kozan.gr: Λ. Μαλούτας, σχεδόν εξοργισμένος: “Όταν ακούω ότι τα φωτοβολταϊκά κάνουν ζημιά στο περιβάλλον και δε λέμε καμιά κουβέντα για τα 70.000 στρέμματα που έχει διαλύσει η ΔΕΗ στην περιοχή” – Οι άστοχες συγκρίσεις του Δημάρχου, η υποκρισία του αλλά κι η προσπάθεια υποτίμησης της νοημοσύνης των δημοτών (Βίντεο)

2 Ιουνίου 2022
07:48

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης, στη συζήτηση για την έγκριση μιας σειράς δημοπρατήσεων δημοτικών εγκαταστάσεων, στην κοινότητα Λιβερών, για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών, ο Δήμαρχος Κοζάνης, Λ. Μαλούτας, ο καταγεγραμμένος, πλέον, ως ένας εκ των κορυφαίων στις κυβιστήσεις, αιρετός της περιοχής, ειδικά στα ενεργειακά ζητήματα, σε μια ακόμη προσπάθειά του να αποδομήσει την επιχειρηματολογία όσων μιλούν για τη ζημιά που κάνουν τα φωτοβολταϊκά στο περιβάλλον,  προέβη σε μια σειρά από άστοχες λαϊκίστικες συγκρίσεις σε σχέση με τη δραστηριότητα της ΔΕΗ στην περιοχή, ενώ το εξωφρενικό, για να μην πούμε εξοργιστικό, ήταν όταν αναφέρθηκε στους πυλώνες υψηλής τάσης χαρακτηρίζοντας υποκριτές όσους ανησυχούν όταν, οι πυλώνες, για παράδειγμα, περνούν 150-200 μέτρα έξω από τα χωριά, όταν, όπως χαρακτηριστικά είπε: “κάποτε “μοιράζαμε” οικόπεδα κάτω από πυλώνες υψηλής τάσης”. Αλήθεια, ποιος ήταν εκείνος ή εκείνοι που μοίραζαν οικόπεδα κάτω από τους πυλώνες της ΔΕΗ; Ξέχασε ο ίδιος ότι συμμετείχε στα συλλογικά όργανα που έλαβαν ή επικύρωσαν αυτές τις αποφάσεις και σήμερα υποτίθεται πως προσπαθεί να διορθώσει λάθη του παρελθόντος του οποίου αποτελεί κομμάτι του; Μάλλον εκτός από την υποκρισία των άλλων υπάρχει κι η δική του (η οποία περισσεύει). Ωστόσο. είτε μας αρέσει είτε δεν μας αρέσει, όπως λέει κι εκείνος (κι επανέλαβε και χθες),  θα πρέπει να συμβιβαστούμε με τ’ ότι η λήξη της θητείας του είναι σε περίπου 1 χρόνο. Οπότε, υπομονή. Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα:

