Κοζάνη: Πρωτότυπες ιδέες τεχνητής νοημοσύνης από τους μαθητές της Δ. Μακεδονίας

16 Μαΐου 2022
12:18
Κανένα σχόλιο

Είκοσι σχολεία από όλη την Δ. Μακεδονία, 30 ομάδες και 124 μαθητές, συμμετείχαν στον διαγωνισμό ρομποτικής και τεχνητής νοημοσύνης που έλαβε χώρα στο ΔΑΚ Λευκόβρυσης Κοζάνης. Έξυπνες ιδέες πρωτότυπες κατασκευές με ξεχωριστά σενάρια παρουσίασαν οι μαθητές όλων των βαθμίδων που μαζί με τους εκπαιδευτικούς παρουσίασαν σε μια γιορτή όπου η τεχνολογία πρωταγωνίστησε.

“Ανοιχτά φτερά στη νέα γενιά” ήταν το θέμα της εκδήλωσης, όπως ανέφερε μάλιστα ο Ηλίας Μουρατίδης από την πλευρά της Διαχειριστικής Αρχής που έτρεξε το πρότζεκτ, επιλέχθηκε από την Ε.Ε. η Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας για δράσεις ενημέρωσης και διάχυσης της πληροφορίας μεταξύ οκτώ περιφερειακών της ΕΕ και τριών της χώρας.

Το 1ο βραβείο απέσπασε το 11ο Νηπιαγωγείο Κοζάνης (Λιάπειο) στην κατηγορία του με το έργο “Σταγονίτσες_ Ένα ταξίδι στα σύννεφα” . Το έργο με θέμα ” Περιήγηση στην πόλη” έδωσε το 1ο βραβείο στο7ο Δημοτικό Σχολείο Πτολεμαΐδας και από τα Γυμνάσια το 2ο επίσης βραβείο απέσπασε το 2ο Γυμνάσιο Φλώρινας. Σε όλες τις ομάδες που συμμετείχαν δόθηκαν έπαινοι. Τις τεχνολογικές δημιουργίες των μαθητών βαθμολόγισε η κριτική επιτροπή στην οποία συμμετείχε και Κοζανίτισα Φωτεινή Αγραφιώτη επικοινωνόντας στα παιδιά το δικό της επίτευγμα στην τεχνητή νοημοσύνη και το όφελος που μπορεί να έχει στην κοινωνία και την οικονομία κάθε ιδέα που μπορεί να γεννηθεί και να εφαρμοστεί στην επιστήμη της ρομποτικής.

Ενθουσιασμένη η ίδια από τις ιδέες των μαθητών χαρακτήρισε την στιγμή που βρέθηκε κοντά τους την καλύτερη της καριέρας της. Ήταν ένα βήμα που δόθηκε στην εκπαίδευση που αποτελεί ζητούμενο και από τους εκπαιδευτικούς όπως και ίδιοι δήλωσαν που ανοίγει τους ορίζοντες στους μαθητές.

ΠΗΓΗ ΕΡΤ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.