Στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας; (του Χ. Κάτανα, με αφορμή το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αλιεία και Θάλασσα 2014-2020)

25 Μαΐου 2022
11:08

Από τις δεκαοκτώ επιχειρήσεις της περιοχής μας που εντάσσονται στο χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα «Ιδιωτικές επενδύσεις για την αειφόρο ανάπτυξη των αλιευτικών περιοχών» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αλιεία και Θάλασσα 2014-2020» μόλις δυο έχουν άμεση σχέση με την μεταποίηση αλιευμάτων. Οι υπόλοιπες δεκαέξι είναι επιχειρήσεις κατά κανόνα όπου εντάσσονται στο χώρο της εστίασης. Ως εδώ όλα σωστά, και το αναφέρω αυτό γιατί μετά από επικοινωνία όπου είχα με τους αρμόδιους στην ΑΝΚΟ, ενημερώθηκα πως υπήρχε η δυνατότητα να ενταχθούν και επιχειρήσεις όπου σχετίζονται με τον τουρισμό και καλό είναι να ξεκαθαριστεί αυτό. Επιπροσθέτως, οφείλω να ενημερώσω τους συμπολίτες μας, καθώς αρκετοί ήτανε αυτοί που με ρώτησαν, ίσως μάλιστα εύλογα, «γιατί να μη μπω και εγώ; Καφετέρια είχα σε παραλίμνιο χωριό», πως άνθρωποι τις ΑΝΚΟ ενημέρωσαν τους επαγγελματίες αλιείς καθώς και τους επαγγελματίες της εστίασης στα χωριά πέριξ της λίμνης και δεν υπήρχε το αντίστοιχο ενδιαφέρον. Μεταφέρω αυτούσια τα λεγόμενα τους, τα οποία και δεν έχω κανένα λόγο να αμφισβητήσω. Επίσης είναι άξιο αναφοράς πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα που αφορά την αλιεία σε και σε ηπειρωτικές και όχι μόνο παραθαλάσσιες περιοχές, εκπονήθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Γεννάται όμως εύλογα ένα σοβαρό πολιτικό ερώτημα που αφορά τις Π.Ε. Καστοριάς και Φλώρινας. Η ΑΝΚΟ μπορούσε να διαχειριστεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα στις Π.Ε Κοζάνης και Γρεβενών, επειδή η ΑΝΓΡΕ δε λειτουργεί. Οι αναπτυξιακές της Καστοριάς και της Φλώρινας έχουν ως προέδρους εκλεγμένους περιφερειακούς συμβούλους. Γιατί οι πρόεδροι αυτών των αναπτυξιακών, οι κ. Σαββόπουλος και Βασίλειου, δεν πρότειναν το εν λόγω πρόγραμμα ώστε να επωφεληθούν και οι επαγγελματίες αλιείς και της εστίασης που έχουν αναφορά στον τουρισμό στις Π.Ε Καστοριάς και Φλώρινας; Είμαι βέβαιος, γνωρίζοντας καλά τους δυο αυτούς πολιτικούς άνδρες, καθώς και το κύρος που έχει ο καθένας ξεχωριστά στις τοπικές κοινωνίες, πως δεν κατευθύναν τις αναπτυξιακές που προεδρεύουν γιατί δεν υπήρξε ενημέρωση από την έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη. Αυτός που φέρει την πολιτική ευθύνη στην έδρα, πρέπει να απαντήσει στο γιατί ολιγώρησε και εν τέλει κακοδιαχειρίστηκε για ακόμη μια φορά ένα πρόγραμμα με αντίκτυπο και πάλι την απώλεια χρημάτων από συμπολίτες μας στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, συγκεκριμένα στις Π.Ε Καστοριάς και Φλώρινας;

Οφείλω να υπενθυμίσω στον Περιφερειάρχη, πως μέσα στο έτος που διανύουμε ξεκινά και πάλι εφάμιλλο πρόγραμμα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Καλό θα ήταν να έχει στραμμένη την προσοχή του σε αυτό, ώστε οι συμπολίτες μας να επωφελούνται στο μέγιστο δυνατό βαθμό από τέτοιου είδους προγράμματα. Η εποχή δεν επιτρέπει περισσότερο κοινωνικό ούτε και οικονομικό μαρασμό, από πολιτική ολιγωρία. Εφόσον επιλέξατε να ασχολείστε με την αυτοδιοίκηση, οφείλεται να δώσετε τον καλύτερο εαυτό σας προς όφελος των συμπολιτών μας σε ολόκληρη την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Κάτανας Χάρης

