Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ενισχύει τον Αγροδιατροφικό Πλούτο της περιοχής στηρίζοντας τις επιχειρήσεις του τόπου μας

7 Ιουνίου 2022
12:45

 

Έντεκα επιχειρηματίες από 8 χώρες του εξωτερικού που δραστηριοποιούνται στον αγροδιατροφικό κλάδο, επισκέφτηκαν την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Οι επιχειρηματίες-αγοραστές με έκδηλο το ενδιαφέρον για τη σύναψη συνεργασιών, ήρθαν σε επαφή με 30 περίπου επιχειρήσεις της Περιφέρειάς μας.

Στο πλαίσιο των στοχευμένων συναντήσεων, έλαβαν χώρα πολλά και διαφορετικά δρώμενα, όπως επισκέψεις στις εγκαταστάσεις παραγωγής των προϊόντων, γευσιγνωσίες βασισμένες σε τοπικές συνταγές, ενώ οι υψηλές προδιαγραφές  του αγροδιατροφικού πλούτου  παρουσιάστηκαν σε κατάλληλα διαμορφωμένη αίθουσα του ξενοδοχείου Παντελίδης.

Η ανάπτυξη της πρωτοβουλίας αυτής πραγματοποιήθηκε από το Επιμελητήριο Κοζάνης, δίνοντας αφενός μια νότα αισιοδοξίας και οράματος στις τοπικές επιχειρήσεις και αφετέρου παρέχοντας τη δυνατότητα στην Περιφερειακή Αρχή να σχεδιάσει δράσεις που αφορούν στον αγροδιατροφικό πλούτο της περιοχής.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πράσινου Μετασχηματισμού, Επιχειρηματικότητας και Μεταφορών, Ευφροσύνη Ντιό, αναφορικά με το Διεθνές Forum Αγροδιατροφικών Προϊόντων του Νομού Κοζάνης, τόνισε πως «με την προσήλωση και τη συνέπεια των φορέων και της Περιφερειακής Αρχής, τη συμμετοχή, το μεράκι και την οργάνωση των εκθετών, μπορούμε να δώσουμε προστιθέμενη αξία στα προϊόντα μας. Παράλληλα, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα στον τομέα της Αγροδιατροφής, δίνουν τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να παράγουν προϊόντα ανταγωνιστικά, πολύ καλής ποιότητας και εξαγώγιμα. Η αύξηση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων και οι δράσεις προβολής των τοπικών προϊόντων, συμβάλλουν καθοριστικά στην τόνωση της επιχειρηματικότητας».

6 σχόλια

  • Όταν έρθουν έμποροι να αγοράσουν τη ρίγανη και τη λεβάντα που έχουμε στις αποθήκες μας τότε θα σας πούμε μπράβο. Μέχρι τότε αφήστε τα φαγοπότια τους χορούς και τα πανυγηρια με δημόσιο χρήμα γιατί προκαλείτε κύριοι.

  • Να μας πει η περιφέρεια και το Επιμελητήριο αν κλείσανε συμφωνίες Εκτός αν οι επιχειρηματίες ήρθαν για διακοπές στην περιοχή Περιμένουμε Τώρα τα αποτελέσματα.Πεταμενα Λεφτά.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.