kozan.gr: Αρκετός κόσμος, το μεσημέρι της Κυριακής 5/6, στο χώρο της Μικρασιατικής Στέγης Πτολεμαίδας, στην εκδήλωση “Το Παρόν υποκλίνεται στο παρελθόν” (Βίντεο & Φωτογραφίες)

5 Ιουνίου 2022
13:42
Κανένα σχόλιο

Ο Σύλλογος Μικρασιατών Πτολεμαίδας Η Μικρά Ασία, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή διοργάνωσε, το πρωί της Κυριακής 5/6, στο χώρο της Μικρασιατικής Στέγης Πτολεμαίδας, την εκδήλωση μνήμης και τιμής “Το Παρόν υποκλίνεται στο παρελθόν” η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Εορδαίας. Η εκδήλωση ξεκίνησε με επιμνημόσυνη δέηση ενώ ακολούθησαν ομιλίες από τις:

  • Χρύσα Μαρτινάκη-Κοκκίνη, με θέμα: «Ο ευπατρίδης Φίλιππος Καβουνίδης».
  • Δέσποινα Σολωμίδου, με θέμα: «Έιζα Τζένινγκς: Ο πάστορας με την καρδιά λιονταριού».
  • Χρύσα Δελαβερίδου, με θέμα: «Ιωάννης Θεοφανίδης: Ο πλοίαρχος που αψήφησε τις διαταγές».
  • Σοφία Ρωσσίδου, με θέμα: «Τόκεϊ Μαρού: Μια άγνωστη πτυχή της τραγωδίας του 1922».
  • Φωτεινή Μπογιατζή-Πέκου, με θέμα: «Φελίξ Σαρτιό: Ο Γάλλος αρχαιολόγος φιλέλληνας».

Ο Σύλλογος Μικρασιατών Πτολεμαΐδας απένειμε τιμητικά αναμνηστικά στους: Φίλιππο Καβουνίδη (εγγονό του ευπατρίδη Φ. Καβουνίδη), Αχιλλέα Θεοφανίδη (δισέγγονο του κυβερνήτη του θωρηκτού «Κιλκίς» Ι. Θεοφανίδη) και Χαρίλαο Αλεξόπουλο (επίτιμο γενικό πρόξενο της Ιαπωνίας στη Θεσσαλονίκη).

 

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.