Επίσκεψη των Αντιπεριφερειαρχών σε Αγροτικούς Συνεταιρισμούς και Οινοποιούς του Βελβεντού – Συνεχής επικοινωνία ανάμεσα στους παραγωγούς και στην Περιφερειακή Αρχή

20 Μαΐου 2022
12:59

 

Η Αντιπεριφερειάρχης Πράσινου Μετασχηματισμού, Επιχειρηματικότητας και Μεταφορών, Ευφροσύνη Ντιό και ο Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Μετάβασης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Στέργιος Κιάνας, επισκέφθηκαν τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς του Βελβεντού, καθώς και το Κτήμα Βογιατζή.

Συγκεκριμένα, η πρώτη επίσκεψη έγινε στις εγκαταστάσεις του Αγροτικού Συνεταιρισμού Επεξεργασίας Οπωροκηπευτικών Βελβεντού Κοζάνης “ΑΣΕΠΟΠ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ”, μια έκταση 25 περίπου στρεμμάτων. Οι Αντιπεριφερειάρχες, ξεναγήθηκαν στους χώρους επέκτασης των εγκαταστάσεων του συνεταιρισμού, οι οποίοι θα ενισχύσουν πρακτικά τη δυνατότητα αποθήκευσης ακόμη μεγαλύτερης ποσότητας των παραγόμενων προϊόντων. Βασικός στόχος της επέκτασης είναι η συνεχής βελτιστοποίηση του υψηλού επιπέδου ποιότητας των προϊόντων.

Αμέσως μετά, επισκέφτηκαν τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Οργάνωση Παραγωγών (Α.Σ.Ο.Π.) “Δήμητρα” του Βελβεντού, ο οποίος απαριθμεί περισσότερους από 130 παραγωγούς μέλη. Οι επεκτατικές δραστηριότητες και αυτού του συνεταιρισμού θα προσδώσουν ένα ακόμη ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στα παραγόμενα προϊόντα της περιοχής, καθώς οι παραγωγοί δεν επαναπαύονται στην ήδη υψηλή ποιότητα των φρέσκων φρούτων τους, αλλά στοχεύουν στη διαρκή βελτίωση τους με τον εκσυγχρονισμό της παραγωγής τους.

Η τελευταία επίσκεψη, έγινε στους χώρους του οινοποιείου Βογιατζή, το οποίο στεγάζεται δίπλα ακριβώς από τη λίμνη Πολυφύτου. Το κτήμα, που εκτείνεται σε μια περιοχή 100 στρεμμάτων, μεταξύ βουνού και λίμνης, έχει καίρια θέση για το προϊόν του, καθώς μεταξύ του ορεινού και του υδάτινου όγκου, δημιουργείται ένα ευνοϊκό μικροκλίμα που συμβάλλει στην ποιοτική ανάπτυξη της καλλιέργειας.

Την αξιόλογη προσπάθεια που γίνεται από τους τοπικούς παραγωγούς της περιοχής του Βελβεντού, αναγνώρισαν η Αντιπεριφερειάρχης Πράσινου Μετασχηματισμού, Επιχειρηματικότητας και Μεταφορών και ο Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Μετάβασης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Στέργιος Κιάνας. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ενισχύθηκε ο δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ του παραγωγικού δυναμικού της περιοχής και της Περιφερειακής Αρχής.

Η Περιφερειακή Αρχή στέκεται αρωγός στις προσπάθειες που κάνουν οι τοπικοί παραγωγοί και οινοποιοί, αφουγκράζεται τις ανάγκες τους, με σκοπό τη δημιουργία υγιών θέσεων εργασίας και την παραμονή των νέων στην περιοχή.

6 σχόλια

  • Ενα εχω να πω. Η Ντιο και ο Κιανας εχουν κανει το μεγαλυτερο εργο σαν αντιπεριφερειάρχες. Μιλαμε ματωνουν την φανελα καθε μερα. Μεγαλα πολιτικα μυαλα και οι δυο χαραμιζονται εδω.

    • Να ανοίξουν φροντιστήριο τότε να επιμορφώνουν κι άλλους! Θα κλάψουμε απ τα γέλια αν με τις φωτογραφίες και τις επισκέψεις στηρίζεις τις επιχειρήσεις.

  • Πάρτε και καμμια κάμερα να συνεχίσετε το έργο κασαπίδη ρε παιδιά! έτσι κι αλλιώς άλλη δουλειά εκεί στη ΖΕΠ δεν κάνετε.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.