Πτυχές της Δίκαιης Μετάβασης συζήτησε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης Νίκο Παπαθανάση ο Βουλευτής ΠΕ Κοζάνης Στάθης Κωνσταντινίδης

5 Μαΐου 2022
10:38

Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε η πορεία υλοποίησης της Δίκαιης Μετάβασης και συγκεκριμένα:

  • η έγκριση των Εδαφικών Σχεδίων από την ΕΕ, με τα επιπλέον κίνητρα για τις περιοχές σε απολιγνιτοποίηση
  • η προκήρυξη των προσκλήσεων για τα ενισχυόμενα καθεστώτα και ιδίως για εκείνο της Μετάβασης
  • η ολοκλήρωση της μεταβίβασης των εδαφών της ΔΕΗ που θα αποτελέσουν τους υποδοχείς των επενδυτικών σχεδίων
  • η επιτάχυνση των διαδικασιών εκπόνησης των Ειδικών Πολεοδομικών Σχεδίων στις Ζώνες Απολιγνιτοποίησης.

Αναφορικά με τα παραπάνω ζητήματα, ο βουλευτής Στάθης Κωνσταντινίδης δήλωσε:

Από την συνάντησή μου με τον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό κύριο Παπαθανάση, επιβεβαιώθηκε ότι η προσαρμογή του χρονοδιαγράμματος της απολιγνιτοποίησης στις έκτακτες συνθήκες που διαμορφώνει η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, δεν θα επηρεάσει σε τίποτα την πορεία του Σχεδίου της Δίκαιης Μετάβασης. Αντίθετα, θα επιτρέψει τον ομαλότερο παραγωγικό μετασχηματισμό της περιοχής μας, χωρίς κανένα περιθώριο ολιγωρίας στο αναπτυξιακό σκέλος.

Είχα από την αρχή επισημάνει ότι ο φιλόδοξος σχεδιασμός πιθανότατα θα απαιτήσει προσαρμογές και επικαιροποίηση, ενόψει του μεγέθους, της διάρκειας και της σημαντικότητας του εγχειρήματος. Πόσο μάλλον, όταν ανακύπτει ένας απρόβλεπτος και αστάθμητος παράγοντας, όπως ένας πόλεμος, που μεταβάλλει ουσιωδώς το ενεργειακό περιβάλλον. Έτσι, η κυβέρνηση ενεργοποιεί τις διαθέσιμες εφεδρείες για την ενεργειακή επάρκεια της χώρας, χωρίς δογματισμούς, με γνώμονα το εθνικό και το κοινωνικό συμφέρον.

Εξάλλου, όπως ενημερώθηκα από τον κύριο Υπουργό, τους προσεχείς μήνες, με την ολοκλήρωση των διαδικασιών για το νέο ΕΣΠΑ, θα ξεκινήσουν και οι προσκλήσεις του επενδυτικού νόμου, που θα δώσουν σάρκα σε σημαντικά επενδυτικά σχέδια στον τόπο μας.

20 σχόλια

  • Ο/Η Και κάπως έτσι δικαιολόγησε τον παχυλό μισθό του και για τον Μάιο ο τουρίστας της καρδιάς (τους!) λέει:

    Ξερουμε ξερουμε….κινησεις ουσιας μπραβο Σταθη εισαι ο καλυτερος κλπ κλπ.. θα πει το κομβοι απ το γραφειο σε λιγο στα σχολια χαχαχαχα!

    • Ενώ εσύ δεν είσαι από άλλο γραφείο ε; και βγήκες να κάνεις τον εξυπνακια και να προδιαθεσεις ότι όποιος γράψει κάτι μετά από σένα είναι από το γραφείο του Βουλευτή.Για πολύ ξύπνιο περνας τον εαυτό σου φίλε.
      Στην Κοζάνη λέμε αλουρα

      • Σε πειραξε η αληθεια? Αυτα δεν γραφετε καθε μερα ρε?? ΕΙδικα σε οτι αφορα αρθρο για τον Σταθικο σας? Γιατι κλαις τωρα και μεταθετεις το θεμα στο τι κανω εγω?
        Στην Πτολεμαιδα εμεις λεμε και το ντου λυκος γκαβος Σουρδισταν!

