Δήμος Γρεβενών: Το όνομα του σπουδαίου Γρεβενιώτη καλλιτέχνη Αριστοτέλη Βαρσάμη παίρνει ο εκθεσιακός χώρος του Δημαρχείου Γρεβενών (Φωτογραφίες)

12 Μαΐου 2022
21:39
Κανένα σχόλιο

 

Αναγνωρίζοντας την τεράστια και πολύτιμη συμβολή του ζωγράφου και αγιογράφου Αριστοτέλη Βαρσάμη στις σύγχρονες εικαστικές τέχνες της πατρίδας μας, το Δημοτικό Συμβούλιο Γρεβενών αποφάσισε να δώσει το όνομα του επιφανούς Γρεβενιώτη καλλιτέχνη στον κεντρικό ισόγειο εκθεσιακό χώρο του Δημαρχείου Γρεβενών.

Η τιμητική και συνάμα συγκινητική απόφαση της ονοματοδοσίας, ελήφθη ομοφώνως στη συνεδρίαση της Πέμπτης 12 Μαΐου 2022 μετά από εισήγηση του Δημάρχου, παρουσία του ίδιου του δημιουργού.

«Αναμφίβολα, η διαχρονική και αδιάλειπτη καλλιτεχνική δράση του Αριστοτέλη Βαρσάμη στα πολιτιστικά τεκταινόμενα του τόπου είναι πλούσια, μοναδική και ανεκτίμητη. Η σημερινή συμβολική μας απόφαση αποτελεί μια ελάχιστη πράξη αναγνώρισης και ευγνωμοσύνης για το έργο και την προσφορά του», υπογράμμισε στην τοποθέτησή του ο Γιώργος Δασταμάνης.

Ο Αριστοτέλης (Τέλης) Βαρσάμης γεννήθηκε στο Μαυρονόρος Γρεβενών. Μαθήτευσε από το 1956 έως το 1960 κοντά στον ζωγράφο Χρήστο Ρουσέα στη Ζάκυνθο. Το 1973 γνώρισε στα Τρίκαλα τον ζωγράφο και αγιογράφο Εμμανουήλ Αλμπάνη και μαθήτευσε κοντά του στην αγιογραφία. Το 1976 επέστρεψε μόνιμα στα Γρεβενά όπου και δημιούργησε το δικό του ατελιέ. Η ζωγραφική του είναι ανθρωποκεντρική και κινείται σε ένα εξπρεσιονιστικό κλίμα, αποτυπώνοντας την εσωτερική αναζήτηση των ανθρώπινων σχέσεων. Έχει εκθέσει έργα του σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και αγιογράφησε πολλούς ναούς στην περιοχή των Γρεβενών.

Σημειώνεται ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθεί – σε συνεννόηση με τον καλλιτέχνη – και η επίσημη τελετή ονοματοδοσίας του εκθεσιακού χώρου με την ονομασία Δημοτική Αίθουσα Τέχνης «Αριστοτέλης Βαρσάμης», αποτελώντας εφαλτήριο για κάθε μελλοντική πολιτιστική προσπάθεια που χρειάζεται ένα κατάλληλα διαμορφωμένο πεδίο προβολής και ανάδειξης.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.