kozan.gr: Εκδήλωση με θέμα τις γυναικοκτονίες παρουσίασε, το απόγευμα της Δευτέρας 30/5, το 5ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας (Φωτογραφίες & Βίντεο)

31 Μαΐου 2022
18:01

«Γυναικοκτονίες» το φαινόμενο που τα τελευταία χρόνια συγκλονίζει την Ελληνική κοινωνία, ευαισθητοποίησε καθηγητές και μαθητές του 5oυ Γυμνασίου Πτολεμαΐδας, οι οποίοι, στη βάση της συγγραφής ενός πρωτότυπου σεναρίου, ως  τηλεοπτική εκπομπή, με τη διανομή ρόλων σε μαθητές( εγκληματολόγος, ιατροδικαστής, δικηγόρος), το παρουσίασαν    το απόγευμα της Δευτέρας 30/5, στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαϊδας με στόχο να αφυπνίσουν το ενδιαφέρον των μαθητών για την εξάλειψη της έμφυλης βίας στις επόμενες γενιές. Οι μαθητές ανέλαβαν να ερευνήσουν τον Ποινικό Κώδικα, την Αγία Γραφή, το ψυχολογικό προφίλ των γυναικοκτόνων τις ψυχολογικές και ψυχιατρικές διαστάσεις, αλλά και τις αιτίες, που οδηγούν τους θύτες στο έγκλημα, καθώς και τους λόγους, που διστάζουν οι γυναίκες να μιλήσουν ή να φύγουν από το κακοποιητικό τους περιβάλλον.

 

4 σχόλια

  • Καταπληκτική εκδήλωση! Εμπεριστατωμενη, πολύπλευρη, απ αυτές που τιμούν τα σχολεία, τους καθηγητές, τους μαθητές και το πολύπλευρο έργο τους. Μπράβο στην διευθύντρια, την υπεύθυνη καθηγήτρια της δράσης και στους μαθητές!

  • Ποιες γυναικοκτονιες βρε φανταγμενα άνθρωποι είναι και οι γυναίκες άρα ο σωστός όρος είναι ανθρωποκτονίες άντε γίνατε μοντέρνοι όλοι/ες ξαφνικά….ότι σας πλασάρει η δύση πρώτοι και πρώτες το αρπαζετε !!!

  • Αν παρακολουθούσες την εκδήλωση θα ήσουν ενημερωμένος…. Σ έχουν προλάβει γιατί τα παιδιά αντίθετα μ εσένα ερευνησαν ενημερώθηκαν και πληροφορησαν σωστά. Δεν κομιζεις γλαύκας εις Αθηναν… Κρίμα γιατί προτρέχει η γλώσσα του μυαλού σου… Και θέλεις για τους δικούς σου μικρούς λόγους (φανταγμενα κλπ…) να ακυρώσεις μια θαυμάσια εκδήλωση. Τα παιδιά μελέτησαν. Μπράβο τους.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.