26 σχόλια

  • κ. Δήμαρχε και λοιποί με τις ίδιες απόψεις
    Τα υπό αδειοδότηση και κατασκευή έργα ΑΠΕ στην Π.Ε. Κοζάνης υπερβαίνουν τα 450.000 στρέμματα, με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση στο Δήμο Κοζάνης. Δεν είναι συγκεντρωμένα σε μια περιοχή, είναι διάσπαρτα και άναρχα τοποθετημένα.
    Δεν λαμβάνουν υπόψη αναπτυξιακές προτάσεις για την περιοχή, όπως ο παραλίμνιος δρόμος και η αποκατάσταση των ορυχείων – λίμνες και περιπατητικές διαδρομές προτείνονταν από τις μελέτες, ισοπεδώνουν τεράστιες εκτάσεις προκαλώντας μη αναστρέψιμη καταστροφή στο περιβάλλον, είναι ορατά από παντού προκαλώντας οπτική όχληση, και δεν υποβάλλουν ΜΠΕ, ώστε να εφαρμοστούν οι προβλεπόμενοι από τους νόμους του κράτους όροι.
    Φυσικά δεν δίνουν ανταποδοτικά στην περιοχή, όπως είναι ο Τοπικός Πόρος Ανάπτυξης, που όλοι γνωρίζουμε πόσο ωφέλησε όλο το νομό.
    Όλα τα έργα ΑΠΕ αποσκοπούν στο ιδιωτικό κέρδος, οι κατασκευαστικές εταιρείες είναι από όλη την Ευρώπη και οι ντόπιοι κάτοικοι αντιμετωπίζονται ως ιθαγενείς, με μαύρο μέλλον να διαγράφεται μπροστά τους, για αυτούς και για τον τόπο!
    Ανύπαρκτο και με συνεχείς αναβολές το χωροταξικό του νομού – άλλη συμπαιγνία αυτή, και πολλά άλλα δυστυχώς!
    Εσείς και πολλοί άλλοι, τι κάνετε για να αποφευχθεί αυτό;
    Θα είστε υπόλογοι για την περιβαλλοντική, κοινωνική και πολιτισμική καταστροφή του τόπου!

    • Βασικά οι λοιποί δεν έχουν καν άποψη. Πόσο πιο χαμηλά από άνθρωπο που εκφράζεται μέσα από τις απόψεις του για ένα χρόνο ακόμα δημάρχου Κοζάνης.

  • Αφού λοιπόν καταστράφηκαν 70000 στρέμματα από τη ΔΕΗ ας καταστρέψουμε και εμείς άλλα τόσα και περισσότερα…

    Λάζαρε καλύτερα να φωτογραφίζεσαι χαμογελαστός παρά να μιλάς..

  • ίσως από τις ελάχιστες φορές που έχει απόλυτο δίκιο ο κ. Δήμαρχος. Εξάλλου και ο ίδιος στα φωταβολταικά έκανε οικογενειακές επενδύσεις!!!

  • Κ.Μαλουτα η ΔΕΗ πήρε 70.000.χιλιαδες στρέμματα αλλά τά απολιτριωσε τα εδάφη με πάρα πολύ Υψηλές τιμές.Εδωσες χιλιάδες θέσεις εργασίας.Ανεβασε το Βιοτικό επίπεδο του Ν.κοζανης.Για πείτε μας κ.Μαλουτα όλα αυτά τα χρόνια που περνει ο Δ.κοζανης από την ΔΕΗ τον τοπικό πόρο ανάπτυξης που είναι αυτοί η ανάπτυξη του Δήμου.Κ.Μαλουτα σε λίγα χρόνια που θα κλείση η ΔΕΗ.Στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης θα βόσκουν προβατάκια και κατσικουλες.Ηδη η επιπτώσεις της τελευταίας 5ετειας.της ανεργίας και της φτώχειας σε όλη την περιοχή χτυπάει κόκκινο.Δημαρχε αυτά τα ολίγα…

  • Έχει άδικο να φωτογραφίζουμε φωτοβολταϊκά μερικών στρεμμάτων και να μην βλέπουμε τις εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα ορυχείων ;

    • Η ΔΕΗ είχε δημόσιο χαρακτήρα ενώ τα φωτοβολταϊκά ιδιωτικό. Παιδιά και ανίψια μελών του Δημοτικού συμβουλίου είναι εταίροι σε εταιρείες που μισθώνουν δημοτική γη ή που βάζουν άλλον να τη μισθώσει και την παίρνουν μετά. Άφου είναι όλα καλά ας γινει ένα δημοτικό συμβούλιο με θέμα τα φωτοβολταϊκά των αιρετών……….