29 σχόλια

  • Στην περιφέρεια Θεσσαλίας τρέχει νέο πρόγραμμα covid ενίσχυσης των πληττόμενων πολύ μικρών επιχειρήσεων. Στην Δυτική Μακεδονία είναι απλά Τετάρτη.

  • Άσε μας χάρη Κατανα. Τώρα που τα ξέρεις όλα για περιφερειακός σύμβουλος κάνεις μόνο ως εκεί φτάνει. Σε όλα έχεις γνώμη μας έχεις ζαλίσει.

    • Οχι ασε μας….θα σεβεσαι αυτον που εκανε περιφερειαρχη των Γιωρικα των κηπων με τις κοτουλες
      για να μπορεις εσυ σημερα να νιωθεις οτι σε σωζει ο ανυπαρκτος. Χαρις τον Κατανα επιασε το πενηνταρι πριν 3 χρονακια ακριβως σαν σημερα , αν δεν τον στηριζε ο Κατανας με πολλους τροπους ο γιωρικας σου δεν θα εβγαζε ουτε 20% στις εκλογες.

        • Ψεκασμένος εισαι εσυ και οι αυλικοι σου φιλοι που υποστηριζετε τον μιστερ κηπακοι και κοτουλες που μεσα σε 3 χρονια ερημωσε την περιοχη αυτος και η παραταξη του και το κομμα του ακομα περισσοτερο.

          Εμεις ξερουμε καλυτερα ποιος ευεγερτηθηκε και ποιος εκοβε βολτες στα πολιτικα γραφεια

  • Κατανα ευτυχώς έχουμε εσένα που συμπάσχει με τον πολίτη κ μαθαίνουμε κανένα νέο γιατί από τους τοπικούς άρχοντες όπως πάντα αφανείς !!! Μόνο για φαγοπότια κ τούρτες είναι

  • Θα έρθει η ώρα που θα πιουν το μικρό ποτήρι όσες αλχημείες και αν χρησιμοποιήσουν
    Βλέπε….ΕΠΤΑΚ!!!!

  • Εγώ περιμένω να δω τι θα γράψουν τα γκιούμια του Κασαπίδη, ω ρε θα είναι καλό το στραπάτσο στις επόμενες εκλογές .

    Κάτανα πάρε τα ηνία μπας και δούμε άσπρη μέρα γιατί με σώθκε το πίτουρο στις κοτούλες ….

      • περιμενε και θα δεις αν εχει συνδιασμο φιλε…περιμενε και θα τριβεις τα ματια σου και εσυ και μερικοι ακομη που ενοχλουνται στην περιφερεια.

    • Οτι και να πουν τα τρολ της αυλης του Κασαπιδακου φιλε μου μεσα τους το ξερουν καλα οτι εχει τελειωσει ο κυριος κηπακοι και κοτουλες….απλα εδω ακομα πουλανε το παπα τους και τολμανε να μας λενε οτι ποναμε απ το 50% που επιασε ο Γιωρικας τους.
      Εν τω μεταξυ αν δεν ηταν ο Κατανας να στηριξει τον Γιωρικα με χιλιους δυο τροπους ο μιστερ κηπακοι και κοτουλες δεν θα εβγαζε ουτε 20% στην καλπη του 19.
      Ουτε ευχαριστω δεν ξερουν να λενε στον ευεργετη τους.

      Παντως στις εκλογες που ερχονται θα πονεσουν περισσοτερο….οταν ο ιδιος τους ο ευεργετης θα στειλει τον Κασαπιδη ξανα στα ρεπορταζ πισω στους σταβλους.

  • ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΕΝΟΧΛΟΥΝΤΑΙ ΠΟΥ ΑΚΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΕΡΙΚΟΙ.
    ΠΕΣ ΤΑ ΚΑΤΑΝΑ. ΜΟΝΟ ΑΛΗΘΕΙΕΣ!!! ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ

  • Κασαπίδη για άλλη μια φορά αφανής ωραία η καρέκλα απόλαυσε την για λίγο ακόμη έρχεται να την πάρει ο Κατανας

  • Κασαπιδη βαλε τωρα τους αυλικους σου να διαψευσουν τις αληθειες του κατανα,εχεις στην απεξω τους συμβουλους σου και αυτο θα το βρεις μπροστα σου,νομιζεις οτι βγηκες απο την πρωτη κυριακη μονος σου,δες ποσους ψηφους σε φερανε συμβουλοι σου που τους αδειασες στην πορεια,μιλας μονο με ειδικους συνεργατες που θελω να τους δω υποψηφιους μαζι σου για να δεις τι σφαλιαρα θα φανε στις εκλογες,ομως το γνωριζουν οι ιδιοι και θα αποφυγουνε να εκτεθουνε ζητωντας ψηφο,μεγαλα παραδειγματα αχαριστιας ειναι σε Γιουλα-Σαββοπουλο-κιοσσε-γιατσο-βαβλιαρα κλπ,κλπ,κλπ,δυστυχως αποδειχτηκες λιγος για την περιοχη,δες λιγο πως κυνηθηκαν οι τζιτζικωστας-καχριμανης και θα δεις την ανεπαρκεια σου.

  • ΟΤΑΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ . ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΝ ΤΑ ΤΡΟΛ ΤΟΥ ΚΑΣΑΠΙΔΗ ΕΚΤΙΘΕΝΤΑΙ.ΓΙΑ ΑΚΟΜΥ ΜΙΑ ΦΟΡΑ Η ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΡΜΕΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ. Κ. ΚΑΤΑΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΣΟ ΕΜΠΕΙΡΙΣΤΑΤΟΜΕΝΗ ΑΠΟΚΑΛΗΨΗ ΠΟΥ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ ΚΑΝΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΕΚΑΝΕ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΒΑΛΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ. ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ!

  • Πω πω Κασαπίδη σε έσβησε ο Κατανας!!!! Τι τριπλά ήταν αυτή ρε κατανα !!! Εύγε παλικάρι σε περιμένουμε να σε δούμε περιφερειάρχη !!!

  • Σαφώς κι ο Κασαπίδης προς το παρόν αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων κι αυτό το λένε ακόμα και στενοί του συνεργάτες.
    Παίζει βέβαια με κουτσά άλογα. Καρυπίδης πλέον μηδέν και μόνο η Ζεμπιλιάδου αρθρώνει σοβαρό λόγο, αλλά λίγη.
    Κι ήρθε ο κ. Κάτανας, που αφού έκανε βόλτα στο ΠΑΣΟΚ,στους ΑΝΕΛ και προσπάθησε να μπει στη λίστα της ΝΔ – όπου προφανώς δεν θα τον βάλουν ούτε τώρα – να ασχοληθεί με την Περιφέρεια.
    Όχι ευχαριστούμε, δεν θα πάρουμε από την ανάγκη σας κάπου να πολιτευτείτε

  • Πέρασα ηχτε απ’ τη γέφυρα Ρυμνίου μποοοοοοο γκαβαθκα από τα φοτα χαχαχαχαχαχα ο νοον νοητό

  • Κατανα είσαι λεβεντιά κ μέσα σε όλα κατέβα για περιφέρεια το Αμύνταιο είναι δίπλα σου κ πελάτες σου κ οπαδοί σου

  • αν θες ναμιλησεις σοβαρα Κατανα, αν μπορεις βεβαια, πες για τα της αλιείας….Να γινει ιχθυοσκαλα, να γινεται ελεγχος στις ποσοτητες κ τα αλιευματα, τιμολογια κτλ….

    Ποια μεταποίηση αλιευμάτων μας λες κ εσυ οταν ο καθε επαγγελματιας κανει οτι θελει στην λιμνη……

  • ΤΕΛΙΚΑ ΟΛΟΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΕΜΕ
    Ο ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ ΗΤΑΝ Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ
    ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
    ΚΑΙ Η ΝΔ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.