Tην ανάθεση – χωρίς μισθό – καθηκόντων Καλλιτεχνικού Συμβούλου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης στον ηθοποιό, σκηνοθέτη και θεατρικό παραγωγό Λευτέρη Πλασκοβίτη προγραμματίζει η διοίκησή του. Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες του kozan.gr, που αποκαλύπτει τη συγκεκριμένη εξέλιξη, η συγκεκριμένη απόφαση αναμένεται να παρθεί από το Δ.Σ. λόγω του ότι η θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή συνεχίζει να παραμένει “ορφανή”, παρά το γεγονός ότι έχουν παρέλθει δύο μήνες από το αίτημα του του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. προς το αρμόδιο Υπουργείο Πολιτισμού για επανεξέταση της επιλογής του κ. Παναγιώτη Βασιλειάδη (για τη θέση του Καλλιτεχνικού Δ/ντη).

Εφόσον συμβεί η συγκεκριμένη εξέλιξη οι αρμοδιότητες του καλλιτεχνικού συμβούλου ορίζονται ως εξής:

 

  1. Εισηγείται στο Δ.Σ. τον καλλιτεχνικό προγραμματισμό, το απαραίτητο καλλιτεχνικό προσωπικό και τους συνεργάτες καθώς και όλα τα θέματα που έχουν σχέση με την καλλιτεχνική δημιουργία και το πρόγραμμα δράσης (εκπαιδευτικά, κοινωνικά προγράμματα κλπ.). Επίσης εισηγείται συμπαραγωγές με θέατρα του εσωτερικού και του εξωτερικού καθώς και συνεργασίες με άλλα Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα.

  2. Καταρτίζει τον προϋπολογισμό των έργων και τον ετήσιο προϋπολογισμό λειτουργίας και δράσεων του θεάτρου.

  3. Είναι υπεύθυνος για την όλη, εντός του προϋπολογισμού του θεάτρου προετοιμασία, οργάνωση και εκτέλεση κάθε καλλιτεχνικής παραγωγής του θεάτρου, επιβλέπει την προετοιμασία των έργων που ανεβαίνουν, καθορίζει το ωράριο δοκιμών και παρακολουθεί και ελέγχει την εργασία όλων των κατηγοριών του προσωπικού που ασχολείται με τις παραγωγές του θεάτρου.

  4. Επιβλέπει και δίνει κατευθύνσεις και εντολές για την σωστή και έγκαιρη σκηνική, σκηνογραφική, μουσική, ενδυματολογική και κάθε άλλη αναγκαία προετοιμασία, δοκιμή και παράσταση κάθε παραγωγής, για κάθε μία από τις οποίες εγκρίνει τις επιμέρους δαπάνες των παραγωγών στο πλαίσιο της ευθύνης του και για την τήρηση του προϋπολογισμού τους.

  5. Αποφασίζει για τις παραστάσεις και τις διανομές μετά από εισήγηση του σκηνοθέτη καθώς και τις περιοδείες εντός της Περιφέρειας ή άλλες περιοδείες, τις εμφανίσεις σε Φεστιβάλ ή άλλες εκδηλώσεις, με τη σύμφωνη γνώμη του Δ.Σ., εφόσον δεν περιλαμβάνονται στον συγκεκριμένο ετήσιο προγραμματισμό. Επίσης εισηγείται για την καλύτερη δυνατή προβολή των εκδηλώσεων του Θεάτρου και τη σχετική δαπάνη.

  6. Εισηγείται στο Δ.Σ., την πρόσληψη καλλιτεχνικού προσωπικού ορισμένου χρόνου για την πραγματοποίηση καλλιτεχνικών προγραμμάτων και δύναται κατόπιν σχετικής απόφασης του Δ.Σ. και σύμφωνα με τις διατάξεις του κανονισμού να το προσλαμβάνει.

  7. Προτείνει στο Δ.Σ. σχέδιο Εσωτερικής Λειτουργίας του Θεάτρου.

  8. Προτείνει την αγορά ή ενοικίαση του απαραίτητου εξοπλισμού για την ικανοποιητική λειτουργία του Θεάτρου και των παραγωγών του. Κατ’ εξαίρεση, για την κάλυψη εκτάκτων αναγκών που σχετίζονται με τις θεατρικές παραγωγές, αποφασίζει για τις ανάλογες δαπάνες, εφόσον το συνολικό ποσό δεν υπερβαίνει το 1/10 της συνολικής ετήσιας επιχορήγησης προς το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. από το ΥΠ.ΠΟ.Α. και το Δήμο Κοζάνης και μετά από σύμφωνη γνώμη του Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.Ε. ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης.

  9. Υποβάλλει έγκαιρα κατ’ έτος και μετά το πέρας του οικονομικού έτους, απολογισμό του έργου του καθώς και οικονομικό απολογισμό στο Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.Ε. ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης για έγκριση, ο οποίος στη συνέχεια υπόκειται και στην έγκριση του ΥΠ.ΠΟ.Α.

  10. Φροντίζει για την οργάνωση των εν εξελίξει παραγωγών του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης.

