Από τον Ναό στην Πόλη… (με αφορμή το πρόβλημα του Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδος Δρεπάνου – γράφει ο Θεόφιλος Παπαδόπουλος)

24 Μαΐου 2022
13:04
agia_triada_drepanou

Αυτό έλεγαν και έκαναν οι προγονοί μας πριν κτίσουν ένα χωρίο, μία πόλη. Αυτό τους ανέβαζε πολύ ψηλά, τους απελευθέρωνε ηθικά, πνευματικά, σε όλα γενικά. Αυτή είναι και η σωστή διαδρομή.

Είναι γνωστό και δη στην Κοινωνία του Δρεπάνου ότι ο Ιερός Ναός της Αγίας Τριάδος χρήζει άμεσα παρεμβάσεων που αφορούν σε πολλά προβλήματα που του έχουν παρουσιασθεί.

Το οικονομικό κοστολόγιο υψηλό. Οι φορείς της αυτοδιοίκησης πρέπει να σταθούν πολύ θετικά απέναντι στο πρόβλημα και να καλύψουν το οικονομικό κόστος με την συνδρομή των κατοίκων του χωριού οι οποίοι άμεσα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Ιερέα Πατέρα Νικόδημου.

Μπροστά μας έχουμε και την Ιερά Πανήγυρη του χωριού όπου το τριήμερο του Αγίου πνεύματος εκτός της Ιερότητας έχουμε και το εμπορικό μέρος που είναι πολύ παραγωγικό οικονομικά. Μιλώ βέβαια για τα έσοδα τα οποία κυμαίνονται στο ύψος των 40 – 50 χιλ. Ευρώ. Αυτά λοιπόν τα έσοδα οφείλει – πρέπει η Δημοτική Αρχή να τα διαθέσει εξ ολοκλήρου στην κάλυψη μέρους των εξόδων που απαιτούνται για τις παρεμβάσεις αποκατάστασης του Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδος.

Η μη απόδοση των εσόδων θα είναι μία “εχθρική” πράξη και συμπεριφορά προς την Κοινωνία του χωριού. Θα είναι συνέχεια της προκλητικής αδιαφορίας που διαχρονικά έχει επιδειχθεί προς το χωριό (ένα παράδειγμα, η μη σύνδεση με την τηλεθέρμανση όταν μάλιστα από το χωριό διέρχονται δύο αγωγοί!!!).

Σήμερα λοιπόν έφθασε η στιγμή το σύνολο του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης να σταθεί στο ύψος του. Αυτό είναι και η καθολική απαίτηση της τοπικής κοινωνίας. Οποιαδήποτε άλλη απόφαση  θα είναι “εχθρική” και έτσι θα αντιμετωπισθεί.

Θεόφιλος Παπαδόπουλος

Δημοσιογράφος

Δρέπανο, Μάιος 22

3 σχόλια

  • Τα έσοδα να δοθούν στις οικογένειες των παιδιών που διαγωνίζονται για την εισαγωγή στην ανώτερη εκπαίδευση – μιας και ένα μεγάλο μέρος του οικογενειακού προϋπολογισμού πηγαίνει στα ιδιαίτερα μαθήματα.

    Ε Θεόφιλε, δεν είναι σωστό ?

    Και από την άλλη, οι γονείς των υπόλοιπων παιδιών που δεν μπόρεσαν να τα βοηθήσουν με ιδιαίτερα μαθήματα, αυτοί δεν θα πάρουν κάτι ?

    Τι αντίφαση !!!!!!!

    Είστε δημοσιογράφοι και πρέπει να αναδεικνύετε τα προβλήματα της κοινωνίας ώστε να υπάρχουν εξ αρχής υγιής συνθήκες ανταγωνισμού σε όλους……… τους τομείς – στον παραπάνω υπάρχουν ?

    Υ.Γ
    Οι προτεραιότητες των παιδιών μας και μόνο αυτές με ενδιαφέρουν αυτή τη στιγμή.

  • τόσα χρόνια (καλά χρόνια) με τόσοοοοο κόσμο στην πανήγυρη τόσαααα χρήματα τί έγιναν? ( εκτός αν γίνεται άλλο έργο που δεν το ξέρουμε, να το μάθουμε) να βγούν στην επιφάνεια τα οικονομικά του ναού και στην συνέχεια να βοηθήσουμε όλοι μας.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.