        • Ποναει η πρωτια ,αυτο ποναει,μιλαμε για πολυυυυυ πονο!Και κλαμα ταυτοχρονα ρε!

    • Εσυ ,τα ειπαμε και αλλη φορα,αναμενεις την θεσουλα που σου ταξανε του κομισαριου της καθαριστριας κτλ .Σε αυτο το κομβοι ανηκεις και ασε τον πρωτο βουλευτη της περιφερειας μας να κανει την δουλεια του.

      • Καλα κλαψε τωρα και μολις τελειωσεις πηγαινε να φυλαξεις καμια αυλη , γιατι μαλλον θα εισαι απ αυτους που σε διορισε ο Σταθικος σου στην σεκιουριτι και τον εχεις κανει θεο λες και σε εκανε υπουργο αχαχαχαχα!

        • Βλεπω οτι εχεις εμμονη με τους security.Καλο θα ηταν να προσλαβεις τον εαυτο σου ως σωματοφυλακα ,επειδη εχεις κοψει το καπιστρι και γραφεις κοτσανες .

          • Ξαναγραψου σχολειο απ την αρχη μπας και μαθεις τα βασικα και μετα αποκτας και πολιτικη οντοτητα οταν μεγαλωσεις. Δεν σπαταλαω αλλο φαια ουσια για δεξιοτρολ βολεμενα της αυλης του κυριου τιποτα.

            Και τα εμμονικος γαιδαρος αυτα στον συρφετο της διαπλοκης που υποστηριζεις.

    • Συγχαρητήρια αγαπητέ άεργε σχολιαστή! Τερματισες πρώτος και παίρνεις το έπαθλο της ανοησίας…Πόσα σου δίνουν για να κάθεσαι να περιμένεις στωικά, πότε θα ανέβει δημοσίευμα για τον πρώτο βουλευτή του νομού και να γράψεις αερολογίες; Σας αρέσει δε σας αρέσει αγαπητέ, ο κος Κωνσταντινίδης είναι ο μόνος που τρέχει στο νομό, για τα προβλήματα του τόπου.

      • Οσα σου δινει και σενα για να τον γλυφεις εκει απ την σιγουρια του καναπε σου που εχετε καταντησει βασιλικοτεροι του βασιλεως. Αντε δεξιοτρολ της συμφορας που θα μας πειτε και πως θα μιλαμε…την χουντιτσα σας την νεοφιλελε στον πρωτο στις σελφι Σταθικο σου οχι σε μας!

  • Στάθη αυτή η κινητικότητα που δείχνεις για θέματα του νομού δεν έχει προηγούμενο. Συγχαρητηρια και για τις αντοχές σου. Εδώ αλωνίζεις όλο το νομό, είσαι παντού σε όλα τα μέρη κοντά στους πολίτες και στην Αθήνα από υπουργείο σε υπουργείο για να διεκδικείς και να πιέζεις.

    • Ας κάνει εκλογές ο Ηγέτης, Μωυσής, Άλεν Ντελον, μίστερ Μπιν αν τολμάει και θα δείς κατι μαυριλες και ο Σταθουκος και οι λοιποί.Βίαιη απο-νεοδημοκρατηση θα γίνει.

      • Ααχαχαχα βιαιη νεοδημοκρατηση λεει αχαχαχα ωραιος φιλε μου πολυ εξυπνο και ευστοχο.
        Να αγιασει το στομα σου τα ειπες ολα! Αυτο περιμενουμε πως και πως τις εκλογες να τελειωνουμε με τους απατεωνες καταστροφεις!

  • Ο μόνος που τρέχει, πιέζει, ενδιαφέρεται, φέρει αποτελέσματα. Απλά ο καλύτερος. Εις αλλά Λέων….

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.