  • Αυτός είναι ο μούτος, υπομονή ένα χρόνο ακόμα καταστροφής και αυθαιρεσίας στο Δήμο…

  • Σε λιγο θα μας πειτε οτι ο λιγνιτης καταπολεμα και τον καρκινο,ενταξει το καταλαβαινω πολλοι ειχατε προνομια και ζουσατε καλα λογω του λιγνιτη αλλα αυτο δεν σημαινει οτι θα μας βγαλετε και τρελους,ειμαστε στην ευρωπαικη ενωση απο τις πιο επιβαρυμενες περιβαλλοντικα περιοχες της ευρωπης λογω του λιγνιτη!!! Τα ψεματα τελειωσαν ευτυχως λιγνιτης τελος!!!!

    • Πλήρωνε την ρήτρα αναπροσαρμογης χρυσό και κάνε δεήσεις να φυσάει και να έχει ήλιο, για να μην χρειάζεται καύση φυσικού αερίου…
      Άμα είστε άσχετοι, μην γράφετε.

      • Απο τον ιουλιο δεν θα υπαρχει ρητρα προσαρμογης σχετικε!!!! Επιτελους θα μαθουν τα πνευμονια μας να αναπνεουν καθαρο αερα,οσο για σας τους λιγνιτοφιλους περιμενετε να ερθει στα πραγματα παλι ο μεγας ηγετης τσιπρας για να επιστρεψει ο λινγιτης,σε καμια 100στη χρονια δηλαδη!!!!!

  • Δηλαδή είσαι ικανοποιημένος με τα καθρεφτάκια που μας ζαλίζουν στην αντηλιά κάθε μέρα, όπου κι αν στρέψουμε το βλέμμα… και σου αρέσει επίσης το αποψιλωμένο θέαμα σήμερα του λόφου πίσω από τα Κοίλα και τα καθρεφτάκια αύριο…

  • Ο Κυριος Μαλουτας σχολιαζει επι του συγκεκριμενου θεματος οπως θα σχολιαζε ενας εκλεγμενος δημαρχος Κοζανης ο οποιος τηρει πιστα την γραμμη και τις εντολες του κυβερνωντος κομματος το οποιο τηρει πιστα την γραμμη και τις εντολες των μεγαλοεπενδυτων (ληστων) δισεκατομμυριουχων στο χωρο της ενεργειας !!! Μας εφαγε παλι η συνωμοσια ή η πραγματικοτητα ???

  • ποσα γιδια υπάρχουν εκει στο δημοτικό συμβούλιο ακόμη!!!αν δεν ηταν η δεη σαν το τρανοβαλτο θα ησασταν γιδια εε γιδια!!!

  • Τι να περιμένεις από δήμαρχο που την ώρα του συμβουλίου τρώει φυστίκια και στραγάλια!!
    Και τι από αντιδήμαρχο που εισηγείται αποκρύπτοντας τεχνιέντως την γνωμοδότηση της αρμόδιας υπηρεσίας!!
    Έλεος κάπου

  • Απο τον ιουλιο δεν θα υπαρχει ρητρα προσαρμογης σχετικε!!!! Επιτελους θα μαθουν τα πνευμονια μας να αναπνεουν καθαρο αερα,οσο για σας τους λιγνιτοφιλους περιμενετε να ερθει στα πραγματα παλι ο μεγας ηγετης τσιπρας για να επιστρεψει ο λινγιτης,σε καμια 100στη χρονια δηλαδη!!!!!

  • μονο που τα βλεπεις πανω στα βουνα σε πιανει μια αηδια… τωρα αν δεν κανουν ζημια στο περιβαλλον αυτο πρεπει να το διευκρινηση καποιος ειδικος οχι ο δημαρχος

  • Αυτό που με φοβίζει είναι ότι προορίζουν για τη θέση του στραγαλοφαγου το αστέρι της φασκομηλιας. Κανονικά η ενότητα δεν πρέπει να επικυρωθεί από το πρωτοδικείο σαν συνδυασμός για τις επόμενες εκλογές. Παράγει επικίνδυνους.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.