Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 73 ετών, ο Αναστάσιος (Σούλης) Γρηγοριάδης (Γράφει ο Νικόλαος Κωτίδης)

15 Μαΐου 2022
06:48
Κανένα σχόλιο
Η Πτολεμαΐδα ή Εορδαία θρηνεί για την απώλεια του παλαιού ποδοσφαιριστή του ένδοξου Άρη Πτολεμαΐδας, Γρηγοριάδη Αναστάσιου (Σούλη). Ειλικρινά ντρέπομαι που τόσοι και τόσοι παλιοί ποδοσφαιριστές που πήραν στους ώμους τους την ποδοσφαιρική ιστορία της Πτολεμαΐδας / Εορδαίας δεν υπάρχουν έστω σε ένα μικρό λεύκωμα για να θυμίζουν στους νεότερους τους άθλους που πέτυχαν τα παλιά χρόνια κάτω από αντίξοες συνθήκες. Είχαν όμως πίστη και αγάπη για αυτό που κάνανε, και κυρίως ρουφούσαν σαν μελίσσια αυτά που τους διδάσκανε μεγάλοι προπονητές που ήρθαν εκείνα τα χρόνια στην περιοχή και ιδιαίτερα στον θρυλικό ΆΡΗ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, όπως ο συγχωρεμένος πρόσφατα Αχιλλέας Σαββίδης, ο Χρήστος Αρχοντίδης, ο Πάγκαλος και τόσοι άλλοι.
Ο Σούλης όπως όλοι μας τον ξέραμε δεν έλεγε μεγάλες κουβέντες ότι είχε να πει το έδειχνε στο γήπεδο με την παλικαριά του και το στίλ του. Τον είδα σε πολλά παιχνίδια αγωνιζόμενο (όλα στην Πτολεμαΐδα). Μου θύμιζε κάτι από ξένο στίλ παίχτη, κάτι που είδαμε στα μετέπειτα χρόνια στην τηλεόραση. Έγραψα πιο πάνω ότι ντρέπομαι, ναι ντρέπομαι που δεν βρέθηκε ούτε ένας ή μία να γράψουνε για την ποδοσφαιρική ιστορία της Πτολεμαΐδας / Εορδαίας, πόσο αλήθεια πίσω είμαστε και σε αυτό το θέμα από άλλες πόλεις.
Είχα σχολιάσει πριν καιρό σε κάποια ομάδα πάλι σε παρόμοιο θέμα (απώλεια πάλι άλλου παλαιού ποδοσφαιριστή), πώς επιτέλους κάποιος από τους εναπομείναντες παλιούς ποδοσφαιριστές να πάρει την πρωτοβουλία και σιγά – σιγά να συγκεντρώσει στοιχεία και μετά με την βοήθεια και των οικογενειών αυτών που δεν βρίσκονται στην ζωή σήμερα, να γίνει ένα άλμπουμ αρχικά και μετά από χρόνο βιβλίο. Είναι χρέος όλων μας να βοηθήσουμε. Είναι χρέος πρώτα απ’ όλους να βάλουν πλάτη οι συμπαίκτες και να αφεθούν στην άκρη οι όποιοι εγωισμοί και αντιπαραθέσεις.
Αγαπητέ Σούλη δεν ξέρω τι άλλο να σου γράψω, εκτός από το να θυμάσαι πάντα ότι έστω και να μην σε γνώριζα σαν φίλο, δεν βρεθήκαμε ποτέ σε κάποια παρέα, δεν αλλάξαμε ποτέ μια κουβέντα σαν Πτολεμαίοι. Σε είδα στο γήπεδο και από εκεί μόνο μπορώ να σε κρίνω…. Να θυμάσαι πάντα για κάποιους μικρότερους υπήρξες πρότυπο ποδοσφαιριστή. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει και ο Θεός ας αναπαύσει την ψυχή σου. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια σου.
14-05-2022
Ν.Χ.Κ.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.