Γ. Αδαμίδης: “Υπάρχει κι άλλος Όρμπαν και βρίσκεται στα Βαλκάνια”

26 Μαΐου 2022
21:05

Όλα δείχνουν πλέον ότι ο νεοφιλελεύθερος κατήφορος δεν έχει τελειωμό. Μία-μία ξηλώνονται μεθοδικά όλες οι δημοκρατικές κατακτήσεις του λαού μας και μεταξύ πολλών άλλων περιστέλλονται και μείζονα δικαιώματα συμμετοχικότητας των φοιτητών στα όργανα των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων. Είναι η νέα απόφαση ενός άλλου Όρμπαν που στη βαλκανική του εκδοχή ξεδιπλώνει σταδιακά το πολιτικό του σχέδιο στηριζόμενος στους χορηγούς του που σήμερα κατοικοεδρεύουν εδώ, στο γενέθλιο τόπο της Δημοκρατίας.
Αφού τα βάλανε πρώτα με τους εκπαιδευτικούς προσπαθώντας να τσακίσουν το ηθικό τους με τις εξαναγκαστικές αξιολογήσεις, αφού στραφήκανε κατά της δημόσιας και δωρεάν τριτοβάθμιας εκπαίδευσης μειώνοντας δραματικά τον αριθμό των εισακτέων, αφού αποφάσισαν να καταστείλουν με ακραίο τρόπο κάθε έκφραση αντίδρασης και διαφορετικής πολιτικής αντίληψης των εκπαιδευτικών θεμάτων βάζοντας μέσα στα Πανεπιστήμια ένστολους και ένοπλους να επιβάλλουν την τάξη, αφού φτάσαμε στο σημείο σήμερα να εκτοξεύουν τα ΜΑΤ κροτίδες από απόσταση ελάχιστων μέτρων εναντίον φοιτητών και να τραυματίζουν σοβαρά έναν απ’ αυτούς έρχονται τώρα και καταργούν τις φοιτητικές παρατάξεις μετά την πανωλεθρία που έπαθαν στις φοιτητικές εκλογές. Και επειδή αυτό και όχι οι δημοσκοπήσεις των καναλιών είναι αληθινό δείγμα προς τα που κινείται η κοινωνία είπαν να προλάβουν την επανάληψή του και να το διαγράψουν από τη συλλογική μνήμη.
Δεν φτάνει που τριτοβάθμιες εκπαιδευτικές μονάδες, οι κοιτίδες της κοινωνικής και πολιτικής χειραφέτησης, τα λίκνα της συλλογικής συνείδησης και της ανεξάρτητης σκέψης, μέρα με τη μέρα γίνονται παρακολουθήματα του μετανεωτερικού πανεπιστημίου, αυτού που κάτω από την πίεση των αγορών πότε χαρακτηρίζεται ψηφιακό, πότε μετατρέπεται σε επιχειρηματικό και άλλοτε βαπτίζεται εκσυγχρονιστικό, έρχονται τώρα και οι αυταρχικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης που αποπέμπουν τους φοιτητές από τα όργανα διοίκησης των ΑΕΙ και παραδίδουν αυτό τον ευαίσθητο κοινωνικό χώρο στον δεσποτισμό των πανεπιστημιακών δασκάλων και ποιος ξέρει σε ποιον άλλο που δεν μπορούμε να φανταστούμε σήμερα.
Αλλά την να περιμένει κανείς από τη Δεξιά. Την ξέρουμε και δεν θα τη μάθουμε τώρα. Εκείνο όμως που έχει ενδιαφέρον είναι να δούμε την τοποθέτηση απέναντι σ’ αυτά τα φαινόμενα εκείνων που επαίρονται για τις δημοκρατικές τους αξίες και αναζητούν ερείσματα στην προοδευτική παράταξη. Γιατί όπως φαίνεται έφτασε η ώρα να χωρίσουν τα στείρα από τα γαλάρια.

