Ε.Π. Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ: “Τα δύο θανατηφόρα εργοδοτικά εγκλήματα μέσα σε λίγες μέρες στα Γρεβενά, με τραγικό απολογισμό 4 νέους εργαζόμενους νεκρούς, μεγαλώνουν τον κατάλογο των καθημερινών εργατικών ατυχημάτων”

5 Μαΐου 2022
20:04

Τα δύο θανατηφόρα εργοδοτικά εγκλήματα μέσα σε λίγες μέρες στα Γρεβενά, με τραγικό απολογισμό 4 νέους εργαζόμενους νεκρούς, μεγαλώνουν τον κατάλογο των καθημερινών εργατικών ατυχημάτων και αποδεικνύουν ότι οι νέες επενδύσεις είναι φτιαγμένες με τα ίδια παλιά υλικά της υπερεκμετάλευσης των εργαζομένων, της εντατικοποίησης, της έλλειψης μέτρων προστασίας της ζωής και της υγείας των εργαζομένων.

Καύσιμη ύλη αποτελούν οι νομοθετικές παρεμβάσεις όλων των κυβερνήσεων για τη θωράκιση των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων, όπως ο νόμος Χατζηδάκη, ο νόμος για την αναμόρφωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας κ.α. Από τη μία το ξεζούμισμα των εργαζόμενων και από την άλλη η υποστελέχωση, ακόμα και η παντελής έλλειψη μηχανισμών ελέγχων όπως συμβαίνει και στη Δυτική Μακεδονία αποδεικνύεται ότι είναι προϋπόθεση για την ανάπτυξη των κερδών τους.

Το ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια και τους οικείους του νεκρού εργαζόμενου στην Alfa Wood και απαιτεί οι αρμόδιες υπηρεσίες να προχωρήσουν άμεσα στην διερεύνηση των αιτίων του δυστυχήματος και να αποδοθούν όλες οι ευθύνες. Τώρα χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας των εργαζομένων για την ενίσχυση των μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς ενάντια στο αντεργατικό πλαίσιο που έχει στηθεί από όλες τις κυβερνήσεις.

5 σχόλια

  • Στο Τσέρνομπιλ που έστειλαν συνειδητά στο θάνατο τόσο κόσμο (εργάτες, πυροσβέστες, στρατιωτικούς κλπ), κοιτούσαν να τα αποσιωπήσουν όλα οι κομμουνιστές παγκοσμίως! Στον Ριζοσπάστη μάλιστα σύστηναν “να τρώμε άφοβα μαρούλια”!!!
    Ευτυχώς πέρασε και ο καιρός που τρώγαμε σανό σύντροφοι…

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.