kozan.gr: Άνω Κώμη: Aντιδρούν οι κάτοικοι στη δημιουργία μονάδας αδρανοποίησης ζωικών υποπροϊόντων κι αποβλήτων σφαγείων και κρεοπωλείων – Οι ανησυχίες εκφράστηκαν στο πλαίσιο της σημερινής (22/5) λαϊκής συνέλευσης (Βίντεο)

22 Μαΐου 2022
15:45

 

Λαϊκή Συνέλευση, στην Άνω Κώμη Κοζάνης, προκειμένου να ενημερωθούν οι κάτοικοι για το αίτημα, προ το Δήμο Κοζάνης, που έχει καταθέσει ιδιωτική εταιρεία, για την εκμίσθωση δημοτικής έκτασης, συνολικά περίπου 40 στρεμμάτων, σε περιοχή περίπου 1,5 χλμ. από το χωριό, με σκοπό, όπως ενημερώθηκαν από τις υπηρεσίες του δήμου, τη δημιουργία μονάδας αδρανοποίησης ζωικών υποπροϊόντων κι αποβλήτων σφαγείων και κρεοπωλείων, με σκοπό την παραγωγή ρευστοποιημένου ζωικού λίπους και τη διάθεσή του για βιοντίζελ – ζωοτροφές, πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία του Τοπικού Συμβουλίου, την Κυριακή 22/5.  Από την πλευρά της εταιρείας έχει εκφραστεί η διάθεση να ενημερωθούν οι κάτοικοι από επιστήμονες σχετιζόμενους με το συγκεκριμένο αντικείμενο, που θα τεκμηριώνουν την ασφάλεια της επένδυσης. Πάντως, αυτό που διαφάνηκε ξεκάθαρα από τις τοποθετήσεις του Τοπικού Συμβουλίου και των κατοίκων είναι πως δεν επιθυμούν να υλοποιηθεί τέτοια επένδυση στο συγκεκριμένο σημείο καταθέτοντας μια σειρά από περιβαλλοντικές ανησυχίες και κατά πόσο αυτές θα επηρεάσουν διερχόμενο ρέμα. Το αίτημα της εκμίσθωσης ή μη αναμένεται να συζητηθεί, σύντομα, σε μία από τις επόμενες συνεδριάσεις της Επιτροπής Ποιότητας – Ζωής.

 

 

 

 

 

22 σχόλια

  • Κ μετά λέμε γιατί κατάντησε έτσι ο τόπος μας….
    Διώχνουμε κάθε τι νέο κ καινούργιο μόνο κ μόνο για να μην ξεβολευτούν κάποιοι….
    Κατάντια της περιοχής μας.
    Μια το δρέπανο
    Τώρα η άνω κώμη.

    • Θέλετε να κάνετε το νόμο Κοζάνης, σκουπιδότοπο της Ελλάδας.
      Όταν οι τοπικές κοινωνίες λένε όχι να το σεβαστείτε

    • Όταν θα είμαστε όλοι χωρίς δουλειές κ θα τρώμε τις σάρκες μας, τότε να ξαναπούμε.
      Αλλά είπαμε οι βολεμένοι συνταξιούχοι κ δημόσιοι υπάλληλοι πουλάνε θεωρίες

  • Στα ορυχεία να τα κάνουν αυτά εκεί που δεν ενοχλεί κανέναν στη διαχείριση των σκουπιδιών.

  • Από τη μια ψάχνουμε λύσεις για την ανεργία της περιοχής και από την άλλη βάζουμε φραγμούς σε νέες επενδύσεις για ατομικά συμφέροντα .

    • Άμα ερχόμουν εγώ, δίπλα από το σπίτι σου και άρχιζα μα μαζεύω τα υπολείμματα από όλα τα κρεοπωλεία και τα σφαγεία της περιοχής…..τί θα μου έλεγες?
      Μπράβο, που κάνω επενδύσεις στον τόπο σου ή δεν θα άντεχες την δυσοσμία και θα μου έλεγες να φύγω?

