το νοσοκομείο. Επίσημα και δημόσια και με βιντεάκι έξω από το νοσοκομείο. Εσείς (όχι του ΚΚΕ,αυτοί κοιμούνται) οι σοφοί πίσω από τον δήμαρχο δεν έχετε κάνει τίποτα παρόμοιο. Δεν μπορείτε, το νοσοκομείο είναι πρόταση του Βαγγέλη Σημανδρακου. Οπότε μην πάτε να το καπηλευτειτε. Τέλος.

    • Το νοσοκομείο το προτείνουν οι ίδιοι οι κάτοικοι χρόνια τώρα, δεν ανακάλυψε ο Σημανδρακος την πενικιλίνη..ντε κ καλά οι δύο ψήφοι του να τον αναβαμθισετε..με τις μελέτες που προτείνει γενικώς, είναι για μήνυση όχι για εξύμνηση..και μαζί και οι υπόλοιποι που του της εγκρίνουν.

  • δυστυχώς μια ζωή αυτή η φαγωμάρα Μαμάτσειο – Μποδοσάκειο μας τρώει και προκοπή δεν γίνεται…

    γιατροί όμως όντως δεν έρχονται!!!! και δεν φταίνε τα ντουβάρια που επαρκούν και χωρίς την καινούργια πτέρυγα του Μαμάτσειου…

  • Δεν ξέρω για το νοσοκομείο, μακάρι να βγει κάτι χρήσιμο από όλο αυτό. Αλλά θα διαφωνήσω στο ότι τελικά μας αρέσουν τα έργα που προαναφέρονται. Τα ανεχόμαστε γιατί μας τα φορεσανε χωρίς να ρωτήσουν κανέναν και δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς. Βιβλιοθήκη κτίριο που μοιάζει με Αλκατράζ και δεν έχει καμμία σχέση με τον περιβάλλοντα χώρο και την περιοχή. Κλείνει όλη την θεά μέχρι την λίμνη που έβλεπες από τους γύρω χώρους. Κοστοβορα στο να συντηρηθεί και να λειτουργήσει αλλά τότε κανείς δεν ασχολήθηκε με αυτο και τώρα τρέχουν να την κάνουν εμπορικό κέντρο συνεδρίου μπας και βγάλει τα έξοδα της..όλοι η δρόμοι σε άθλια κατασταση γιατί καλά σκαβανε για την τηλεθέρμανση αλλά κανείς δεν νοιαστηκε για την σωστή αποκατάσταση του οδικού δικτύου…άσε που πάει για κλείσιμο-αν ήταν για φυσικό αέριο ίσως είχε και μια ελπίδα να λειτουργήσει περισσότερο..πλατεία που εμείς ξέραμε παραπαν’ κ ας κορόιδευαν όλοι για τον σχεδιασμό και δώσαμε πάτημα και Αδωνιδες να μας κασμερευν…να μην συνεχίσω τον κατάλογο με τις επιτυχίες…

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.