37 σχόλια

  • Πρόεδρε αν αναφέρεσαι σ’ αυτούς που ανακατεύονται με τους βόθρους και τα λύματα να είσαι σίγουρος πως είναι βασιλικότεροι του βασιλέως. Δεν τους καίγεται καρφί. Καμμιά έδρα παραπάνω να τσιμπήσουν στις εκλογές για να συνεχίσουν να τρώνε με χρυσά κουτάλια και να πίνουν από κρύσταλλα Βοημίας. Και άσε τον λαουτζίκο να υποφέρει…

  • σύντροφε Αδαμίδη
    Ουρμπανισμός είναι 100 άτομα να θέλουν να εμποδίσουν την δημιουργία της βιβλιοθήκης, ουρμανισμός είναι η κατάληψη του χώρου για 30 χρόνια, ουρμπανισμός είναι να στηρίζουν αυτές τις συμπεριφορές πολιτικά κόμματα,ουρμπανισμός είναι άτομα σαν και σένα που αρθρογραφούν για να μας πείσουν οτι αυτές οι συμπεριφορές αναβαθμίζουν την εκπάιδευση. Ουρμπανισμός είναι η άρνηση της αξιολόγησης.Με το να δηλώνεται αριστεροί δεν σημαίνει οτι απέχετε απο τον ουρμανισμό.

  • Όσο ποιο γρήγορα καταλάβεις ότι εσυ και οι όμοιοι σου περάσατε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τοσο το καλύτερο για εσένα γιατι θα σταματήσεις να ξεφτιλίζεσαι αλλά το κυριότερο θα είναι πολύ καλύτερα για την πατρίδα . Ορθοί τον χειροκροτούσαν στο Κογκρέσο οι Αμερικανοί βουλευτές για αυτά που έλεγε κύριε Αδαμιδη , για αυτό άλλου τα περί Ορμπαν .

    • Ο/Η Παρτι δεξιας τελος! Αρχιστε να το συνηθιζετε για να πονεσει και λιγοτερο! λέει:

      Το ποιος θα περασει στο χρονοντουλαπο της ιστοριας κανε λιγη υπομονη σε μερικους μηνες που θα εχουμε καλπες και θα το διαπιστωσεις με τα ματακια σου
      εκεινης της Κυριακης το σουρουπο λιγο μετα τα πρωτα exit polls. Φτανει να δεχτει το συνονθυλευμα σας την ηττα του και μην καταργησει και τις εκλογες γιατι ικανους σας εχουμε , οτι πραττει και η υπουργινα σας που καταργει τις φοιτητικες εκλογες στα πανεπιστημια μετα την κραυγαλεα ηττα της ΔΑΠ. Οι εποχες Λαμπρακη περασαν ανεπιστρεπτι οτι και να κανετε!

      • Έμαθες και τον Λαμπράκη , τρομάρα σου !!!! Τον αποθέωσαν στην Αμερική για την ομιλία του ,που μιλούσε για τις αξίες της δημοκρατίας . Για πες μας θυμάσε την παρουσία του Τσίπρα στην Αμερική με τον Κλίντον ,τον Τραμπ και στην Ελλάδα με τον Ομπάμα ? Γελούσαν και τα μάρμαρα του Παρθενώνα με τα Αγγλικά και την στάση του σώματος του .
        Άντε τραβά για δουλειά ή μήπως αυτή εδώ μέσα είναι η βασική σου δουλειά .

          • Έχετε τελειώσει, το 23 θα ξεμπερδεψουμε από τον Λαϊκισμό μια για πάντα, θα πάτε μονοψήφιο νούμερο και θα είστε ευχαριστημένοι

  • Η Σύγκλητος ασκεί κυρίως ακαδημαϊκές και ερευνητικές αρμοδιότητες. ”Αποτελείται από τους: Πρύτανης, Κοσμήτορες, Πρόεδροι και εκπρόσωποι ΕΕΠ, ΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ και φοιτητών.” Γιωρίκα τ΄αγούριμ’ δέβασον τογρία…
    Θα λέγνεσεν πούλιμ οτί κι ξερτσ να δεβάεις…
    Εγώ βέβαια θα σου πω ότι φτάνει σώσατε τη ΔΕΗ άφησέ κανέναν άλλο που ξέρει να γράψει για το πανεπιστήμιο. Βέβαια όπως βλέπεις οι φοιτητές συνεχίζουν να συμμετέχουν κανονικά.