  • Το θέμα είναι ότι οι κοινωνία ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΜΕΝΕΙ ΠΙΣΩ!!
    Απο αυτήν την επένδυση θα είχαν και μεροκάματο άτομα του χωριού αλλά μάλλον είναι του καφενείου!!

  • Σε ευρωπαϊκές χώρες, μέσα σε πόλεις υπάρχουν ακομα και εργοστάσια που καίνε σκουπίδια για να παράγουν ρεύμα χωρίς να επιβαρύνεται το περιβάλλον.Αν εδώ πληρούνται οι όροι γιατί να μην γίνει η επένδυση???
    Είμαστε οι καλύτεροι στο να διώχνουμε επενδύσεις χωρίς λόγο…

  • Αντί να είναι συνεργάσιμοι και συζητήσιμοι πάνω σε θέματα που αφορούν ένα βιώσιμο περιβάλλον του τόπου δείχνουν….

  • Κρίμα να διώχνουν τέτοιες σοβαρές προτάσεις που μόνο θετικά μπορεί να έχουν για την τοπική και ευρύτερη περιοχή..

  • Μετά αναρωτιόμαστε γιατί φεύγουν όλοι από τα χωριά..
    επειδή μερικοί δεν θέλουν να δουν τον τόπο μας να πάει μπροστά και διασπείρουν φήμες …
    Ας πούμε μια φορά ναι στις πρωτόγνωρες και αξιότιμες επενδύσεις στα χωριά μας.

  • ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΑΝΩΝΥΜΟΙ ΒΑΛΤΕ ΟΝΟΜΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΙΟ ΧΩΡΙΟ ΚΡΑΤΑΕΙ Η ΣΚΟΥΦΙΑ ΣΑΣ … ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΘΑ ΣΑΣ ΕΛΕΓΑ ΕΓΩ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ @@@@@@ ΠΟΥ ΛΕΤΕ …. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΧΩΡΙΟ ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ … ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΜΙΛΑΜΕ … ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΞΕΣΤΡΑΒΩΘΕΙΤΕ ΜΕΡΙΚΟΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΝΕΠΡΟΚΟΠΟΙ …..

  • Οι επενδύσεις καλό είναι να γίνονται σε περιοχές που δεν επηρεάζουν την εκάστοτε κοινότητα και το περιβάλλον που την περικλείει!Αν κάποιος από τους ανώνυμους θέλει δίπλα στο χωριό του και στην ευρύτερη περιοχή μια τέτοια επένδυση, ας βγει δημόσια να το πει!!

  • Αυτός πού έχει γεμίσει σχόλια με τύπου χρειαζόμαστε επενδύσεις κ πράσινα άλογα κάνει μπαμ ότι είναι ο ίδιος… ηρεμία συνιστώ δημοκρατία έχουνε οι πολλοί αποφασίζουν για τον τόπο τους όχι εσύ

  • Καταρχήν γιατί οι μεγαλοεπενδυτες δεν παρεβρέθηκαν στην συνέλευση για να εξηγήσουν για την μεγάλη επένδυση ενώ ήταν καλεσμένοι; Το ίδιο ισχύει και για δήμαρχο και αντιδήμαρχους. Μόνο ένας εμφανίστηκε. Επίσης αφού είναι τοσο μεγάλη επένδυση και θα διαθέσουν τόσα πολλά χρήματα γιατί προσπαθούν να κάνουν την επένδυση σε κοινοτική έκταση πού δεν θα τους κοστίσει σχεδόν τίποτα; αυτά για αρχή για τον φίλο που λέει ότι δεν αφήνουμε να γίνουν επενδύσεις.

    • Ποιοι είναι οι μεγαλοεοενδυτες , προέρχονται από την τοπική κοινωνία ή είναι ουρανοκατέβατοι?

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.