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΛΑΣΚΟΒΙΤΗΣ – BIOGRAFIKO

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κέρκυρα.

 Στα 18 του κατεβαίνει στην Αθήνα για πανεπιστημιακές σπουδές, αλλά …τον κερδίζει το θέατρο.

19841998 μετά την αποφοίτηση του από την δραματική σχολή, εργάζεται ως ηθοποιός (Εθνικό Θέατρο, Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, Ελεύθερο Θέατρο) συμμετέχει σε παραστάσεις Αρχαίου Δράματος, Κλασικού και Νεοελληνικού ρεπερτορίου.

Συμμετέχει επίσης σε αρκετές τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές σειρές και σε 4 κινηματογραφικές ταινίες.

19951998 είναι ειδικός συνεργάτης, αρχικά, του Καλ/κού Δ/ντήτου Εθνικού Θεάτρου (Νίκος Κούρκουλος) και στη συνέχεια του του Καλ/κού Δ/ντήτου ΚΘΒΕ (Βασίλης Παπαβασιλείου), για καλλιτεχνικά και οργανωτικά θέματα.

1998-2007 μαζί με έναν φίλο του ιδρύουν το «Θέατρο Διαδρομή», αναλαμβάνουν και ανακατασκευάζουν το Θέατρο Βασιλάκου, όπου και παρουσιάζουν με μεγάλη καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία, δικές τους παραγωγές.

2007-2015 κάνει δ/νση και οργάνωση παραγωγής και περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, με θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες(Πάριου – Μαρινέλας – Χατζή κ.ά)

2015-2020 συναντά τα παιδιά της Ομάδας Ιδέα (Κώστα Γάκη και Κων-νο Μπιμπή) και αναλαμβάνουν το ιστορικό Θέατρο Άλφα, όπου παρουσιάζουν με τεράστια επιτυχία παραστάσεις αρχαίου δράματος, κλασικού ρεπερτορίου, αλλά και έργα νέων Ελλήνων συγγραφέων.

Ως Θεατρικός Παραγωγός και αιχμή κυρίως παραστάσεις Αρχαίου Δράματος, συμμετέχει σε όλα τα μεγάλα φεστιβάλ της Ελλάδας (Επίδαυρος, Ηρώδειο, Δωδώνη, Φίλιπποι, Πάτρας, Δελφοί, κ.ά), της Κύπρου και το 2004, με την βοήθεια του Ζουλφί Λιβανελί, πείθει τους Τούρκους να παρουσιαστεί για πρώτη φορά Αρχαίο Δράμα (Τρωάδες) στο Αρχαίο Θέατρο της Τροίας.

Συνεργάζεται με όλους σχεδόν τους μεγάλους και καταξιωμένους Έλληνες καλλιτέχνες στο χώρο του θεάτρου και της μουσικής, αλλά ταυτόχρονα εμπιστεύεται και συνεργάζεται με νέους και ταλαντούχους καλλιτέχνες.

Ως Σκηνοθέτης συνεργάζεται με διάφορες θεατρικές ομάδες και σχήματα όπου αναλαμβάνει την σκηνοθεσία έργων, κυρίως νεοελληνικού ρεπερτορίου. (Αγριόπαπια /Ίψεν, Γενικός Γραμματέας/ Καπετανάκη, Φιντανάκι/Χορν, Το φιόρο του Λεβάντε/ Ξενόπουλος, Το παράξενο Ζευγάρι/ Σάιμον, Καλιφόρνια Ντρίμιν/ Κατσικονούρης) κλπ.

Από το 1983 μέχρι σήμερα, άλλοτε ως μέλος επιτροπών και άλλοτε ως φυσικό πρόσωπο, συμβάλει στην ίδρυση των ΔΗΠΕΘΕ και συμμετέχει σε πολλές ημερίδες για την δράση και την πορεία τους. Αντιπαλεύει τις φωνές και τις απόπειρες κατάργησης τους και προτείνει την οικονομική τους ενίσχυση από το ΥΠΠΟΑ και την Τ.Α

Μέλος επιτροπής του ΥΠΠΟΑ για τις Δραματικές Σχολές, επί σειρά ετών, μέλος της κριτικής επιτροπής στο Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Λάρισας, της κριτικής επιτροπής του Φεστιβάλ ερασιτεχνικών θιάσων της Καρδίτσας κλπ.

Ενεργό μέλος του ΣΕΗ (1984-2004) και για 4 χρόνια ΓΓ του και ιδρυτικό μέλος και μέλος του ΔΣ του εισπρακτικού οργανισμού για τα συγγενικά δικαιώματα των ηθοποιών «ΔΙΟΝΥΣΟΣ».

Παράλληλα με την καλλιτεχνική του δραστηριότητα έχει παρακολουθήσει σεμινάρια της ΕΕ στους τομείς Διοίκηση Επιχειρήσεων, Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ

Ως ενεργός και ανήσυχος πολίτης, συμμετέχει σε κινήματα ειρήνης, σε επαγγελματικά, πολιτιστικά και τοπικά σωματεία, κ.λ.π.