Μητροπολίτης Σερβίων & Κοζάνης Παύλος: “Μάταια παιδεύονται όσοι θέλουν την Ελλάδα χωρίς πίστη”

28 Μαΐου 2022
15:03

Στη σημερινή υποδοχή (σ.σ. το απόγευμα) της Τιμίας Κάρας του Οσίου Αλεξίου «ανθρώπου του Θεοῦ» -από την Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας Καλαβρύτων- στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Κοζάνης αναφέρθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος στο Πρακτορείο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ (ope.gr). Ακούστε τα όσα ανέφερε ο Σεβασμιώτατος στη χθεσινοβραδινή τηλεφωνική επικοινωνία την οποία είχε με τον δημοσιογράφο του ope.gr, Αντώνη Μακατούνη: “Ο Άγιος Αλέξιος είναι εκείνος ο οποίος με την Παναγία μας κατευόδωσε την Επανάσταση του 21 διότι το λάβαρο και η Επανάσταση ευλογήθηκε την επομένη (σ.σ. 18η Μαρτίου) της Πανηγύρεως του Αγίου Αλεξίου. Συμβολικά μπήκε η 25η Μαρτίου από τον Καποδίστρια και από τον Όθωνα μετά” αναφέρει αρχικά και μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

Εν συνεχεία προσθέτει, “Ο Έλληνας στο πίσω μέρος του κεφαλιού του από αρχαιοτάτων χρόνων έχει το θείον, το άγιον και το ιερόν. Όλες οι τραγωδίες, όλος ο Όμηρος είναι για το θείον, για το άγνωστο, το τέλειο κ.α. Αυτός είναι ο Έλληνας, δεν αλλάζει. Εις μάτην θα παιδεύονται όλοι εκείνοι που διαχρονικά πιστεύουν ότι θα καταργήσουν την πίστη και θα κάνουν την Ελλάδα ουδετερόθρησκον κράτος” καταλήγει, μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιώτατος.

Μέχρι την 4η Ιουνίου θα παραμείνει η Τιμία Κάρα στην Κοζάνη
Αναλυτικότερα, η Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης θα υποδεχθεί σήμερα το απόγευμα (18.30) την Τιμία Κάρα του Οσίου Αλεξίου «ανθρώπου του Θεοῦ» -από την Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας Καλαβρύτων- στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Κοζάνης.

Η Τιμία Κάρα θα παραμείνει στο Ναό μέχρι το Σάββατο 4 Ιουνίου.

Η υποδοχή θα γίνει με προεξάρχοντα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλο και εν συνεχεία θα τελεσθεί Μέγας Εσπερινός.

 

ekklisiaonline.gr

21 σχόλια

  • Αν προφήτευε ο Όμηρος σε τι χέρια θα πέσει η Ελλάδα,θα κοιμόταν μέρα- νύχτα και δε θ άγραφε λέξη!
    Ειδικά σε χέρια ανίδρωτα και αδούλευτα!!!!!!

  • Καθ όσον απεχουσιν Ανατολαι από Δυσμών,απεχετε εσείς απ’ τον Όμηρο!
    Εκείνος πίστευε κι ας μην έβλεπε,εσείς όλοι βλέπετε,αλλά δεν πιστεύετε!!
    Αφήστε τον Όμηρο στην ησυχία του!!

  • Ο Όμηρος δεν ήταν ΥΠΟΚΡΙΤΗΣ και ΦΑΡΙΣΑΙΟΣ!!!!!!!
    Έγραφε,δεν οργίζονταν και δεν υπόκρινονταν,μόνον οι ήρωες του οργίζονταν ή υπόκρινονταν!!
    Σύγκριση;ΟΥΔΕΜΙΑ!!!!!!

  • άστοχο το σχόλιο για τον Όμηρο και την αρχαιότητα γενικά, όταν ο τίτλος λέει για την χριστιανική πίστη σας. οι αρχαίοι πίστευαν σε άλλους θεούς.

  • Για να το λες εσύ το αντίθετο θα είναι!!!
    Όλους τους διώξατε από την εκκλησία εσείς οι δεσποταδες!!!

    • ΤΙ ΤΟΝ ΝΙΑΖΕΙ;ΜΗΠΩΣ ΙΔΡΩΝΕΙ Τ΄ΑΥΤΙ ΤΟΥ; Αξία απλώς του δίνουμε και περισσότερο σε τέτοιους τύπους αρμόζει η πλήρης απαξίωση.ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΔΕΣΠΟΤΙΚΕΣ ΠΟΜΦΟΛΥΓΕΣ, ΦΤΑΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΑ ΑΠΟΛΙΘΩΜΑΤΑ!!!

      • Αυτό θέλουν όμως. Να λένε και να κάνουν ό,τι θέλουν και όποτε θέλουν και εμείς να μην μιλάμε. Δεν θα τους το επιτρέψουμε. Ακόμη και αυτά τα σχόλια μπορεί να είναι το ελάχιστο, όμως είναι κάτι και αυτά. Καλά, το τελευταίο που είπες ότι φτάνει με όλα τα μεσαιωνικά απολιθώματα δεν θα μπορούσα να το πω καλύτερα! Συμφωνώ απολύτως!

  • Ο μη όρων,τι συμβαίνει στην κοινωνία ,μιλάει για τον Όμηρο!
    Οι απαθείς και θεατές των ανθρωπίνων προβλημάτων,ζήλωσαν τη Δόξα και την αξία του εργασιομανούς Ομήρου!!!!!
    Για γέλια;για κλάματα;

  • Εάν στο Ισραήλ,υπήρχε ένας Όμηρος,ένας Αριστοτέλης,ένας Σωκράτης,ένας Πλάτων,θα υπήρχε και ένα ίδρυμα θεραπείας της θρησκευτικής Υποκρισιας!!!!
    Αν κι εγραψα αυτά,κάθε φορά που βλέπω στην Εικόνα ,Τον Σταυρωμένο Χριστό μας,λυπαμαι κι εγώ μαζί Του,για το κατάντημα των σταυρώτών Του,της εποχής Του και τους διαχρονικούς σταυρωτές και Υποκριτές Του!!!!!

  • για αυτό η εκκλησία σας κατέστρεψε όλα τα τα μνημεία από τους αρχαίους και τα εκανε δήθεν χριστιανικά για να βγαίνεις εσύ να λες για τον Όμηρο!!!

  • Διαβαζοντας από τη βιογραφία του Ομήρου” δεν έτρωγε ποτέ αστακομακαρονάδες και όταν περνούσε μπροστά από βίλες της εποχής του, αν και δεν έβλεπε,έφτυνε τα γένια του”!!!!

  • Κάτι τέτοια λέγονται και ο Μεσαίωνας βρίσκεται …ακόμα στην αρχή του και η ζωή συνεχίζεται και η Υποκρισία;ανθεί και φέρει κι άλλη.
    Όμηρε,αναπαυσου δίπλα στην Ιλιάδα και στην Οδύσσεια σου,ν αναπαύονται και οι Υποκριτές στα πλουμιστα στρώματα της Υποκρισίας,τα πολύ αφράτα.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.