Με απόλυτη επιτυχία ολοκλήρωσε τη συμμετοχή της στο 9ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος η θεατρική ομάδα του 2ου Γενικού Λυκείου Γρεβενών «Εξ αμάξης»

13 Μαΐου 2022
10:40
Κανένα σχόλιο

Με απόλυτη επιτυχία ολοκλήρωσε τη συμμετοχή της στο 9ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος η θεατρική ομάδα του 2ου Γενικού Λυκείου Γρεβενών «Εξ αμάξης». Το Φεστιβάλ διοργανώνει κάθε χρόνο ο Δήμος Μεσσήνης, με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας. Συμμετέχουν θεατρικές ομάδες δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων και πανεπιστημίων της Ελλάδας αλλά και από το εξωτερικό. Η επιλογή γίνεται από επιτροπή αξιολόγησης και η τελική φάση δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα.

Το πρωί της Δευτέρας 9 Μαΐου 2022 στο Εκκλησιαστήριο της αρχαίας Μεσσήνης η θεατρική ομάδα του Σχολείου μας παρουσίασε με αξιοθαύμαστο επαγγελματισμό και αστείρευτο συναίσθημα την τραγωδία του Αισχύλου Ευμενίδες, αποσπώντας τον θαυμασμό και τα εγκωμιαστικά σχόλια των θεατών και των διοργανωτών. Μέσα σε ένα σκηνικό μυσταγωγίας, όπου το δράμα τιμάται εδώ και 2500 χρόνια, τα παιδιά κατέθεσαν ψυχή, δείχνοντας στην πράξη ότι, όταν αγαπάς κάτι, το αποτέλεσμα θα είναι πάντα εξαιρετικό.

Η θεατρική ομάδα, μαζί με το σύνολο των μαθητριών και μαθητών της Α και Β τάξης του Σχολείου μας που ακολούθησαν την εκδρομή, πέρασαν 4 μέρες στη φιλόξενη περιοχή της Μεσσηνίας και είχαν την ευκαιρία, παράλληλα με τις δράσεις του Φεστιβάλ, να επισκεφτούν σημαντικά μέρη αρχαιολογικού και πολιτισμικού ενδιαφέροντος, όπως το Ανάκτορο του Νέστορα και την Πύλο, τις καστροπολιτείες της Μεθώνης και της Κορώνης, την Καλαμάτα, τη Σπάρτη και τον βυζαντινό Μυστρά, αλλά και την αρχαία Ολυμπία. Τα παιδιά επέστρεψαν στα Γρεβενά γεμάτα ενθουσιασμό για τη μαγική εμπειρία που έζησαν και με ακόμη περισσότερη όρεξη. Άλλωστε οι πρόβες θα συνεχιστούν καθώς επίκειται η παρουσίαση του έργου στο κοινό των Γρεβενών σε ημερομηνία που σύντομα θα ανακοινωθεί.

Στοιχεία Παράστασης:

Ευμενίδες Αισχύλος

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Γουσόπουλος

Επιμέλεια: Κατερίνα Παπαμιχαλάκη

ΔΙΑΝΟΜΗ:

Προφήτις: Μαριτίνα Νατσιοπούλου

Είδωλον Κλυταιμνήστρας: Λυδία Τσιουμπέρη

Ορέστης: Θοδωρής Θυμιόπουλος

Απόλλων: Ανδρέας Καλαθάς

Αθηνά: Μαρία Φωτίου

Χορός Ερινύων:

Αγγελική Νικολακοπούλου

Ελένη Βλάχου

Χριστίνα Ευαγγελοπούλου

Δήμητρα Σίμου

Αγάπη Μπαϊνέτα

Μαρία Κιούρκα

Αφροδίτη Ντάλα

Αθανασία Τσιόλια

Σταυρούλα Λέτσιου

Αναστασία Τσιούρα

Ελένη Κοκκαλιάρη

Χρύσα Ντόλια

Ένορκοι – Προπομποί:

Γιάννης Μπάλλας

Γλυκερία Κλεισιάρη

Χριστίνα Κλεισιάρη

Άρτεμις Αρμένη

Λεωνίδας Μουσαράι

Αρχηγός Προπομπών:

Γιώργος Πέτρου

Μουσική Ροή:

Θανάσης Δόγκας

Υποστήριξη:

Κέλλυ Σιαμίδου

Υποβολείς:

Θεοδώρα Κουτσοδήμου

Δέσποινα Κυριαζίδου

Η θεατρική ομάδα του 2ου Γενικού Λυκείου Γρεβενών «Εξ αμάξης» εκφράζει τις θερμές της ευχαριστίες προς όλους όσοι βοήθησαν στην οικονομικότερη πραγματοποίηση της εκδρομής στη Μεσσήνη. Ιδιαίτερα:

– Την Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών και προσωπικά τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Αθανάσιο Φωλίνα.

– Τον Δήμο Γρεβενών και προσωπικά τόσο τον Αντιδήμαρχο Εμπορίου κ. Χρήστο Πέτρου όσο και την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού κα. Ιφιγένεια Στεργιούλα, αλλά και την κα. Κωνσταντία Ζιώγα της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ευχαριστεί επίσης θερμά το ταξιδιωτικό γραφείο PLIAKOS TRAVEL (Πλιάκος Δημήτριος Κ.) για την άψογη συνεργασία και τον υψηλό επαγγελματισμό που επέδειξε για την ασφαλή μετάβασή μας σε όλους τους προορισμούς.

Πολλές ευχαριστίες ανήκουν και στην κα. Ελόνα Αγκόλι (ELONA’S FASHION) για τα υπέροχα κοστούμια που μας ετοίμασε.

Τα προσωπεία των Ερινύων επιμελήθηκε η καθηγήτρια κα. Παναγιώτα Τζιούφα και την ευχαριστούμε.

Ενημερωθείτε για τα νέα της θεατρικής μας ομάδας στη σελίδα της στο Facebook.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.