Δημήτρης Παγούνης vs Funky Monkey Κοκτέιλ – Μια από τις πολλές θαυμαστές ιστορίες της εξέλιξης της ανθρώπινης κουλτούρας στο πέρασμα των αιώνων

28 Μαΐου 2022
13:47

Πίσω από κάθε μπάρα κρύβονται αμέτρητες ιστορίες που πολλές φορές δημιουργούν μικρές αφηγήσεις που μπορείς να αντιληφθείς μέσα σε ένα ποτήρι. Εξιστορούνται πτυχές της προσωπικότητας του Bartender μέσα από την δημιουργία κάθε cocktail. Πολλές φορές και οι εποχές που ζούμε παίζουν καταλυτικό ρόλο στην έμπνευση και την υλοποίηση ενός χρωματιστού περιεχομένου που σήμερα μπορείς να το αποκαλέσεις και τέχνη! Μια τέχνη που καθορίζει και ενεργοποιεί στο έπακρο τις ανθρώπινες αισθήσεις.

Η ιστορία ξεκινάει σε ένα από τα ιστορικότερα μπαρ τις Κοζάνης. Ήταν η “Αποκάλυψη” το έναυσμα για να ξεκινήσει ίσως το πιο συναρπαστικό ταξίδι στον χώρο του Bartending o Δημήτρης Παγούνης!

«Η επικοινωνία με τον κόσμο και τα αποστάγματα με έκαναν να ερωτευτώ την μπάρα σε ελάχιστο χρόνο»

Οι στιγμές που συλλέγεις στη ζωή σου μέσα από την μπάρα συνδιαμορφώνουν τον χαρακτήρα σου και πολλές φορές καθορίζουν τις επιλογές σου. Ίσως να ψάχνεις και μια στέγη για να φιλοξενήσει τις εικόνες και τα βιώματα που αποκόμισες!

Τα παλιά τα χρόνια της νεότητάς μας, το cocktail φάνταζε κάτι το μακρινό και απλησίαστο πολλές φορές! Η αγάπη κάποιον ανθρώπων όμως για τη δουλειά πίσω από την μπάρα δημιούργησε τις συνθήκες, το σέικερ να ακολουθήσει τα χνάρια της τέχνης!

«Με το πέρασμα του χρόνου ο κόσμος εκπαιδεύτηκε και η νέα γενιά έρχεται πιο δυνατή να αναγάγει το Bartending σε μια μοναδική μορφή τέχνης»

Η καθημερινότητα σε γεμίζει εικόνες, ακόμα και σε ένα οικογενειακό τραπέζι η έμπνευση για την μοναδική συνταγή έρχεται και ακολουθεί τους κανόνες της διατύπωσης. Το μυαλό και οι αισθήσεις είναι πάντα σε εγρήγορση. Σε κάθε γωνιά βρίσκετε η επόμενη συνταγή για το cocktail που περιμένεις να εξιτάρει τον πελάτη.

«Να το αγαπάς, να το εξελίσσεις και να ακολουθείς τις τάσεις»      

Η τέχνη του cocktail τρέχει με γοργούς ρυθμούς και πρέπει να συμβαδίζεις με τις νέες τάσεις της γέννησης της συνταγής! Ίσως ο χώρος του σέικερ λειτουργεί και σαν είδος μαγειρικής! Να συνδυάσεις και να αποτυπώσεις τις γεύσεις!

Το κοκτέιλ δεν είναι μόνο μια απολαυστική ανάμειξη ποτών, είναι κυρίως μια ανάμειξη γεύσεων, συναισθημάτων και συγκινήσεων, μια πραγματική τέχνη, η οποία έχει τη δική της ιστορία η οποία μεγαλουργεί και συναρπάζει!

Το ταξίδι συνεχίστηκε στο νησί των ανέμων. Εκεί που η δουλειά ενός Bartender είναι επίπονη και απαιτητική.