    • Άσε “Γιωρίκας” σε έχουμε καταλάβει. Εσύ είσαι με τον ΣΕΒ και τα καρτέλ του φυσικού αερίου. Εμείς είμαστε “πλέμπα”.Και επειδή καταλάβαμε και από ποιό βουλευτικό γραφείο είσαι δεν θα σου κάνουμε τη χάρη να σε ανεχόμαστε για πολύ. Σκέψου το.

    • Ναι…τελείωσε το πανεπιστήμιο….στο πορτοραζ!!!καπου κοντά,στα Λευκάδια ήταν…..τι τραβά ο άνθρωπος,για να είναι υποψήφιος βουλευτής!

  • ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΑΔΙΟΡΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗ ΤΟΥΣ.

  • Τωρα εχει αποψη και για τα πανεπιστημια,τι να πεις ειναι καποιες φορες που δεν ξερεις αν πρεπει να γελασεις η να κλαψεις!!! Αντε βρε και πρυτανης!!!! Αχ θεε μου τι αλλο θα δουμε!!!!!

    • Ο/Η Παρτι δεξιας τελος! Αρχιστε να το συνηθιζετε για να πονεσει και λιγοτερο! λέει:

      Εδω εχει αποψη για τα πανεπιστημια η Κεραμεως που κατ’εντολη του αφεντικου της που δεν ξερει να ξεχωριζει ενα φασολι απο ενα ταξι – τρομαρα του το παιζει και αριστος – επειδη δεν μπορει να δεχτει την ηττα της παραταξης της στα πανεπιστημια καταργει τις φοιτητικες εκλογες τι να λεμε τωρα…

      • Αυτό είναι κλασικός Ζαίος, με τέτοιο νοητικό επίπεδο να εκφέρεις γνώμη και μάλιστα, να είσαι κατηγορηματικός ότι η υπουργός δεν ξεχωρίζει το φασόλι από ένα ταξί και εσύ είσαι ο ξύπνιος. Για τέτοιο θράσος μιλάμε σε τέτοια εικονική πραγματικότητα ζεις.

      • Ασε…το σανό!ποιες παρατάξεις καταργεί?αναφερεται στις εκλογές,για την συμμετοχή των φοιτητών,στα πρυτανικα συμβούλια…..επειδή,πέρα από….προβοκάτορας,είσαι και ανενημερωτος,μάθε ότι αυτό,ισχύει,από την εποχή του Γαβρογλου.Γιατί η συγκυβέρνηση,της πρώτης φοράς,με τον….Μπανο Καμμένο,δεν την κατάργησε?

        • Επειδη ο μεγαλυτερος γλυφτης της μπλε αυλης εισαι εσυ αλλα κυριως νομιζεις οτι η προπαγανδα που κανει το κομμα σου νομιζεις οτι θα την φαμε και εμεις…. 10 μερες δεν περασαν που η παραταξη σας εχασε και βγαινει αυτη η … κυρια μη πω τιποτα χειροτερο και λεει καταργω τις εκλογες για ποιο λογο το κανει? Και γιατι ειδικα τωρα?
          Αν εβγαινε η ΔΑΠ δεν θα ειχε κανει τιποτα απολυτως θα πανηγυριζε οπως πανηγυριζετε εσεις οι δεξιουληδες σαν ευτυχισμενοι δυστυχεις μεσα στην ανυπαρξια σας , οπως π.χ. στο Πανεπιστημιο της Θεσσαλιας που ενω ειναι κλειστο πηγατε και κανατε εκλογες και βγαλατε μονοι σας το αποτελεσμα οτι η ΔΑΠ ταχα εκει βγηκε πρωτη. Πρωτη φορα βλεπω να γινονται εκλογες με κλειστο τμημα και να βγαινει νικητης μονος του καποιος. Ρε πατε καλα? Μονοι σας τρεχετε και παλι βγαινετε δευτεροι? Αχαχαχαχα….τοσο πολυ κανετε σαν μωρα που δεν αντεχετε την ηττα? ΓΙατι δεν ειστε λιγο παντελονατοι να εχετε λιγο φιλοτιμο να πειτε ναι ρε χασαμε γιατι τα καναμε ολα μανταρα , καναμε λαθη.
          Και καθεσαι και μου λες τωρα για Γαβρογλου και πρασινα αλογα…πως δεν μας ειπες για την εποχη του Αρσενη τι γινοταν χαχαχα ελεος. Με αυτα τα επειχηρηματα τα σαθρα νομιζεις οτι θα ξανα εκλεγειτε ρε φουκαραδες? Οντως το πιστευεις οτι θα ξαναβγει το συνονθυλευμα σας?

