Πτολεμαΐδα: Πολυάριθμη αγέλη λύκων παραμονεύει έξω από κτηνοτροφικές μονάδες

10 Μαΐου 2022
10:03

Αντιμέτωποι καθημερινά με πολυάριθμη  αγέλη λύκων (17-18 ζώα) που παραμονεύει έξω από  κτηνοτροφικές  Μονάδες στην περιοχή μεταξύ της Άρδασσας και της Ασβεστόπετρας βρίσκονται οι  ιδιοκτήτες τους, μετρώντας ανα τακτά διαστήματα απώλειες του ζωικού τους κεφαλαίου.

«Κάνουμε το σταυρό μας να μη μπουν μέσα και προκαλέσουν ολική καταστροφή», λένε οι κτηνοτρόφοι. Το φαινόμενο εντάθηκε τα τρία τελευταία χρόνια, με τους λύκους και τις αρκούδες να πλησιάζουν κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις. Όπως λένε οι ίδιοι, πρόσφατα,  πλησιάζουν σε απόσταση αναπνοής από τις στάνες και όποιο ζώο επιχειρήσει να αποδράσει κατασπαράσσεται, (ποιμενικοί σκύλοι, πρόβατα, γάτες, άλογα) ενώ τα όποια μέτρα έχουν ληφθεί με τις περιφράξεις των Μονάδων δεν παρέχουν ασφάλεια. Ο Χρήστος Χρυσανθόπουλος, ένας από τους πληγέντες κτηνοτρόφους, καταφέρεται εναντίον των αρμοδίων υπηρεσιών και  τις χαρακτηρίζει «ανύπαρκτες γιατί δεν υπάρχει κανείς να μας πει κάτι», εκτιμώντας, ότι οι εμφανίσεις λύκων και αρκούδων θα πολλαπλασιαστούν στην περιοχή με την καρποφορία των σιτηρών και των υπόλοιπων γεωργικών καλλιεργειών.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

8 σχόλια

  • Γι’ αυτό είναι οι ελληνικοί ποιμενικοί, για να προστατεύουν τις μονάδες και να απομακρύνουν τους λύκους.

    Δεν αποτελεί κάτι πρωτότυπο να περιφέρονται γύρω από κτηνοτροφικές μονάδες λύκοι.

    Οι σοβαροί κτηνοτρόφοι απευθύνονται στη μονάδα εκτροφής ελληνικού ποιμενικού στον Αρκτούρο και διασφαλίζουν τα συμφέροντά τους.

    Προσοχή! Για τους πονηρούς, η θήρευση του λύκου ως προστατευόμενο είδος απαγορεύεται, με ποινικές συνέπειες.

    • Προφανώς δεν έχετε ιδέα από το αντικείμενο. 17 λύκοι σου κάνουν τον ποιμενικό κονσέρβα για πλάκα.

  • Να πάρει ο Πλακεντάς τα αδέσποτα σκυλιά απ’ την πόλη και να τα πάει να φυλάξουν τις στάνες. Μυαλό θέλει; Γουίν γουίν.

    • Γι’ αυτό είναι οι ποιμενικοί, για να προστατεύουν τις μονάδες και να απομακρύνουν τους λύκους.

      Δεν αποτελεί κάτι πρωτότυπο να περιφέρονται γύρω από κτηνοτροφικές μονάδες λύκοι.

      Οι σοβαροί κτηνοτρόφοι απευθύνονται στη μονάδα εκτροφής ελληνικού ποιμενικού στον Αρκτούρο και διασφαλίζουν τα συμφέροντά τους.

      Προσοχή! Για τους πονηρούς, η θήρευση του λύκου ως προστατευόμενο είδος απαγορεύεται, με ποινικές συνέπειες.

    • Ο Πλακεντας τα αδέσποτα το μόνο που κάνει είναι να κάνει μετακίνηση των αδέσποτων από χωριό σε χωριό.βρεθηκαν αδέσποτα σε κοινότητα του δήμου Εορδαίας που μέχρι λίγες μέρες ήταν στην πόλη της Πτολεμαΐδας.

      • Και έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει…
        Βάση νομοθεσίας τα αδέσποτα επανεντασονται στα όρια του δήμου γενικα

  • Τα τρία πρώτα πολιτικά κόμματα μεταμορφωμένα σε λύκους.Η Ελλάδα θα έπρεπε να εξάγει μονο γεωργικά και κτηνοτροφικά προϊόντα κι όχι να εισάγει.Έχουμε λιγνίτη.Τους κλείνουν.Έχουμε πετρέλαιο και φυσικό αέριο.Δεν βγάζουν.Έχουν βαλει την ενέργεια στο χρηματιστήριο κι ανέβηκε η τιμή ρεύματος.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.