Τοπικές Κοινωνίες και κομματικοί στρατοί! Όταν τα συμφέροντα μιας κάστας καταστρέφουν έναν τόπο… (Γράφει ο Θ. Παπαδόπουλος)

20 Μαΐου 2022
11:14

Πριν από καιρό είχαμε μιλήσει για την ανάγκη να δημιουργηθεί ένα νέο παραγωγικό, οικονομικό και αναπτυξιακό μοντέλο στην ευρύτερη περιοχή των Μπουτζακίων γιατί η εξέλιξη της περιοχής μας τα τελευταία χρόνια έχει πάρει την κατιούσα χωρίς σταματημό. Μια τέτοια ευκαιρία μας δόθηκε με το ενδιαφέρον που υπήρξε και υπάρχει για επενδύσεις θερμοκηπίων με την μέθοδο της υδροπονίας σε στρεμματική έκταση που ανήκει στον Δήμο Κοζάνης και βρίσκεται στην Κοινότητα Δρεπάνου.

Το επιχειρηματικό σχέδιο για το οποίο σας ενημερώσαμε αναλυτικά με άρθρα – παρεμβάσεις μας, έχει προϋπολογισμό της τάξης των 100 εκ. Ευρώ!!! Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι μία τέτοια ευκαιρία δεν πρέπει να χαθεί με τίποτα.

Ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας και είναι προς τιμήν του, ήταν και είναι θετικός σε τέτοιες προτάσεις. Βλέπεις δεν σου παρουσιάζονται κάθε ημέρα αυτές οι ευκαιρίες που θα αλλάξουν άρδην την εικόνα και προοπτική του τόπου σου. Εχθρικοί όμως και εδώ είναι το ευτράπελο, είναι μία μερίδα – μετρημένη στα δάχτυλα του ενός χεριού – γνωστών συνταξιούχων της Δ.Ε.Η. και του ευρύτερου Δημόσιου τομέα αλλά και εν ενεργεία εργαζόμενων στο δημόσιο που έχουν ίδια συμφέροντα λόγω ενοικίασης και μέσω bypass αριθμού στρεμμάτων. Το κοινό καλό εδώ πάει περίπατο που λέει ο θυμόσοφος λαός μας. Κρίμα.

Αλήθεια τι λένε όλοι αυτοί σήμερα στους νέους άνεργους της περιοχής;

Τι λένε στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής για το μέλλον και την προοπτική του τόπου;

Τι λένε για την αστυφιλία και μετανάστευση που είναι μεγαλύτερη ακόμη και από αυτήν των δεκαετιών 60’ και 70’;

Τι λένε για πολλά ακόμη;

Η απάντηση είναι μία. ΤΙΠΟΤΑ. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το εγώ τους. Τίποτα άλλο.

Βέβαια και να μην ξεχνιόμαστε όλοι τους ήταν και είναι μέλη κομματικών στρατών. Εκεί είχαν επενδύσει για τα συμφέροντα τους και έως ένα βαθμό ανταμείφθηκαν…

Αυτή η κάστα λοιπόν έχει κάνει και συνεχίζει να κάνει πολύ κακό στην περιοχή και δη στο Δρέπανο. Η περίεργη όμως “ανοχή” της συντριπτικής πλειοψηφίας της τοπικής κοινωνίας (που είναι υπέρ των παραγωγικών επενδύσεων) είναι χαρακτηριστικό δείγμα της διαχρονικής παρακμής που βιώνουμε ωσάν χωριό και περιοχή γενικά.

Αν δεν αφυπνισθεί έστω και καθυστερημένα τότε τα επόμενα χρόνια θα είναι τραγικά, καταστρεπτικά.

Τώρα σε αυτούς που είναι και λάτρεις των αριθμών τους προτείνω να διαβάσουν προσεκτικά το ενημερωτικό δελτίο της ΕΛΣΤΑΤ που αφορά στους περιφερειακούς λογαριασμούς και θα δουν την πορεία εξέλιξης όχι μόνον της Κοζάνης αλλά γενικά της Δυτικής Μακεδονίας. Είναι πολύ χρήσιμα.

Για τους εδώ συμφεροντολόγους συνταξιούχους μέλη κομματικών στρατών, οι σοβαρές και ώριμες κοινωνίες έχουν τις απαντήσεις.

Για δε το “αυτοδιοικητικό σύστημα” Δρέπανο και Ελλήσποντος… αυτοί ζουν στο δικό τους μικρόκοσμο. “Αυτών των λουλουδιών. Κοινώς είναι λουλούδια!!!”

Θεόφιλος Παπαδόπουλος

Δημοσιογράφος

Δρέπανο, Μάιος 22

7 σχόλια

    • Σε λίγο θα μας πεις ότι υπάρχουν βουλευτές και δήμαρχοι που λειτουργούν σαν μεσάζοντες… ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ

  • Το να είσαι λουλούδι και να ομορφαίνεις το χωριό σου είναι πολύ καλύτερο, από το να είσαι μία γλάστρα και να πηγαίνεις όπου φυσάει ο άνεμος. Ξέρουμε ποιος είσαι και τι έχεις προσφέρει σαν πολίτης όπως το αναφέρεις συνέχεια. Αλλά δεν ξέρω αν γνωρίζεις τι σημαίνει ενεργός πολίτης.

  • Οι απόψεις του δημοσιογράφου είναι γνωστές για το συγκεκριμένο θέμα.
    Και μπράβο του πού το ξανά φέρνει στο προσκήνιο. Αυτό που με κάνει μεγάλη εντύπωση είναι το ότι ο νέοι του χωριού μένουν αμέτοχοι σε όλο αυτό.

    • Οι νέοι του χωριού είναι και νέοι αγρότες και σε πληροφορώ ότι δεν είναι καθόλου αμέτοχη ήταν πρωτάρηδες σε όλο αυτό. Δηλαδή στη δήθεν επένδυση υδροπονίας που από πίσω κρυβόταν ένα εργοστάσιο που θα καίει λάστιχα και πλαστικά. Γιατί άμα πραγματικά θέλανε να κάνουνε επένδυση στην υδροπονία τους υποδέχθηκαν άλλες εκτάσεις. Όποιος κατάλαβε κατάλαβε…

  • Παρότι δεν μας αρέσουν πολλά θέματα όπως τα “θέτει” ο κύριος Παπαδόπουλος, σε αυτό το θέμα φαίνεται πως έχει δίκιο. Το έχει πει πολλές φορές, το επαναφέρει, άρα κάτι το”όχι νόμιμο” υπάρχει σύμφωνα με τα στοιχεία που γνωρίζει. Άρα, κάποιοι υπεύθυνοι θα πρέπει να δουν τι κρύβεται πίσω από τις αντιρρήσεις αυτών που διαμαρτύρονται και θέλουν τις εκτάσεις μόνο για αυτούς (και που τις έχουν χρόνια)!!!!!!!!!!!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.