«Το τουριστικό προϊόν της χώρας είμαστε όλοι εμείς»

Ο Δημήτρης δεν φοβήθηκε και εκμεταλλεύτηκε τα σκληρά ωράρια για την αποκόμιση γνώσεων που τον έφεραν σε θέση να μπορεί να ορίζει την δουλειά του.

«Για να φτάσεις σε υψηλό επίπεδο πρέπει να είσαι εργατικός και φιλομαθής»

Το ωράριο μπορεί να τελείωσε αλλά η δουλειά ποτέ! Συνεχίζει να ανοίγει βιβλία κι να απορροφάει σαν σφουγγάρι γνώσεις που τον βοηθούν να μεγαλώσει το ανάστημά του σε έναν χώρο με μεγάλο ανταγωνισμό.

«Την αγαπώ τη δουλειά μου και αυτό μεταδίδετε στον κόσμο του Funky Monkey βλέποντας ευχαριστημένους πελάτες»

Funky ορίζεται ο πλουραλισμός έντονων χρωμάτων κάνοντας δημιουργικό το θυμικό και Monkey η ανεμελιά των στιγμών ανάμεσα σε χαμόγελα και συζητήσεις ανθρώπων που γίνονται μια παρέα.

Η δημιουργία του ξεχωριστού χώρου του Funky Monkey ήρθε να φωλιάσει τη συλλογή εμπειριών και αναμνήσεων. Βρήκανε στέγη τα οδοιπορικά της μπάρας και μετουσιώθηκαν σε έναν χώρο ταξιδιάρικο και ονειρικό!

Το μεράκι της οικογένειας αποτυπώθηκε σε κάθε γωνιά του μαγαζιού. O Δημήτρης και η αδερφή του η Βάσω πήραν την παλέτα χρωμάτων και διαμόρφωσαν το Funky Monkey. Αναπαλαιώσεις αντικειμένων, προσωπική δουλειά και αγάπη για το αποτέλεσμα είναι τα στοιχεία που οδήγησαν το Funky Monkey σε έναν χώρο που αγαπήθηκε από τους ανθρώπους της πόλης!

«Οι υπηρεσίες, η διακόσμηση και η μυρωδιά του χώρου με κάνουν να θέλω να δίνω το 100% του εαυτού μου»

Από την αυλή των λουλουδιών και των χρωμάτων μέχρι το εσωτερικό το Funky Monkey σε κάνει να θέλεις να στέκεσαι και να κοιτάς. Σαν ένα μουσείο που αγκαλιάζει την τέχνη του εικαστικού και αφήνει να ορίζεις εσύ τα εκθέματα.

Είναι και αυτό το μουσικό χαλί που ο ήχος γίνεται έκφραση υψηλότερη από κάθε φιλοσοφία. Το Funky Monkey είναι ο καθρέφτης της ζωής, των συναισθημάτων, του ίδιου μας του εαυτού, σημείο επαφής και γέφυρα επικοινωνίας με άλλους ανθρώπους.

Η δουλειά του Bartending πλέον ανοίγει διάπλατα τις πόρτες στη νεολαία για να ακολουθήσει τα χνάρια που δημιουργήσαν οι παλαιότεροι και να σταθεί ως ένας επαγγελματικός προσανατολισμός με αυξανόμενη ζήτηση.

Ακολουθήστε τη μυρωδιά λοιπόν και αφεθείτε σε έναν χώρο που γεννάει γευστικούς προορισμούς και ταξιδιάρικες επιθυμίες μέσα από τον καμβά ενός σέικερ και ενός ποτηριού!

Funky Monkey – Cocktails & Coffee

Αλιάκμονος 1, Κοζάνη – 2461041293

togethermag.gr – Στελιος Φουντογλου

 

Ένα σχόλιο

  • Δημήτρης Παγούνης vs Funky Monkey Κοκτέιλ δε βγάζει νόημα vs σημαινει εναντίον.. ωραία κοκτέιλ παντως

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.