O σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 18ου Δημοτικού Σχολείου Κοζάνης ευχαριστεί τους διοργανωτές & συμμετέχοντες για την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο με αφορμή τη μέρα της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου (Φωτογραφίες)

22 Μαΐου 2022
18:54

O σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 18ου Δημοτικού Σχολείου Κοζάνης με αφορμή τη μέρα της γενοκτονίας  ευχαριστεί την διευθύντρια Φιλλιώ Κουτσωνα, καθώς και τους καλλιτέχνες Βασίλη Φολίνα και Γιάννη Ιωάννης Φιλιππίδης για την συμβολή τους σε αυτή τη μέρα, με τη βοήθεια τους τα παιδιά μας έμαθαν πληροφορίες για τις ποντιακές φορεσιές, για τα μουσικά όργανα του Πόντου και για τα τραγούδια του. Ήταν μια όμορφη ημέρα μνήμης που τα παιδιά έμαθαν χόρεψαν και γευτήκαν εδέσματα του Πόντου.

Όλοι πρέπει να κρατάμε τον Πόντο στις καρδιές μας, είτε είμαστε Πόντιοι είτε όχι. Ο ξεριζωμός,οι ωμότητες,οι αποτρόπαιες πρακτικές,η βία και τα βασανιστήρια, οι απώλειες σε ανθρώπινες ζωές και περιουσίες με δύναμη ψυχής μετατράπηκαν σε προσφορά οικονομικής ανάπτυξης, προόδου και πολιτισμικού πλούτου για την Ελλάδα! Πολλά , άγνωστα στοιχεία την πολιτισμικής μας ταυτότητας τα οφείλουμε στους Έλληνες του Πόντου! Αυτήν την θυσία, τον πόνο, τον άδικο και απάνθρωπο ξεριζωμό από τις πατρίδες τους αλλά και την προσφορά προόδου και πολιτισμού, τίμησε την Παρασκευή 20 Μαΐου την ημερα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων ,το 18ο Δημοτικό σχολείο.

Ο ήχος της ποντιακής λύρας και τα τραγούδια θρηνούν 103 χρόνια μετά των αφανισμό 353.000 ψυχών. Ένα έγκλημα το οποίο δεν πρέπει να ξεχαστεί αλλά απαιτεί την θύμηση και την τιμή από όλους μας. Δεν ξεχνάμε, θυμόμαστε, μαθαίνουμε και τιμούμε τους προγόνους μας.

 

 

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.