ΤΕΛΙΓΙΟΡΙΔΟΥ-ΒΕΤΤΑ-ΠΕΡΚΑ: Ως πότε θα συνεχίζεται η καθυστέρηση των αποζημιώσεων των αγροτών της Ανατολικής Εορδαίας και της Νότιας Λεκάνης της Βεγορίτιδας;

27 Μαΐου 2022
11:02

 

 

Εδώ και μήνες η κυβέρνηση αλλάζει συνεχώς τη στάση της σχετικά με τις αποζημιώσεις για τα κεράσια, τα μήλα και τα καρύδια από τον παγετό της άνοιξης του 2021.

Οι αγρότες είναι αντιμέτωποι με ψεύτικες επαναλαμβανόμενες διαβεβαιώσεις των κυβερνητικών και τοπικών παραγόντων, αντιφατικές επίσημες δηλώσεις και στην πράξη καμία ουσιαστική στήριξη.

Μόλις στις 5 Μαΐου 2022 ο Υφυπουργός ΥΠΑΑΤ κ. Στύλιος απαντούσε επίσημα σε κοινοβουλευτική μας ερώτηση πως δεν θα υπάρξει αποζημίωση. Όταν δημοσιοποιήσαμε την απάντησή του λέγοντας πως “είναι ξεκάθαρο πως τα στελέχη του δήθεν «επιτελικού κράτους» είτε δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους είτε, ακόμα πιο ανησυχητικό, υπάρχουν προβλήματα με τη λύση της ad hoc αποζημίωσης των παραγωγών”, ο Διοικητής του ΕΛΓΑ κ. Λυκουρέντζος μίλησε για λάθος απάντηση του Υφυπουργού που προέκυψε από παραπληροφόρηση από υπηρεσιακούς παράγοντες. Την ίδια ώρα οι Βουλευτές της ΝΔ έσπευσαν να μας κατηγορήσουν. Ενδεικτικά, ο Υφυπουργός κ. Μ. Παπαδόπουλος με ιδιαίτερη σπουδή μας διέψευδε λέγοντας πως “από τις 20 μέχρι τέλη Μαΐου θα γίνουν οι πληρωμές”, ενώ ο Βουλευτής κ. Γ. Αμανατίδης προχώρησε σε μια προσβλητική προς εμάς δήλωση λέγοντας ότι βρήκαμε μια ευκαιρία να δηλώσουμε την παρουσία μας και διαβεβαίωνε επίσης πως “μέχρι τέλη Μαΐου θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις”.

Αποδεικνύεται στην πράξη, για μια ακόμη φορά, πως αυτό δεν είναι αλήθεια. Γίνεται πλέον ξεκάθαρο πως δεν υπάρχει σαφής προγραμματισμός και το μόνο που κάνουν  τα τοπικά στελέχη της ΝΔ είναι να προσπαθούν να κερδίσουν πολιτικό χρόνο εις βάρος των παραγωγών.

Με δεδομένο πως έχει εξαντληθεί η υπομονή του αγροτικού κόσμου καθώς  οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης αποδεικνύονται έωλες, σε μια εποχή οικονομικής ασφυξίας για το αγροτικό επάγγελμα,  ζητάμε για πολλοστή φορά να υπάρξει σαφές δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ οφείλει να στηρίξει τους παραγωγούς και να καταβάλλει άμεσα τις αποζημιώσεις.

Φτάνει πια ο «ολιστικός» τρόπος της πολιτικάντικης ασάφειας και των ανερμάτιστων ψεμάτων.

Βουλευτής Καστοριάς, Ολυμπία Τελιγιορίδου

Βουλευτής Κοζάνης, Καλλιόπη Βέττα

Βουλευτής Φλώρινας, Πέτη Πέρκα

6 σχόλια

  • μαρεσει που ρωτατε..ασφαλως μεχρι να ερθετε εσεις στην εξουσια..τοτε με μαγικο τροπο εναν νομο και ενα αρθρο θα τα παρουνε ολα ολοι..οτι ζητανε ..και παραπανω μαλιστα..απορω που αναρωτιεστε κιολας οι βουλευτεσ του συριζα..ενω ξερετε..εσεισ με εναν νομο και ενα αρθρο του πινικιο..

    • Οχι μωρε θα ξαναβγαλουμε τον Ζηκο του Χαρβαρντ
      που η φθηνοτερη ενεργεια ειναι αυτη που δεν καταναλωνεται , και φυσικα μιας και θα βλεπουμε πια ολιστικα και σφαιρικα την ζωη οπως μας υπεδειξε στο 1334ο διαγγελμα του (ουτε επεισοδια της λαμψης να ηταν) θα ζουμε ολοι στους αγρους και τα χωραφια ευτυχισμενοι.
      Μονο αυτος και το μεγαλο σοι του θα πλουτιζει.

  • Όλοι γνωρίζουν αλλά εμπαίζουν τον αγροτικό κόσμο
    Επιδότηση πετρελαίου λιπασμάτων πληρωμές αγροτών η μόνη τάξη που δεν πήρε τίποτα
    Όσο για το ρεύμα και εφόδια στον θεό
    Δυστυχώς έχουμε μνήμη το 2019 είμασταν απέξω και τότε από τον παγετό κυρία πρώην υπουργέ
    Υπάρχει ευθύνη με ονοματεπώνυμο ΕΛΓΑ ποιος ας το διερευνήσουν μόνη λύση η δικαστική και όχι μόνο διέξοδος και άλλα πολιτικά μέτρα εκλογές έρχονται μόνο με την ψήφο σου αγρότη μπορούν να καταλάβουν το διαχρονικό έγκλημα
    Η απογραφή αδιάψευστος μάρτυρας η συρικνοση της υπαίθρου ο οικονομικός μαρασμός και όχι μόνο
    Μόνη διέξοδος ο διαρκής αταλάντευτος αγώνας μέχρι τελικής δικαίωσης
    Ύπαιθρος χωρίς υγεία συγκοινωνία παιδεία νεολαία τελειώσαμε

    • Ο/Η Να χαρείς το καλοκαιράκι γιατί απο χειμώνα ερχονται δυσκολες μέρες για το συνονθυλευμα σας! λέει:

      Μπα…μαλλον εσεις θα φυγετε οσονουπω
      γιατι εμεις δεν θελουμε αλλο σωσιμο απο τον καταστροφικο σας συρφετο 3 χρονια ηταν υπεραρκετα
      για να ζουμε σαν ικετες στο σκοταδι που μας βυθισατε. Τωρα τελειωνει το τουνελ και βγαινουμε στο φως. Οποτε αρχιζε να συνηθιζεις σιγα σιγα στην ιδεα οτι σε λιγοτερο απο 11 μηνες απο τωρα θα εισαι αντιπολιτευση και μαλιστα με χαμηλοτερο ποσοστο απ αυτο που εχει τωρα ο Συριζα 😉

  • Έτσι είναι, η κατάσταση στους αγρότες και κτηνοτρόφους είναι τραγική. Πρέπει να βρούν τρόπο να βοηθηθούν γιατί χωρίς την δική τους ανάσταση , ακολουθεί ο Γολγοθάς για όλους μας. Αν δεν παράξουν οι αγρότες τα δύσκολα θα τα βρούμε μπροστά μας και δυστυχώς σύντομα.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.