Μια μοναδική διάλεξη-σεμινάριο Life Coaching προσέφερε ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Εορδαίας σε όλους όσους παραβρέθηκαν στο κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο Εορδαίας την Κυριακή το απόγευμα, 5 Ιουνίου 2022.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο πρόεδρος κ. Τσιμπραηλίδης Κωνσταντίνος, ο οποίος, αφού καλωσόρισε τους παρισταμένους και τον εισηγητή, αναφέρθηκε στο εξαιρετικό έργο που επιτελεί ο Σύλλογος. Στη συνέχεια, η κ. Σοφία Δενεσίδου, μέλος του Συλλόγου και υπεύθυνη διοργάνωσης της εκδήλωσης, παρουσίασε τον εισηγητή, Δρ Νέστορα Κολοβό, αναφερόμενη στην πλούσια επιστημονική, ακαδημαϊκή, επαγγελματική, διδακτική του εμπειρία και προσφορά.

Ο Δρ Νέστορας Κολοβός, αφού ευχαρίστησε όλους τους παρισταμένους για τη θερμή υποδοχή και τη φιλοξενία που του επεφύλαξαν, αναφέρθηκε στον θεσμό και την προσφορά του Life Coaching για την βελτίωση της ζωής των ανθρώπων. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, «οι άνθρωποι πηγαίνουν στα γυμναστήρια για να γυμνάσουν το σώμα τους, αλλά δεν κάνουν τίποτα για να γυμνάσουν το μυαλό τους, να γνωρίσουν τον εαυτό τους και να βελτιώσουν τη ζωή τους. Ο Life Coach είναι ο προπονητής ζωής. Είναι ο άνθρωπος που σε βοηθάει να βελτιώσεις τη σκέψη σου, να βελτιώσεις τη ζωή σου και να πετύχεις τους στόχους σου. Πιο συγκεκριμένα, είναι φίλος σου, σου προσφέρει γνώσεις, σε ενθαρρύνει, σε εμψυχώνει, σε εμπνέει, σε προπονεί, σε βοηθάει να αναπτύξεις τη σκέψη σου, να αναπτύξεις την εσωτερική σου δύναμη, να πιστέψεις στον εαυτό σου, να αναπτύξεις την αυτοεκτίμησή σου και την αυτοπεποίθησή σου, να αναπτύξεις τις ψυχικές σου αρετές και τις ψυχικές σου αντοχές, να πετύχεις τους προσωπικούς και επαγγελματικούς σου στόχους, να αντιμετωπίσεις τη ζωή σου πιο αποτελεσματικά! Σε βοηθάει επίσης να έχεις καλύτερη υγεία, καλύτερες σχέσεις με τους ανθρώπους, καλύτερες επιδόσεις στα μαθήματα, καλύτερες επιδόσεις στην εργασία, αποτελεσματική διαχείριση του χρόνου σου».

 

Στη συνέχεια ανέπτυξε το θέμα «Πίστεψε τον εαυτό σου και ζήσε καλύτερα». Ένα θέμα που αφορά κάθε άνθρωπο προκειμένου να πετύχει περισσότερα και να κάνει τη ζωή του καλύτερη. Ο Δρ Κολοβός ανέλυσε γιατί οι άνθρωποι δεν πιστεύουν στον εαυτό τους, επεσήμανε τον ρόλο των αρνητικών πεποιθήσεων στη ζωή των ανθρώπων και έδωσε τεχνικές για αντιστροφή των αρνητικών καταστάσεων. Στη συνέχεια τόνισε τα οφέλη γιατί οι άνθρωποι πρέπει να πιστέψουν τον εαυτό τους και ανέλυσε τι σημαίνει «πιστεύω τον εαυτό μου». Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, «η διαφορά ανάμεσα στους ανθρώπους που επιτυγχάνουν και τους ανθρώπους που αποτυγχάνουν είναι η πίστη στον εαυτό τους. Η επιτυχία στη ζωή είναι επιλογή. Επιλέγω να πετύχω σημαίνει ότι παίρνω την ευθύνη και την κατάσταση της ζωής μου στα χέρια μου και κάνω τα πράγματα να δουλέψουν για μένα. Για να πιστέψω τον εαυτό μου πρέπει να τον γνωρίσω, να τον κατανοήσω, να τον αξιολογήσω, να βρω τα ισχυρά του σημεία, να βελτιώσω τα αδύνατά του σημεία, να γίνω καλύτερος και να τον εμπιστευτώ». Κλείνοντας την παρουσίαση έδωσε 10 σημεία τα οποία πρέπει να θυμούνται οι άνθρωποι για να εμπιστευτούν τον εαυτό τους. Ανάμεσα σ’ αυτά τόνισε ότι «η πίστη στον εαυτό σου ξεκινάει από μέσα σου. Αυτή εδώ είναι η ζωή σου και εσύ θα επιλέξεις πως θα τη ζήσεις. Συνέχισε να προχωράς μπροστά, τα εμπόδια είναι για να τα ξεπερνάς. Ο δρόμος ανοίγει προχωρώντας. Η ζωή αυτή είναι η ευκαιρία σου. Εσύ ελέγχεις και γράφεις το βιβλίο της ζωής σου».

Στη συνέχεια ο Δρ Κολοβός απάντησε σε ερωτήσεις των παρισταμένων, αναλύοντας και εξηγώντας κάθε περίπτωση ξεχωριστά. Ιδιαίτερα στάθηκε στον ρόλο της λειτουργίας της σκέψης, τον ρόλο του συνειδητού και του υποσυνείδητου, καθώς και στην καθημερινή μάχη των ανθρώπων με τα συναισθήματά τους.

