Η Κυβέρνηση της ΝΔ τρέχει να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή την κατάπτυστη Συμφωνία για τις βάσεις που μετατρέπει την Ελλάδα σε ένα απέραντο αμερικανοΝΑΤΟικό ορμητήριο, βάζοντας τον λαό μας σε νέες περιπέτειες και κινδύνους.

Η Συμφωνία αυτή κατατίθεται προς ψήφιση στη Βουλή με συνοπτικές διαδικασίες, όπως και όλες οι αντίστοιχες συμφωνίες που έχουν ψηφιστεί στο παρελθόν. Χαρακτηρίζεται μάλιστα ψευδώς «αμυντική», ενώ όλες οι νατοϊκές βάσεις στη χώρα μας χρησιμοποιούνται για την αποστολή στρατευμάτων χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, σήμερα στη συνοριογραμμή με τη Ρωσία, παλαιότερα για άμεσες επεμβάσεις και βομβαρδισμούς, όπως στην περίπτωση της Συρίας.

Αυτό συμβαίνει σε μια περίοδο που οι εργαζόμενοι και οι οικογένειες μας, ζούμε συνεχώς με την ανασφάλεια και τα αδιέξοδα που μας δημιουργούν οι συνέπειες των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. Από τη μία η ακρίβεια που τσακίζει το εισόδημά μας και από την άλλη ο λαός μας μπαίνει σε νέες περιπέτειες, με την μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας στα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στην αντιπαράθεση με Κίνα-Ρωσία για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των δρόμων μεταφοράς!

Η λεγόμενη Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντική Συνεργασία (ΣΑΑΣ/MDCA), που ετοιμάζεται να υπογράψει η κυβέρνηση της Ν∆, αναβαθμίζει τις ήδη υπάρχουσες αμερικανο-νατοϊκές βάσεις και υποδομές, στη Σούδα, στην Αλεξανδρούπολη, στο Στεφανοβίκειο, στο Λιτόχωρο, στη Λάρισα! Ταυτόχρονα δίνει τη δυνατότητα ανά πάσα στιγμή να χρησιμοποιείται για τα ευρωατλαντικά συμφέροντα και σχεδιασμούς οποιαδήποτε στρατιωτική και πολιτική υποδομή, μετατρέποντας την χώρα μας σε στόχο αντιποίνων!

Η κυβέρνηση της Ν∆, συνεχίζοντας το έργο και των προηγούμενων κυβερνήσεων, μπλέκει ολοένα και πιο βαθιά τη χώρα στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ για λογαριασμό των μονοπωλιακών ομίλων! Γιατί ενώ οι λαοί είναι πάντα οι χαμένοι των ιμπεριαλιστικών πολέμων, οι μονοπωλιακοί όμιλοι τρέχουν να πάρουν κομμάτι από την λεία, όπως οι Έλληνες εφοπλιστές για τις μπίζνες με το αμερικάνικο LNG που θα ακριβοπληρώσει ο λαός!

Μπροστά σε αυτές τις επικίνδυνες εξελίξεις καλούμε κάθε συνάδελφο να πάρει θέση ώστε να δυναμώσει και να μαζικοποιηθεί ο αγώνας μας για την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και ανταγωνισμούς.

Έχουμε την δύναμη, μέσα από την οργανωμένη πάλη μας να βάλουμε την σφραγίδα μας στις εξελίξεις. Να συμβάλλουμε ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την πραγματική ειρήνη, τη φιλία, την αλληλεγγύη, τις σχέσεις αμοιβαίου οφέλους με άλλους λαούς.

Δυναμώνουμε την πάλη μας και απαιτούμε:

  • Να αποσυρθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις!

  • Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία!

  • Να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους με οποιαδήποτε μορφή και πρόσχημα!

  • Να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις!