Πτολεμαΐδα: Αύξηση κατά 20% στην τιμή του ψωμιού προαναγγέλλουν οι αρτοποιοί

9 Μαΐου 2022
11:35

Ακριβότερο κατά 20 λεπτά θα πληρώνουν από σήμερα το ψωμί οι καταναλωτές στην Εορδαία, με τους αρτοποιούς να έχουν εξαντλήσει κάθε προσπάθεια συγκράτησης της τιμής, αλλά όπως λένε, “οι συνεχείς αυξήσεις στην ενέργεια και στις πρώτες ύλες δεν τους αφήνουν άλλα περιθώρια”.

Σύμφωνα με τον γραμματέα του Σωματείου Αρτοποιών Πτολεμαϊδας και περιχώρων  Χρυσόστομο Καραγιαννάκη, ήταν η μικρότερη, δυνατή, αύξηση που μπορούσε να γίνει. Όπως είπε, «είμαστε το τελευταίο Σωματείο στη Δυτική Μακεδονία και από τα τελευταία στη χώρα, που το επιχειρούμε, αλλά δεν βγαίνουμε. Οι τιμές έχουν χαθεί και δεν σταματά αυτό το τσουνάμι των ανατιμήσεων». Σημείωσε δε, ότι η πτώση στην κίνηση των αρτοποιείων στην περιοχή κυμαίνεται κοντά στο -10%, ενώ παράλληλα έχει περιοριστεί αισθητά η ζήτηση στις τυρόπιτες και στα κρουασάν, οπότε και οι συνάδελφοί του προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα. Διαπιστώνει ακόμη, πως οι καταναλωτές δεν πετούν πλέον το ψωμί και το διαχειρίζονται σωστά. Ωστόσο, η ανοδική τάση του τιμάριθμου προβληματίζει έντονα τα μέλη του Σωματείου επαναφέροντας την πρόταση της Ομοσπονδίας τους για διατίμηση στο ψωμί ώστε «να προμηθευόμαστε φθηνά προϊόντα για να προσφέρουμε φθηνό ψωμί».

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

13 σχόλια

  • Στείλτε τον λογαριασμό στον Κούλη.
    Και μην αρχίσετε τα χαζά για πόλεμο στην Ουκρανία και COVID. Ο άνθρωπος είναι η προσωποποίηση της αποτυχίας.

      • Ο συρφετός που αναφέρεις ξεχρέωσε τη χώρα από τα κλεμμένα αυτών που ξαναέβγαλες, για να κλέψουν κι άλλα. Κακομοίρη, α κακομοίρη.

      • Αν αυτή η φαντασίωση σε παρηγορεί…
        Απλώς πρέπει λίγο να το κοιτάξεις. Ευγενικά το λέω.

      • Οι νταβατζηδες της ενέργειας έχουν ονοματεπώνυμο. Ο ένας μάλιστα είναι στενός συγγενής κορυφαίου υπουργού του Μητσοτάκη!
        Ο Τσίπρας σας εφτεξε;
        Πόση ανοησία!

  • Και άλλη αύξηση; 30 λεπτά πριν από λίγους μήνες αλλά 20 σήμερα; Από σήμερα ψωμί από το σούπερ που το προμηθεύεται από κάποιους φούρνους και όχι από τον φούρνο της γειτονιάς… και μην μου πείτε ότι οι φούρνοι δεν έχουν κέρδη γιατί όλοι έχουν κάνει ανακαινίσεις των πρατηρίων τους που κοστίζουν πολλές χιλιάδες σύρω…

  • Το σύνδρομο του μαυραγορίτη εμφανίστηκε πάλι το υπερκερδος σε βάρος των καταναλωτών φτωχών και μη..
    Ελλάδα χτισμενη στις πλάτες και την ανάγκη των πολλών.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.