 

Στο τέλος, ένα δώρο-έκπληξη περίμενε τους παρισταμένους, καθώς ο Δρ Κολοβός προσέφερε σε όλους υλικό από σεμινάρια αυτογνωσίας και αυτοβελτίωσης.

Οι εντυπώσεις που αποκόμισαν όλοι οι παριστάμενοι ήταν εξαιρετικές, καθώς εκφράστηκαν με τα καλύτερα λόγια για το περιεχόμενο του σεμιναρίου και τον εισηγητή. Διαβάστε κάποιες χαρακτηριστικές δηλώσεις.

«Πολύ ενδιαφέρον το θέμα, εμψυχωτικό και παρακινητικό. Θα με βοηθήσει αρκετά η εφαρμογή αυτών που άκουσα». Κλειώ Π.

«Και μόνο ο τίτλος τα λέει όλα. Αρκετά κατανοητό. Νομίζω ότι θα αξιολογηθεί στο μυαλό μου πολύ ρεαλιστικά και θα διώξω κάθε αρνητική σκέψη». Όλγα Τ.

«Εξαιρετικό το σεμινάριο, απάντησε σε ερωτήματα καθημερινά, αλλά τόσο καθοριστικά για τη ζωή μας. Ασφαλώς και θα με βοηθήσει στην καθημερινότητά μου. Αυτά που μας είπε, είναι αλήθεια ότι έπρεπε να τα γνωρίζουμε από πολύ νεότερη ηλικία, θα μας βοηθούσε πολύ». Μάρθα Π.

«Το σεμινάριο ήταν πολύ ωραίο, ενημερωτικό, καθοδηγητικό, και πιστεύω ότι θα με κάνει πιο αισιόδοξη και θετική. Ο εισηγητής, υπέροχος, κατατοπιστικός και πολύ ενημερωμένος». Μαρία Κ.

«Το σεμινάριο πάρα πολύ καλό. Ακούστηκαν πράγματα για μένα πρώτη φορά. Πιστεύω ότι από σήμερα θα αλλάξω τρόπο σκέψης. Ο εισηγητής ήταν τέλειος και άριστα καταρτισμένος.» Γεώργιος Μ.

«Επίκαιρο. Εννοείται ότι θα βοηθήσει να ξεπερνάμε τις δυσκολίες, να βλέπουμε την καλή πλευρά, να αποδεχτούμε ότι όλα δεν θα πάνε καλά, θα πέσουμε, αλλά θα πρέπει να συνεχίσουμε να παλεύουμε και να διεκδικούμε την καλοζωία και την ευτυχία. Ο εισηγητής ήταν καταπληκτικός, πολύ μεταδοτικός». Ελισσάβετ Κ.

«Μου άνοιξε νομίζω καινούργιους ορίζοντες για να δω διαφορετικά τη ζωή». Χαράλαμπος Τ.

«Σημαντικό και αξιέπαινο! Θα πάρω μεγάλη βοήθεια για το υπόλοιπο της ζωής μου». Κωνσταντίνος Τ.

«Εποικοδομητικό, ενισχυτικό, θετικό, δημιουργικό, επιτυχές, λειτουργικό, θα με βοηθήσει πάρα πολύ, θα μου δώσει δύναμη ψυχής». Ο εισηγητής απλός, με μεγάλες γνώσεις, πρώτα απ’ όλα ανθρώπινος, επιστήμονας, χαίρομαι που τον γνώρισα». Βαρβάρα Ε.

Αξιόλογο, εποικοδομητικό. Εξεπλάγην ευχάριστα γιατί περίμενα μια συζήτηση για τον καρκίνο και ήμουν διστακτική. Ότι χρειαζόμουν, γιατί κυριεύτηκα το τελευταίο διάστημα από αρνητισμό λόγω της κρίσης. Με βοηθάει να δω αλλιώς τη ζωή μου. Να καταστείλω τις αρνητικές σκέψεις και να συνειδητοποιήσω ότι είμαι οι πράξεις μου. Ο εισηγητής ήταν σαφής, κατανοητός, πειστικός, εμπνευσμένος, γνώστης, ενθαρρυντικός». Ελπίδα Α.

«Πάρα πολύ ενδιαφέρον που μας ενθαρρύνει αν ξεκινήσουμε αύριο από το μηδέν, παίρνοντας μια κόλλα χαρτί ώστε να οργανώσουμε τη σκέψη μας ο καθένας για τους δικούς του λόγους και βάζοντας σε προτεραιότητα αυτά που πρέπει να δουλέψουμε, ώστε να επιτύχουμε τους στόχους μας και αυτό ακριβώς θα κάνω. Σε μια κόλλα χαρτί θα γράψω αυτά που πρέπει να δουλέψω (στοιχεία του χαρακτήρα μου και προσόντα) ώστε ένα-ένα να με βοηθήσουν να γίνω πρώτα καλύτερος άνθρωπος και έπειτα επιτυχημένος σ’ αυτά που επιθυμώ. Ο εισηγητής, ήταν άμεσος, μεταδοτικός, ειλικρινής, θετικός, θα πω επίσης ότι η θετική του διάθεση και η αισιοδοξία του ότι όλοι μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι, όπου επιθυμούμε, είναι αυτό που μεταλαμπαδεύει με πολύ επιτυχία στο κοινό του». Δήμητρα Π.

Το σεμινάριο αξιόλογο και περιεκτικό! Ξεκαθάρισε μέσα μου τις λίγες σημαντικές κινήσεις που γνώριζα, πως πρέπει να κάνω και δεν έχω πια δικαιολογία να αναβάλλω! Ευχαριστώ Νέστορα! Μαρίνα Τ.