          • προσπαθείς να το πιστέψεις και ο ίδιος ότι θα είστε πρώτο κόμμα
            Λοιπόν στις φοιτητικές εκλογές ψηφίζει το 7% οπότε ότι παρλαπίπες και να λες δεν έχουν αξία
            Εκλογές θα γίνοντε κανονικά αλλά κάτω από ενιαίο ψηφοδέλτιο ,νομίζω ότι μπορείς να καταλάβεις την διαφορά αλλά πάλι δεν είναι και σίγουρο.
            Στις επόμενες εκλογές θα έχουμε και αυτές με πεπερόνι
            ΕΧΕΤΕ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ

          • Τα χαχα είναι για να δώσεις κουράγιο στον εαυτό σου, λες ψέματα για τις εκλογές αλλά και πάλι με συμμετοχή 7% καμία οργάνωση δεν έχει δικαίωμα να γράφει για νίκη στις εκλογές. Όταν θα γίνουν οι εθνικές εκλογές τότε θα δούμε αν είναι αλήθεια οι δημοσκοπήσεις όπως το 2019

  • Συγχαρητήρια κ.Αδαμίδη για το επίκαιρο και αληθινό άρθρο σας!
    …ο Όρμπαν των Βαλκανίων…ίσως ο πιο τέλειος χαρακτηρισμός- όνομα του πολυονόματου -Εμμονικού και Χειροκροτημένου!!!!!

    • Την ξέρεις κοινωνιολόγε την παροιμία , σου ταιριάζει γάντι ,όπως και στον Αδαμιδη και όλους που έχουν παρόμοιες ιδέες.

      • ΠΟΣΗ ΓΛΥΚΑ ΕΧΕΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΝΕ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ .ΟΣΟ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΚΑΝΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΕΞΑΓΟΡΑΣΑΝ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΣΤΕΙΛΑΝ 10 ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΨΕ ΚΑΝΕΙΣ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΤΟ ΔΩΣΤΑ ΟΛΑ .

        • Εδώ Χατζησταύρου Master κοινωνιολόγος ,βλακείες λέει όπως πάντα ο Αδαμίδής,επειδή έχασε την κουτάλα.
          Υ.Γ. Σε αναζήρηση κοινωνιολόγου δεν βρήκα τίποτα

  • αδαμιδη στο λενε πολλεσ φορες..προλαβαινεισ να πας ξανα αλλου..αν σε δεχτουνε..ουτε τριτο κομμα δεν θα ειστε..για γελια ειστε..αφου φτασατε στο σημειο και αοαδαμιδης να μιλαει για τα πανεπηστημια..για γελια ειστε..

  • Αν το καλύτερο πολιτικό προσωπικό που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή είνια ο Αδαμίδης ζήτω που καήκαμε.

  • …να χωρίσουν τα στείρα από τα γαλάρια….
    φαινεται γιατι ήταν καλός .. το πως κατάληξε στη ΔΕΗ ειναι μυστήριο..

  • Είπε ο συνδικαλας της ΔΕΗ που μαζί με τους ομοίους του κατάντησαν την ΔΕΗ παρακολούθημα του ρουσφετιου, της αρπαχτης και της διαπλοκής. Και αφού μίλησε εμείς οι υπόλοιποι γελάσαμε απλά

  • Δεν έχετε καταλάβει και κάνετε πολιτική με τους ίδιους όρους με το 2015,αυτό είναι που θα σας βάλει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας
    Απ το πρώτη φορά αριστερά έχουμε πάει στο ΠΟΤΕ ξανά αριστερά ,θα το διαπιστώσεις το 2023 αλλά τότε θα φταίει το μιντιακό σύστημα πάλι

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.