Επιχείρηση ελευθερία για τρία αρκουδάκια, ένα λυκάκι κι ένα τσακάλι από τον “Αρκτούρο”

13 Μαΐου 2022
17:54

Στο σπίτι τους, στην ελευθερία της φύσης, επιστρέφουν τρεις αρκούδες, ένας λύκος και ένα τσακάλι που είχε περιθάλψει σε μικρή ηλικία ο “Αρκτούρος” και πλέον είναι έτοιμα για επανένταξη.

Συγκεκριμένα, πριν από περίπου έναν χρόνο, είχαν βρεθεί σε δάσος στη Βουλγαρία, σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους, τρία ορφανά αρκουδάκια.

Τη φροντίδα τους είχε αναλάβει αρχικά η φιλοζωική οργάνωση «Four Paws» σε συνεργασία με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Νερού της γειτονικής χώρας, αλλά ζήτησαν τη συνδρομή του “Αρκτούρου” προκειμένου να μεγαλώσει τα ζώα, με σκοπό την επανένταξή τους στη συνέχεια, στη Βουλγαρία.

Η Χούμπα, «όμορφη» στα βουλγαρικά, ο Γκόραν, το «παιδί του δάσους» και ο Βίχαρ που σημαίνει σίφουνας, θα επανενταχθούν στη Βουλγαρία, όπως είχε γίνει και το 2018 με άλλα τρία αρκουδάκια, τον Μίτκο, τον Γιόνας και την Ραντόστινα.

«Κλιμάκιο περιβαλλοντικών οργανώσεων και του υπουργείου περιβάλλοντος της Βουλγαρίας, θα μεταβεί αύριο (Σάββατο) το πρωί στον Αετό Φλώρινας, όπου βρίσκεται ο ειδικός χώρος φιλοξενίας τους και μετά τις κατάλληλες διαδικασίες, θα τα μεταφέρει πίσω στη Βουλγαρία προκειμένου να απελευθερωθούν», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός διευθυντής του Αρκτούρου, Δρ. Αλέξανδρος Καραμανλίδης.

Εκτός από τις αρκούδες που θα μεταφερθούν για επανένταξη στη γειτονική χώρα, την Κυριακή 15 Μαΐου, θα απελευθερωθούν στην Ελλάδα ένας λύκος και ένα τσακάλι. Πρόκειται για τον Σκαρ, ένα λυκάκι που ονομάστηκε έτσι εξαιτίας σημαδιού που έχει στο πρόσωπό του από δερματικά προβλήματα και είχε βρεθεί μόνος του, σε πολύ άσχημη κατάσταση, προτού καν συμπληρώσει έναν μήνα ζωής. Η οργάνωση τον είχε παραλάβει από τη Δασική Υπηρεσία Κοζάνης, τον μετέφερε στο Κτηνιατρείο του και έπειτα από την κατάλληλη θεραπεία ανέκαμψε και την προσεχή Κυριακή θα απελευθερωθεί.

«Παρέα» θα του κάνει και ένα τσακάλι, η Λίνα, που είχε βρεθεί μόλις λίγων ημερών, κοντά στη λίμνη Κερκίνη, στον οικισμό Καλά Δένδρα Σερρών, και αναμένεται να απελευθερωθεί στην ίδια περιοχή.

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ – hellasjournal.com

3 σχόλια

  • Να υπήρχε το ίδιο ενδιαφέρον και για τους αγροκτηνοτροφους καλά θα ήταν.αλλα αυτά ίσως σε κάνα πολιτισμένο κράτος που στηρίζουν αυτούς τους ανθρώπους.εδω θέλουμε αρκούδες λύκους κ την καστροφη του αγροκτηνοτροφου.

    • Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι, βρε χαζέ, τα τελευταία 10 χρόνια, το κράτος τους θεωρεί επιχειρηματίες και ως τέτοιοι φορολογούνται “άγρια” όπως όλοι τους!

      Ξεχνούν, όμως, μάλλον βολικά, ότι το εμπόρευμα των αγροτών και των κτηνοτρόφων, αποτελείται από έμβια όντα, το οποίο πρέπει να στεγάζεται, να θερμαίνεται, να τρέφεται (όλη μέρα κάθε μέρα) και να διατηρείται υγιές! Το εμπόρευμα των αγροτών και των κτηνοτρόφων, πρέπει να φροντίζεται συνεχώς και να διατηρείται ζωντανό και υγιές για να έχει αξία. Δεν είναι άψυχα υλικά που στοιβάζονται σε αποθήκες και διατηρούν την αξία τους επ’ αόριστον!

      Οι δουλειές των αγροτών και των κτηνοτρόφων, είναι αντιδιαμετρικά διαφορετικές, με αυτές των εμπόρων και των λοιπών επιχειρηματιών, συμβάλούν στην θρέψη και υγεία του υπόλοιπου πληθυσμού και έτσι θα πρέπει να αντιμετωπίζονται από την πολιτεία ανάλογα! Εξάλλου, όλοι γνωρίζουμε ότι, χωρίς έναν υγιή αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα, ολόκληρο το κοινωνικό οικοδόμημα κινδυνεύει με κατάρρευση!

  • Λεβέντες φτάνει πια γεμίσαμε από αρκούδες και λύκους!τελικά λόγω έλλειψης τροφής θα μας φάνε!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.