Την άνοιξη του 2023 θα είναι έτοιμοι οι λέβητες για την τηλεθέρμανση της Κοζάνης – Η ΔΕΗ προκήρυξε τον διαγωνισμό

12 Μαΐου 2022
10:11
Κανένα σχόλιο

Στην τελική ευθεία μπαίνει η επίλυση του ζητήματος της τηλεθέρμανσης της Κοζάνης, καθώς η ΔΕΗ προκήρυξε το διαγωνισμό για τους λέβητες θέρμανσης στον ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου.

Σύμφωνα με την προκήρυξη, το έργο προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί σε διάστημα 10 μηνών από τη θέση σε ισχύ της σύμβασης μεταξύ της ΔΕΗ και του αναδόχου, κάτι που σημαίνει ότι το έργο θα είναι έτοιμο να τεθεί σε λειτουργία γύρω στην άνοιξη του 2023, αν όλα πάνε σύμφωνα με το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα.

Συγκεκριμένα, το αντικείμενο του διαγωνισμού είναι “Μελέτη, προμήθεια, εγκατάσταση, δοκιμές, και θέση σε λειτουργία (EPC turmkey project) δύο (2) συγκροτημάτων λεβήτων θέρμανσης νερού με ηλεκτρόδια μέσης τάσεως ονομαστικής θερμικής ισχύος 40MWth έκαστο στις εγκαταστάσεις του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, για το Σύστημα Τηλεθέρμανσης του Δήμου Κοζάνης”.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την προκήρυξη του διαγωνισμού, το έργο αφορά στην εγκατάσταση 2 συγκροτημάτων λεβήτων θέρμανσης νερού με ηλεκτρόδια μέσης τάσης 6 kV και ονομαστικής θερμικής ισχύος καθενός από αυτά 40MWth για τις ανάγκες τηλεθέρμανσης της πόλης της Κοζάνης.

Το κάθε συγκρότημα θα παράγει θερμό νερό παροχής 711 t/h, ονομαστικής πίεσης πρωτεύοντος δικτύου 16 bar, ονομαστικής πίεσης εναλλάκτη και δευτερεύοντος δικτύου 25 bar, θερμοκρασίας παραγωγής 120 ᵒC και θερμοκρασίας επιστροφών 70 ᵒC.

Το έργο θα εκτελεστεί στις εγκαταστάσεις του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου, στην ευρύτερη περιοχή των ηλεκτροστασίων και μηχανοστασίων των μονάδων I-IV στα επίπεδα των ±0,00m και -4,5m, καθώς και στους μετασχηματιστές γενικών βοηθητικών μονάδων Ι και ΙΙ.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου, κατά την εκτίμηση της ΔΕΗ, ανέρχεται σε 4,2 εκατ. ευρώ.

energypress.gr

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.